Haberler

    Microsoft'tan Ayrıldı; Çinli Deve Geçti!

    Microsoft'ta büyük işlere imza atan ve geçtiğimiz aylarda şirketten ayrılmak zorunda kalan önemli isim, artık Çinli dev için çalışacak!

    Geçtiğimiz yıl Microsoft yardımcı başkanı Qi Lu, firmanın Build geliştirici konferansında kendini göstererek insanların bir şeyleri yapma şekillerini değiştirme potansiyelini taşıyan yeni teknolojilerden bahsetmişti. Bu teknolojilerin arasında yapay zeka, makine öğrenimi ve bir platform olarak konuşma yer almaktaydı. Özellikle dil ve konuşmanın kullanıcı ara yüzü olduğunda, her insanın bu ara yüzü kullanabilme potansiyelinin devasa olduğunu belirten Qi Lu, Microsoft'un bu alanlarda gelişimi yönetebileceğini söylemekteydi.

    Ancak aynı yılın ilerleyen dönemlerinde Lu bir araba kazası geçirmiş ve sağlık sebepleri dolayısıyla firmayı terk etmek zorunda kalmıştı. Şimdi Lu işe geri dönüyor ancak bu dönüş Microsoft'a değil, Çinli arama devi Baidu'ya...

    Lu, Baidu'da COO olarak geniş bir sorumluluk yelpazesi ile, firmanın pek çok çalışma alanını gözleyecek şekilde görev alacak. Microsoft'ta iken Lu, Bing arama platformu ve Office'ten sorumluydu. Ayrıca firmanın yapay zekaya yönelik ilerleyişi ve botlar için büyüyen odağı konusunda da önemli bir rol oynamaktaydı.

    Bloomberg'in belirttiği üzere Baidu, özellikle bir platform olarak konuşma ile oldukça ilgili gözüküyor ve Samsung'un Kasım ayında satın aldığı Harman International Industries ile bir Amazon Echo-benzeri hoparlör üzerinde çalışıyor. Lu'nun doğal dil etkileşimleri üzerine deneyimi ve hevesinin bu alanda paha biçilemez olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

    Geçtiğimiz ay Microsoft da aynı firma ile ortaklığını kutlamış ve Cortana dijital asistanını kullanacak olan yeni Harman Kardon hoparlörü tanıtmıştı...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Microsoft Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title