Haberler

Midesi Küçültüldü, Bağırsakları Kısaltıldı

Güncelleme:

Konya'da 168 kiloyken başvurduğu hastanede mide küçültme ameliyatı ile mide hacmi küçültülen ve bağırsakları kısaltılan Hürü Saçlı, 71 kilo verdi.

Metin Bolat - Konya'da 168 kiloyken başvurduğu hastanede mide küçültme ameliyatı ile mide hacmi küçültülen ve bağırsakları kısaltılan Hürü Saçlı, 71 kilo verdi.

Hürü Saçlı (49) 168 kiloya ulaştığında ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi

(SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Saçlı'ya 1,5 yıl önce mide küçültme ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrası kilo vermeye başlayan Saçlı, 97 kiloya kadar düştü.

Fazla kilolarını vererek sağlığına kavuşmaya çalışan Hürü Saçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiloları varken sürekli başının ağrıdığını ve şikayetlerinin hiç bitmediğini söyledi.

Bu nedenle birçok şeyden mahrum kaldığını belirten Saçlı, kiloları nedeniyle çevresindekilerin sürekli dikkatini çekmekten rahatsız olduğunu dile getirdi.

-Uyuduğunda öldüğü sanılıyormuş-

Yürüyemez ve hareket edemez duruma gelince hastaneye başvurduğunu ifade eden Saçlı, "Sürekli tansiyonumu ölçtürüyor, aile doktoruma gidiyordum. Ancak gerçekleştirilen operasyon sonrası hızla sağlığıma kavuşuyorum. Kilo verdiğimi gören herkes bu duruma çok şaşırıyor. Şimdi yorulduğumu bile anlamıyorum" diye konuştu.

Hürü Saçlı'nın eşi Yusuf Saçlı da eşi uyuduğunda çoğu zaman öldüğünü sandıklarını söyledi.

Uyurken sık sık dili boğazına kaçan eşinin nefes almakta çok zorlandığını vurgulayan Saçlı, "Eşim doktor gözetiminde tutuluyordu. Sürekli ya uyku hali vardı, ya da uyuyordu. Şimdi çok şükür bu tür sıkıntıları atlattık" dedi.

-"Hastanın birçok sağlık problemi ortaya çıkmıştı"-

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ise kendilerine geldiğinde aşırı kilosundan dolayı birçok sağlık problemi olan hastaları Hürü'ye 1,5 yıl önce "gastrik bypass" (mide küçültme) ameliyatı yapıldığını belirtti.

Yılmaz, bu şekilde hastanın midesinin küçültüldüğünü, bağırsaklarının da kısaltıldığını vurgulayarak, "Bu şekilde hastanın almış olduğu besin miktarı ve emilimi azaltıldı. Hastaya kilo verdirmemizdeki amaç mecburiyettendi. Çünkü hastanın birçok sağlık problemi ortaya çıkmıştı" diye konuştu.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title