Haberler

Mide Küçülttü, 110 Kilodan 65'e Düştü

Antalya'da mide küçültme ameliyatıyla 10 ayda 110 kilodan 65 kiloya inen 24 yaşındaki Betül Çağla Karakaş, "Aşırı kilolu kadınların en büyük yalanı, 'Kilolarımla mutluyum, kendimle barışığım' savunmasıdır" dedi.

Antalya'da mide küçültme ameliyatıyla 10 ayda 110 kilodan 65 kiloya inen 24 yaşındaki Betül Çağla Karakaş, "Aşırı kilolu kadınların en büyük yalanı, 'Kilolarımla mutluyum, kendimle barışığım' savunmasıdır" dedi.

Alanya İlçesi'nde bir otelde çalışan Betül Çağla Karakaş, 10 yıldır aldığı aşırı kiloları nedeniyle güçlük çekiyordu. 110 kiloya ulaşan Karakaş, günlük yaşantısında rutin işleri dahi yapamaz hale geldi. İnternette obeziteyle ilgili bir haber okuyan Karakaş, mide küçültme ameliyatını araştırdı. 10 ay önce Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Mesci tarafından muayene edilen Karakaş'ın tetkiklerinde, operasyona engel bir durum olmadığı anlaşıldı. Geçen 21 Aralık'ta Özel Anadolu Hastanesi'nde ameliyat masasına yatan Karakaş'a tüp mide ameliyatı yapılarak, midesi küçültüldü. Ameliyattan birkaç gün sonra taburcu olan Betül Çağla Karakaş, hızla kilo vermeye başladı. 10 ayda 45 kilo veren Karakaş, 65 kiloya düştü.

YAŞADIKLARINI İNTERNETTE PAYLAŞIYOR

Yaşadıklarını sanal ortamda paylaşan Betül Çağla Karakaş, "Şişmanlıkla ergenlik yıllarımda tanıştım. Çevredekilerin uyarılarına rağmen, 'Ben kilolarımla mutluyum, kendimle barışığım' sözlerinin arkasına sığınarak büyüdüm. Bir genç kız olarak istediğimi giyememek gerçekten acı. Ayhan hocama, koordinatörü sayesinde ulaştım. Çok kısa sürede işlemlerimi tamamlayıp ameliyat günümü aldım ve o masaya yattım. Asla kolay bir süreç değil. Ama şişman yaşamakla kıyaslanamaz" diye konuştu.

Ameliyatın ardından yapabildiği şeyleri sıralayan Karakaş, "Yürüyebilmek, koşmak, spor yapmak, kendine özen göstermek, oturduğun koltuğa çantanı da sığdırabilmek, yani hayattan zevk alabilmek. İşte bunlar her şeye bedeldi. Hayatı boyunca kilo sorunu yaşayan biri olarak şu anki mutluluğumu, hafifliğimi size anlatmam imkansız. 10 ay önce ameliyat oldum. 110 kiloyla başladığım bu yola 65 kiloyla devam ediyorum. Ameliyatımı yapan Ayhan hocama teşekkür ediyorum" dedi.

HASTA AZMEDECEK VE KARARLI OLACAK

Betül Çağla Karakaş'a uyguladığı operasyonun ardından 10 ayda 45 kilo vermesini sağlayan Doç. Dr. Ayhan Mesci, bu başarısının kararlılığa dayandığını söyledi. Doç. Dr. Mesci, "Biz hastamıza tüp mide ameliyatı yaparak midesini küçülttük. Aşırı yemek yemesinin önüne geçmede yardımcı olduk. Fakat operasyondan sonrası, hastalarımızın azmine ve kararlılığına bağlı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

ozgemobilWeb@haberler.com:

mide kucultme ameliyati ozel istegemi baglidir yoksa ben 110 kiloyum ameliyat olmam icin sartlar nedir Kilolu olmek istemiyorum :

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title