Haberler

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Açıklaması

Güncelleme:

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, "Parti içi demokrasinin işlememesi, parti işlerinde üretkenliği ortadan kaldırıyor." dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, "Parti içi demokrasinin işlememesi, parti işlerinde üretkenliği ortadan kaldırıyor. Gelişmeye kapalı bir yapı ortaya çıkıyor" dedi.

Aydın, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile çalışma ofisinde görüştü.

Özdağ'a çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın, 40 il ziyareti gerçekleştirdiğini ve partililerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini savundu.

Aydın, parti içi demokrasinin kurumsallaşması gerektiğine işaret ederek, genel başkan adayı olarak kamuoyuna taahhüdü bulunduğunu, genel başkan olması durumunda parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmak için parti tüzüğünde yapacağı değişikliklerle antidemokratik hükümleri ayıklayacağını ve yeni düzenlemeler yapmayı planladıklarını söyledi.

Bunu kendisi için değil, gelecek nesillere örnek bir parti içi demokrasinin kurumsallaşmış bir yapının bırakılması için yapacaklarını vurgulayan Aydın

"Parti içi demokrasinin işlememesi parti işlerinde üretkenliği ortadan kaldırıyor. Gelişmeye kapalı bir yapı ortaya çıkıyor. İnsanların fikirlerini rahatlıkla söyleyebildiği ortamlarda bu gelişmeye açık bir ortam meydana getiriyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aydın, kurultayda delegeleri parti tabanının etkilediğine dikkati çekerek, "Bugün seçim olsa ben bu kongreyi kazanırım, ama seçim bugün değil, 4 Kasım'da. Bu da daha çok çalışıp, başarımızı daha yukarı çıkarmak için geceli gündüzlü çalışacağız manasına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

MHP tabanının iktidar olmak istediğini söyleyen Aydın, çok geniş bir merkezin umudu olabilecek bir MHP oluşumu için turu başlattığını kaydetti.

-Hayırlı sonuçlar çıksın-

Özdağ da parti içi demokrasinin bu şekilde işlediğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, partideki demokratik süreci önemsediğini bildirdi.

Genel Merkez'in gösterdiği olgunluğu önemli bulduğunu dile getiren Ümit Özdağ, MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın'ı demokratik süreç içinde yer alması ve verdiği demokratik mücadele dolayısıyla tebrik etti.

Ümit Özdağ, MHP'deki mücadeleden parti ve ülke için hayırlı sonuçlar çıkması temennisinde bulundu.

Daha önce aday olmasına rağmen bu kongrede neden aday olmadığına ilişkin soruyu Özdağ, "Tüzük zaten yasaklıyor. 2009'da partiye üye olmayan 2012'de aday olamıyor. İkinci nedene gerek yok. Ancak benim ikinci bir nedenim var; zaten düşünmüyordum adaylığı" diye cevapladı.

MHP'de kan değişimi olması gerektiğini inandığını belirten Özdağ, Aydın'ı genel başkanlığa yakın gördüğünü ifade etti.

Muhabir : Yusuf Çelebi

Yayıncı : Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Koray Aydın Ümit Özdağ Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title