Haberler

    Microsoft'un Facebook Hayali Suya Düşmüş

    Facebook yıllar önce henüz "minicik" bir siteyken, Bakın hangi teknoloji devleri, Zuckerberg'e ne kadar paralar önermiş?

    Facebook ilk başladığı sıralarda, daha büyük firmaların satın alma çabalarına hiç yabancı değildi. Yakın zamanda yapılan bir röportajda eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın söylediğine göre, Microsoft da bu firmalardan biriydi.

    CNBC ile yapılan röportajda Ballmer, Microsoft'un Facebook için 2007 yılında "minicik" olduğu sırada 24 milyar dolar önerdiğini söylemekteydi. O sırada firma, ilk kamuya açılmasından henüz çok uzaktaydı ve bu açılma ile değeri çok daha fazla artmıştı. Ancak buna rağmen Microsoft, satın almak için bir teklif götürmekte çok gecikmişti.

    David Kirkpatrick'in Facebook Effect'inde görülene göre Facebook, Google, Viacom ve Yahoo gibi teknoloji devlerinden 2004 yılında teklif almaya başlamıştı ve devlerin pek çoğu, birden fazla kez teklif getirmişti.

    Bir çizgiyi aşarak öncülük yapan ise, Facebook'a 15 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı öneren Google olmuştu. Bu teklif reddedilmişti ve bunun ardından Ballmer, Microsoft adına görüşmeye katılarak, söylenenlere göre, "neden sadece sizi 15 milyar dolara satın almıyoruz" sorusunu sormuştu.

    Ancak Ballmer'ın teklifinin, Microsoft ve Facebook'un birbirlerine uyumundan ziyade Google bariz ilgisine karşı yapılan bir teklif olması ihtimali de yok değil. Bununla beraber, Ballmer'ın söylediği 24 milyar dolar teklifini götürmesi için, bu görüşmelerin bir süre devam etmiş ve oldukça ciddi ilerlemiş olması gerekiyor. Ancak hepimizin bildiği gibi Zuckerberg bu teklifi reddetti. Ballmer, yaptığı röportajda bu karara saygı duyduğunu söylemekteydi.

    Tabi ki şu anda doğru olduğu açıkça görülebilen bir karar için Zuckerberg'e saygı duymak zor değil. Dünya'nın en büyük internet firmalarından birine dönüşerek 374 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Facebook'un artık "minicik" olduğunu söylemek pek mümkün değil...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Steve Ballmer Microsoft Facebook Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title