Haberler

    Michio Kaku: Geleceğin Kazananı Tüketici Olacak

    Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ikinci günü açılışında, ünlü fizikçi ve fütürist Michio Kaku ana konuşmacı olarak sahne aldı.

    City College of New York'ta teorik fizik alanında profesör olan Michio Kaku, akademik yaşamı içerisinde süper sicim teorisi, süper yerçekimi, süper simetri, hadronik fizik dahil olmak çeşitli konularda 70'in üzerinde makale yayınladı. Sicim alanı teorisinin mucitlerinden biri olan Kaku, aynı zamanda Harvard, Princeton ve New York University gibi prestijli eğitim kurumlarda fizik dersleri verdi.

    Dünyada bilim alanında en çok tanınan kişilerden biri olan Michio Kaku, iki alanda uluslararası kabul gören bir otoritedir. Bu alanlardan ilki, Dr. Kaku'nun tamamlamaya çalıştığı Einstein'ın birleşik alan kuramıdır. İkincisi ise bilim alanındaki en son araştırmalara dayanarak iş, ticaret ve finans alanlarını etkileyen trendlerin öngörülmesidir.

    Açılış konuşmasında Michio Kaku özetle şunları söyledi:

    "20. yüzyılı fizikçiler keşfetti, 21. yüzyılı da keşfetmeye devam ediyor. Zenginlik bilim ve teknolojiden geliyor. Her 80 yılda bir yeni bir inovasyon dalgası oluştuğunu görüyoruz. İlk dalga buhar makinasının icadıydı, ikinci dalga, elektrik ve otomobil ile geldi, üçüncüsü ileri teknolojiydi; bilgisayarlar, uydular, lazerler, telekomünikasyon ve internet sürdürülebilir olmayan bir zenginlik yarattı. Peki dördüncü dalga ne olacak?"

    "Biyoteknoloji, yapay zeka ve nano-teknolojinin gelişmesiyle tüm endüstrilerin tek tek dijitalleşeceğini söyleyebiliriz. 10 yıla kadar bilgisayar çiplerinin fiyatı 1 kuruşa düşecek, böylece bilgisayarlar ve internet her yerde ve hiçbir yerde olacak. Önce müzik endüstrisi dijitalleşti. Bugün medya dijitalleşiyor. Gazeteler ve dergiler buna ayak uyduramayınca batıp gidiyor. Ulaşım, tıp, eğitim dijitalleşecek. Alışveriş de dijitalleşecek ve internetten alışveriş yaparken 3 boyutlu olarak vücut ölçülerinizi bulutta sakladığınızdan aldığınız her şey üzerinize olacak. 3D yazıcılar ile üretim dijitalleşecek. Seri üretim değil seri kişiselleştirme mümkün olacak."

    "Tüm bunların sonucunda, "mükemmel kapitalizm"e doğru gidiyoruz. Kapitalizm, malın fiyatını arz-talep dengesine bağlı olarak belirler. Bu durumda kandırılıp kandırılmadığınızı, kar marjını, o ürünün gerçekten o kadar edip etmediğini bilemezsiniz. Oysa teknolojinin yardımıyla cep telefonumuzda bütün bu bilgileri, insanların o ürün hakkında ne dediğini, en uygun fiyatı bulup bulmadığınızı öğrenebilirsiniz. Yani geleceğin asıl kazananı tüketici olacak. Bu durumda iş hayatında kazananlar da inovasyoncular, hayal kuranlar, bilimi ve teknolojiyi doğru kullananlar olacak."

    The post Michio Kaku: Geleceğin Kazananı Tüketici Olacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Turkcell Teknoloji Zirvesi Albert Einstein Michio Kaku New York Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title