Haberler

MHP Tokat'ta Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Tokat'ta 25'inci dönem MHP milletvekili Abdurrahman Başkan, bütün ilçelerde sonuçlara itiraz ettiklerini belirterek, "Sandık sonuçlarında ciddi anormallikler var. Bizim oylarımızın 77 binden 54 bine düşme ihtimalini, biz rüyamızda görsek inanmayız" dedi.

Tokat'ta 25'inci dönem MHP milletvekili Abdurrahman Başkan, bütün ilçelerde sonuçlara itiraz ettiklerini belirterek, "Sandık sonuçlarında ciddi anormallikler var. Bizim oylarımızın 77 binden 54 bine düşme ihtimalini, biz rüyamızda görsek inanmayız" dedi. Tokat'ta 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 4, CHP 1 milletvekili kazandı. MHP ise 7 Haziran seçimlerine göre yaklaşık 23 bin oy kaybı yaşayarak milletvekili çıkaramadı. Yurt dışı oyları ile birlikte yaklaşık 500 oy farkla 1 milletvekilini AK Parti'ye kaptıran MHP harekete geçti. İl genelindeki tüm sandıkların incelemesini yapan MHP, bazı sandıklarda kendi oylarının AK Parti'ye yazıldığı gerekçesi ile tüm ilçelerde sandıklara itirazda bulundu.

"SANDIKLARIN SAYILMASI İLE İLGİLİ TALEBİMİZ OLDU"

Partisinin birinci sıra milletvekili adayı olan ancak 500 oy farkla seçilemeyen Abdurrahman Başkan, sonuçlara tüm ilçelerde itiraz ettiklerini söyledi. Başkan, sandıklarda ciddi anormallikler olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Bugüne kadar AK Parti'nin hiç bir dönemde, 2011 seçimlerinde dahi en yüksek aldıkları 202 bindi. Sonra bu rakamlarla ilgili inceleme yaptığımızda sandıkların büyük bir kısmında bloklar olduğunu, bizim daha önceki oylarımızın bazen yarı yarıya, bazen yüzde 70, kayıplar olduğunu ve bunun sebeplerini araştırdığımızda sandıklarla ilgili manipülasyon şüphesi de gündeme geldi. Bizim bir tek derdimiz var, Tokat'ın isminin seçim hileleri ile anılmaması. Biz bunu hiç istemediğimiz için özellikle il ve ilçe seçim kurulundaki hakimlerimizin bunun üzerine titizlikle gitmeleri gerekiyor. Ben kendi şahsi adıma net söyleyebilirim. Tek bir haram oyla dahi seçilmek istemem. Bütün ilçelerde sandıkların sayılması ile ilgili talebimiz oldu. Bunlar nasıl oldu. Mesela, sandığın başındaki kişi MHP'ye oy verildiği halde AK Partiye diyip diğerleri de onu kontrol etmediği bıraktığı zaman o AK Parti'ye yazılmış oluyor. Sadece Zile'de bizim arkadaşımız 3 tane MHP, 2 tane de CHP oyunun okunurken AK Parti'ye okunduğunu görüyor ve tespit ediyor ve okuyan kişiyi değiştiriyorlar."

"BİR PARTİNİN SEÇMEN PUSULASINDA İSMİ YOK"

Abdurrahman Başkan, ayrıca Erbaa'da bir seçmen pusulasında Komünist Parti'nin isminin bulunmadığını öne sürerek şunları söyledi:

"Erbaa'da bir tane partinin seçmen pusulasında basılmadığı ve bunlar görüntü ile sabit. Sonra bununla ilgili verilen kararda seçimi değiştirmeyeceğine yönelik. Peki o seçim listesinde AK Parti'nin oy yeri basılmamış olsaydı aynı kelime söylenebilir miydi. O seçim pusulasında bir tane bile yoksa o seçimin iptali ile ilgili geçerli sebeptir. Şu anda bildiğimiz tespit edilen bir tane. Şu anda bizim aramızdaki oy 500'ler seviyesinde. Bu çok düşük bir rakam. Yeniden sayıldığı takdirde sandıkların bizim lehimize çıkacağı ile ilgili çok ciddi beklentilerimiz var. Çünkü okuma esnasında kasıtlı yapılan çok yer olduğunu biz yaşayarak da gördük."

"RÜYAMIZDA GÖRSEK İNANMAYIZ"

Seçim öncesi Tokat'ta seçmeni etkileyen çok önemli iki olayın yaşandığını kaydeden Başkan, şöyle konuştu:

"Bir tanesi İŞ KUR tarafından tam seçime yaklaşıldığı zamanda 7 bin 500 tane kadronun Tokat'a gönderilmesi oldu. AK Parti'nin ilçe başkanlığı aracılığıyla kadro dağıtıldı. Bu 7 bin 500 kişi demek her aileyi 3 kişi sayarsak 22 bin 500 tane oyu etkiliyor demektir. Bir de tam seçimden bir gün önce Panko Birlik Genel Müdürü Taner Taşpınar burayı arıyor ve bir mesaj gönderiyorlar. Bu mesajda 'şeker pancarı kilo fiyatı 157 kuruştan 190 kuruşa çıkarıldı' diye. Böyle bir fiyatın tespiti yok. Bu mesaj 100 bin kişiye gitti ve bu mesaj en az 50 bin kişiyi etkileyecek olay. Son gün bu mesajın gönderilmesi ne ahlaki ne de etik bir hareket değildir. Ayrıca bu mesajlar camilerin hoparlöründen duyurulmuştur. Bu da Tokat'ın seçimlerine çok ciddi etkisi olmuştur. Çünkü bizim oylarımızın 77 binden 54 bine düşme ihtimalini, biz rüyamızda görsek inanmayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ABDURRAHMAN BAŞKAN Ak Parti Erbaa Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title