Haberler

    Microsoft'ta Yaprak Dökümü Yaşanıyor

    Geçtiğimiz yaz aylarında başlayan işten çıkarmalar, önümüzdeki yaz aylarına kadar devam edecek.

    Mahmut Saral - -

    Önemli teknoloji markalarından bir tanesi olan Microsoft, ilerleyen günlerde daha emin adımlar atabilmek için binlerce çalışanının işine son verdi. Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz aylarında Microsoft, dünya çapında 18 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını, bunlar arasında Nokia çalışanlarının da olacağını bildirmişti.


    Yakın bir zamana dönüp baktığımızda, firmanın 13 bin çalışanının işine son verdiğini görüyoruz. Şimdi gelen haberler ise, bu işten çıkarma işlemlerinin ikinci dalgasını oluşturuyor. Tam 2 bin 100 kişinin daha Microsoft ile ilişkisi kesildi ve tahminlere göre üçüncü dalga da gelecek ve 2015 Temmuz'a kadar 2 bin 900 kişinin daha işine son verilecek.


    Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella, önceliklerinin bulut ve mobil teknolojiler olduğunu söyleyerek, Microsoft'un yeni dönemde bu pazarlara daha fazla yatırım yapacağını bildirip, eldeki maddi imkanları da en iyi şekilde değerlendireceklerini söylemişti. Kısacası bu eleman çıkarımları, daha kârlı bir şirket için şart olarak görülüyor.


    2014'ün temmuz ayı verilerine göre, Microsoft'ta tam zamanlı olarak 125 binden fazla kişi çalışıyordu. Bu işten çıkarmalar sonucunda Microsoft'un tam zamanlı çalışan sayısı yine de 100 binin altına düşmüyor.


    Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak...



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Microsoft Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title