Haberler

Midyat'a Gelen Yılın İlk Turist Kafilesi Çiçeklerle Karşılandı

Midyat'a gelen yılın ilk turist kafilesi çiçeklerle karşılandıMardin'in bölgede terör olayları nedeniyle turizmin durma noktasına geldiği Midyat İlçesi'ne gelen bu yılın gelen ilk yerli turist kafilesi çiçeklerle karşılandı.

Midyat'a gelen yılın ilk turist kafilesi çiçeklerle karşılandı

Mardin'in bölgede terör olayları nedeniyle turizmin durma noktasına geldiği Midyat İlçesi'ne gelen bu yılın gelen ilk yerli turist kafilesi çiçeklerle karşılandı. Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatili fırsat bilen turistler, geldikleri Midyat'ta tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdikten sonra, terör olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan turistik işletmeler ve gümüşçülükle uğraşan esnafın da yüzünü güldürdü.

Mardin'in tarihi ve turistik ilçesi Midyat'a bölgede yaşanan terör olayları nedeniye durma noktasına gelen turizm, Karbun Bayramı öncesi hareketlendi. İlk gelen 11 kişilik turist kafilesi Matiat Otel Müdürü Orhan Yavuz ve otel personeli tarafından güllerle karşılandı. Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatili fırsat bilen turistler, geldikleri Midyat'ta tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdikten sonra, terör olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan turistik işletmeler ve gümüşçü esnafından yaptıkları alışverişle yüzlerini güldürdüler. Matiat Otel Müdürü Orhan Yavuz, uzun bir aradan sonra ilk yerli turist kafilesini Midyat'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Tur rehberi Emre Özkan, bölgede yaşanan terör yada münferit olaylarını bahane etmemek gerektiğini belirterek, "Birkaç tane münferit olay, yahut birkaç uzak kırsal bölgede yaşanmış bir olayın şehir merkezlerinde, turizmle geçinen insanların yaşamını etkilemesini istemiyoruz. Çünkü turizm bacasız bir sanayi, çok önemli bir ekonomik gelir kaynağı. Binlerce kişi buradan ekmek yiyor ve bu bacasız sanayi kapandı. İnsanların dükkanlarını kapatmış olduklarını görüyoruz Midyat'ta. Bu büyük üzüntü bizim için. İnşallah bir an önce toparlanacak. Biz, çünkü ilk adımı atmaya cesaret ettik. Jolly Tur olarak ilk adımı atmazsak, hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini, birilerinin bu adımı atması gerektiğini düşündük. ve madem kimse taşın altına elini koymuyor, biz o taşın altına kafamızı koyalım dedik, koyduk ve geldik. İnanın en ufak bir olay yok. Bakın burada milyonlarca insan yaşıyor diyoruz. Milyonlarca insan yaşıyor ve milyonlarca insan göç ederdi eğer televizyonda göründüğü gibi olsaydı" dedi.

"GÜNEYDOĞU BÖLGESİ İÇİN BAYRAM BİR KIRILMA OLABİLİR"

Midyat'ta olmaktan mutluluk duyduklarını ve çok güzel karşılandıklarını ifade eden Özkan, "Sağ olsunlar bizim çok güzel misafirlerimiz var, hepsi Güneydoğu'ya hayran kaldılar; hiç televizyonda gördükleri gibi olmadığını söylüyorlar. Herkes özlemiş. Turistin değerini bir kez daha anlamış Güneydoğu halkı, bunu da görmüş olduk. Çünkü inanılmaz büyük bir sevgiyle karşılıyorlar bizleri, çiçekler veriyorlar, yollarda karşılıyorlar. Defalarca Taksim'de bir sürü olay oldu, ama hala Taksim'e gitmeye devam ediyorsa insanlar, Güneydoğu bölgesi için de aynı durumun geçerli olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bayram için bu organizasyonu başlattık. Bayram bir kırılma anı olabilir Güneydoğu bölgesi için. Bu sanayiyi yeniden canlandırmak için bir kırılma olabilir. Bütün misafirlerimize söylüyoruz, bu güzel insanlarla bayramlaşmak için, tokalaşmak için, sarılmak için gelin diyoruz" diye konuştu.

İNSANLARI MİDYAT'A DAVET ETTİLER

Midyat'ı gezmeye gelenler arasında bulunan Şenay Korhan da, "Uzun zamandır planlıyorduk aslında biz bu turu. Bu zamana kısmet oldu. Bütün şehirlerde güzel karşılandık, Midyat'ta da aynı şekilde. Çok mutluyuz burada olmaktan. Güzel geçiyor turumuz" şeklinde konuştu. Yerli turistlerden Murat Pötöy ise, uzun zamandır bölge turu yapmak istediğini ifade ederek, "İki senedir soruyorum ben, GAP turu var mı? Yok, yok, yok. En sonunda 'Abi açıldı, geliyor musun?' dediler. Direk geldim, hiç tereddüt bile etmedim. Ailem, 'İşte niye gidiyorsun? Olay var orada.' Sonuçta televizyonda seyrettiğimiz kadarını biliyoruz. Gördüklerimiz hep belli bir bölgenin şeyleri. Biraz önce gittim oturdum, dürümümü yedim, salaş. Yani insanlarla konuştum, sohbet ettim. Herkes gelsin, görsün. Bir şeyden kaçarak sorunlar çözülmüyor. Gezmeyi seven herkes buyursun gelsin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Orhan Yavuz Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title