Haberler

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Sarkmalara "Estetik" Çözüm

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, "mide küçültme ameliyatı" olarak bilinen obezite cerrahisi sonrası oluşan deri sarkmalarının estetik operasyon ile giderilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, "mide küçültme ameliyatı" olarak bilinen obezite cerrahisi sonrası oluşan deri sarkmalarının estetik operasyon ile giderilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, obezite cerrahisinin başka türlü zayıflama imkanı olmayan, hastalığa sebebi olacak kiloya ulaşanlara uygulandığını söyledi.

Obezite ameliyatlarının genel cerrahi uzmanlarınca başarıyla yapıldığını anımsatan Yıldırım, "Bunlar çoğunlukla endoskopik yöntemle yapılmaktadır. Tüm karın açılmadan, sadece küçük deliklerden gelişmiş endoskopik cihazlar vasıtasıyla bu ameliyatlar başarıyla yapılmaktadır" diye konuştu.

Operasyon sonrası hastaların normal kilolarına dönerek sağlıklı bir yaşama kavuştuğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Obezite cerrahisinden sonra aşırı kilolular zayıfladıkları takdirde karın ve göğüs bölgelerinde kolları ile bacaklarında aşırı derecede deri sarkmaları oluşabilir. Bunlar da rahatsızlık verebilir. Hastanemizde bunların düzeltilmesi mümkün. Obezite cerrahisinden sonra plastik cerrahi anabilim dalımızda deri sarkmalarını giderebiliyoruz. Obezite için diyetisyenlerimiz var, spor aktivitelerini planlamak için spor meslek yüksek okulumuz var. Obezite için her türlü şeyi hastanemizde yapabiliyoruz."

AKÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sezgin Yılmaz da Afyonkarahisar ve çevresindeki yemek kültürünün obeziteye zemin hazırladığını ifade etti.

Aşırı kiloluların toplum içine çıkmaktan çekindiklerine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önce 'sosyal izolasyon' dediğimiz kendilerini eve kapatma ortaya çıkıyor. Beraberinde hareket kısıtlılığı çekmeye başlıyor. Buna birtakım endokrin hastalıklar eşlik etmeye başlıyor. Diyabet, solunum sıkıntısı ortaya çıkıyor. Yani günlük işlerini yapabilmede zaafiyet gösterecek duruma kadar ilerleyebiliyor. Obezite cerrahisi gerçekten son 10 yılda genel cerrahi alanında hastalar için bir devrim niteliğinde, çığır açıcı işlem olarak uygulanmaya başlandı. Dünyada yaygın olarak kullanılıyor. Ülkemizde pek çok büyük merkezde başarıyla yapılan bu ameliyatları biz de uyguluyoruz. Hastalarımızın sağlıklı şekilde taburcu edilmesini, sonrasında kontrollerde düzenli olarak kilo vererek eski güzel görünümlerine kavuşmalarını görmek bizi mutlu ediyor."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Yıldırım Sezgin Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title