Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs'ün kapısına dayanan Haçlı operasyonunun hala iş başında, görevde olduğunu belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü bunların Türkiye'ye tutunmuş ortakçılarıdır. 12 Eylül'de 'Bizim çocuklar kazandı' diyorlardı, çok şükür 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti." dedi.

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünü, Ortadoğu'daki kaynama ve alt üst oluştan ayrı tutmamak gerektiğini söyledi.

"Fırat- Dicle su havzalarıyla, enerji ve petrol kaynakları üzerinden yürüyen güç ve şiddet dolu mücadelenin sonunda, Büyük Kürdistan ve Büyük İsrail hedeflerinin tezahürü söz konusudur." diyen Bahçeli, Halep'te yaşanan vahşet ve insanlık dramlarının, bu hedefle birebir ilgi ve ilişkisi olduğunu dile getirdi.

Bahçeli, "Halep'i imha etmek isteyenlerle 15 Temmuz'da üzerimize mermi, bombayla gelenler aynı zulmün etrafında kümelenen emperyalizmin kanlı ve karanlık süvarileridir. Bunlar Suriye'yi çürümeye bırakmışlar, Türkiye'yi de tüm bağ ve temellerinden çözmeye çalışmışlardır." diye konuştu.

Kudüs'ün kapısına dayanan Haçlı operasyonunun hala iş başında, hala görevde olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle südürdü:

"Fethullahçı Terör Örgütü bunların Türkiye'ye tutunmuş ortakçılarıdır. 12 Eylül'de 'Bizim çocuklar kazandı' diyorlardı. Çok şükür, 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti, bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı. Tankların önüne milli irade dikildi, teröristlere Osmanlı şamarını korkusuzca indirdi. 15 Temmuz'da millet kenetlendi, birleşti, oyunu gördü ve oyuncuların maskesini düşürdü. Bu birlik ruhunun devamı mutlaka korunmalıdır.

Her birimiz Sütçü İmam olmalıyız. Her birimiz Şahin Bey olmalı, Nene Hatun gibi cesur ve vatansever davranmalıyız. ve her birimiz Mustafa Kemal ve kurucu kahramanların aziz emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni son neferimize, son ferdimize kadar müdafaa etmeliyiz. 'Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan asla bölünmez' diyerek, Türkiye'ye sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Türk milleti hainlerden büyüktür. Demokrasi darbeden büyüktür. İster FETÖ, ister kanlı iş birlikçisi PKK/PYD, isterse aynı karanlık yolun yolcusu IŞİD olsun, Türkiye'yi geçemeyecekler, Türk milletini yenemeyeceklerdir."

Bahçeli, Türkiye'nin zalimlere yem olamayacak kadar kudretli olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeliyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin. Başbakan ve hükümeti de ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklasın ve unutmasınlar ki hainlere karşı aynı siperdeyiz, aynı gemideyiz, aynı çizgideyiz." dedi.

"İhanet etmiş kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır"

Türkiye'ye silah sıkmış, ihanet etmiş kim varsa bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Bahçeli, idam konusunda AB'nin ne söylediğinin, nasıl bir pozisyon aldığının kendi bileceği iş olduğunu; Türkiye'nin, egemenlik haklarını ve tarihi devamlılığını korurken, hiç kimseden müsaade almayacağını ve almaması gerektiğini kaydetti.

Milletin tamamını kapsayacak ve rahatlatıcı mesajlarla yüklü bir yönetim kucaklamasının hayata geçirilmesinin önem taşıdığını dile getiren Bahçeli, "Muhalefeti ciddiye almayan, küçümseyen, tahkir eden, yok sayan siyasi ahlak ve demokrasi dışı siyaset anlayışıyla ülkemiz daha iyi ve güzel günlere ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Muhalefetsiz bir yönetim anlayışını özlemek ve bu yolda adım atmak da demokrasiyle bağdaşmaz ve en az ara rejim çağrıları kadar zararlı ve karanlıktır." diye konuştu.

"Her zaman milletinin yanında yer aldı"

Milliyetçi hareketin, kendisini millet üstü görenlerin şımarıklıkları ve tepeden bakışları karşısında her zaman milletinin yanında yer aldığını ifade eden Bahçeli, bundan sonra da aynı heyecanla yoluna devam edeceğini, her türlü darbeci teşebbüsün, terörist kalkışmanın tam karşı kutbunda tavizsiz duracağını bildirdi.

Bahçeli, "Herkes, başlamasını temenni ettiğimiz bu yeni döneme samimi katkılarda bulunmaya hazır olmalıdır. Aksi halde gerilim ve çatışmaların sürmesi halinde, demokratik rejimin ve hukuk devletinin geleceğinin kararacağını söylemek ve bugünün bile aranacağını öngörmek kehanet olmayacaktır. MHP, Türkiye'nin ve Türk milletinin beklentileri doğrultusunda yeni bir sayfa açmaya hazırdır." dedi.

Devlet Bahçeli, terörle mücadelede şehit olan polis memurları ile Türkiye'nin yüzakı tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a rahmet, millete başsağlığı diledi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Devlet Bahçeli Dicle Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title