Haberler

Michelle Obama'ya "Topuklu Giymiş Maymun" Benzetmesi Yapanların Cezası Kesildi

Güncelleme:

ABD'de Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'yı "topuklu ayakkabı giymiş maymuna" benzeten iki yetkiliden biri görevden alınırken diğeri istifa etti.

İMZA KAMPANYASI

Ülkenin ilk siyahi "first lady"sini maymuna benzeten Clay kenti Kalkınma ve İşbirliği Direktörü Pamela Taylor ve Clay Belediye Başkanı Beverly Whaling'in görevden alınması için başlatılan imza kampanyasına 170 binden fazla kişi katıldı.

Binlerce kişi de sosyal medya hesapları üzerinden Taylor ve Whaling'i ırkçılıkla suçladı.

BİRİ İSTİFA ETTİ, DİĞERİ GÖREVDEN ALINDI

Tepkiler üzerine Belediye Başkanı Whaling, istifasını sundu, Taylor ise görevden alındı.

"TOPUKLU AYAKKABI GİYMİŞ MAYMUN"

Taylor, Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump'un 8 Kasım'daki seçimi kazanmasının ardından Facebook'taki hesabından paylaştığı mesajında " Beyaz Saray'da şık, güzel ve zarif bir first lady görmek, çok hoş olacak. Topuklu ayakkabı giymiş maymun görmekten bıkmıştım." ifadelerini kullanmıştı.

Clay Belediye Başkanı Whaling de Taylor'ın paylaşımına yaptığı yorumda "Günümü güzelleştirdin, Pam." yazmıştı.

TEPKİLER SONRASI KALDIRMIŞTI

Taylor ve Whaling, aldıkları tepkilerin üzerine mesajlarını kaldırmıştı. Ancak Taylor ve Whaling'in mesajlarının fotoğrafları, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılmıştı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Whaling, "Washington Post" gazetesine yaptığı açıklamada, yorumunun "ırkçı" olmadığını ileri sürmüş ve "Ben, Beyaz Saray'daki değişiklik için duyduğum mutluluğu dile getirmiştim. Yazdıklarım, birini incittiyse çok özür dilerim. Beni tanıyanlar, ırkçılıkla hiçbir alakam olmadığını bilir." ifadelerini kullanmıştı.

2010'daki nüfus sayımına göre, Afro-Amerikan sakini olmayan Clay'de yaşayan 9 bin kişinin yüzde 98'inin beyazlar oluşturuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Beyaz Saray Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title