Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (2) "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili uydurmaların 2015 yılında zirveye çıkacağı anlaşılmaktadır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "sözde Ermeni soykırımı" ile ilgili iddiaların 2015 yılında zirveye çıkacağının anlaşıldığını belirterek, "Papa sanki bunun haberini verir gibi konuşmuş, üstüne vazife olmayan bir konuda yorum yapmıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ses tonunun özenti, vücut dilinin kopya olduğunu ifade ederek, "Başbakan Davutoğlu, her fırsat ve zeminde doğan görünümlü şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır" dedi.

Davutoğlu'nun miras yediler gibi konuştuğunu, ekonomide bahar havası estirdiğini, ezberlediği klişe ifadeleri millete yedirmeye çalıştığını savunan Bahçeli, gerçekte Türk milletinin açlığa, borca ve sefalete mahkum edildiğini söyledi. Bahçeli, 2002'de 164 bin 674 olan bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısının 2013'te 644 bin 920'ye çıktığını, 2002'de 357 bin 916 olan kredi kartının borcunu karşılayamayanların sayısının 2013'te 915 bin 691'e ulaştığını belirtti.

Bireysel kredi ve kredi kartı borcu olanların 2 milyon 792 bin 780'e yükseldiğini anlatan Bahçeli, kişi başına düşen borcun 2002'de 3 bin 402 dolarken bu yılın ikinci çeyreğinde 7 bin 882 dolara fırladığını ifade etti.

"Her körpe yavru gözlerini borçla açmaktadır" diyen Bahçeli, vatandaşın cebindeki her 100 liranın neredeyse 60 lirasının borç olduğunu kaydetti.

Bahçeli, petrolün varil fiyatının beş ay içinde yüzde 40 düşmesine rağmen, benzin ve motorinde komik indirimler yapıldığını savundu.

"Rusya'nın niyeti dikkatlerimizden kaçmadı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 1 Ocak'tan itibaren doğalgazın satış fiyatında yüzde 6'lık bir indirime gideceklerini açıklamasının iyimser bir gelişme olduğunu dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Bunun neyin karşılığında olduğu ve vatandaşlarımızın tüketimine ne şekilde yansıyacağı ileriki tarihlerde daha net görülecektir. Petrol fiyatının ucuzlamasından dolayı yaklaşık 90 milyar dolarlık zarara uğrayan Rusya'nın, yeşeren sosyal ve ekonomik açmazları hafifletmek için Batının ambargo ve yaptırımlarını Türkiye üzerinden etkisizleştirme niyeti dikkatlerimizden kaçmamıştır. Erdoğan ve Putin'in Suriye konusunda görüş ayrılıkları olsa da bu ikilinin mizaçlarındaki benzerlik ortak paydaları olarak ön plana çıkmaktadır. Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişki ve hacmin iki ülkenin yararına gelişmesi için bölgesel ve jeopolitik risklerin de hesaba katılması gerekmektedir. Kırım'daki zulüm ve eziyet bitmeden Rusya'nın inandırıcılığı bize göre olmayacaktır.

Rusya'nın Türkiye'ye sattığı doğal gazın toplam faturasında indirime gitmesi, ekonomik parametre ve hedeflerden ziyade siyasi ve bölgesel konulara endekslidir. Ve bu kapsamda AKP'nin el altından ülkemize yeni külfetler getirmesi kaygılarımızın başında gelmektedir. Başbakan ve Hükümeti, petrolün satış fiyatını olması gerektiği gibi düşürmeyerek muhtemel vergi geliri kaybından doğacak alternatif maliyeti vatandaşlarımızın sırtına yüklemektedir. Ekonomik büyümenin çarşıya pazara, mutfağa ve iş bulmaya katkısı yoktur."

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hala Galataport ihalesiyle uğraştığını, yargıyı ihanetle suçladığını ifade ederek, "Oferler'in eline, avucuna bakmaktadır. Erdoğan'ın küresel servet ve sermaye sahiplerinin avukatlığına soyunması, hukuku işleten yargı mensuplarına ihanet iftirası atması bir telaş ve korkunun mahsulüdür. Ya Galaport ihalesinde yüklü bir komisyon alınmış ve bunun geri verilmesi Erdoğan'ı kara kara düşündürmektedir ya da Erdoğan bu ihale karşılığında kişisel ve ailesiyle ilgili başka bir söz almıştır. Zira konuyla ilgili tepkisinin yüksek dozu başka türlü izah edilemeyecektir" diye konuştu.

"AKP Allah korkusunu defterden sildi"

Erdoğan ve Davutoğlu'nun icraatlarının Türkiye'nin aleyhine olduğunu iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"İnançlarımızı diline dolayarak mütedeyyin kitlelere seslenen AKP iktidara gelince, Allah korkusunu defterden silmiştir. Kul ve yetim hakkına el uzatan yerli ve yabancı soygun ve menfaat çetelerinin ümidi ve kurtarıcısı haline gelmiştir. AKP, 12 yıllık iktidar döneminde yağma, talan, rüşvet, vurgun ve soygun hanedanlığı kurmuştur. 'Yolsuzlukları kestik' diyenler çalarken yakalanmış, 'hortumları kapadık' diyenler hortum döşerken basılmıştır. AKP kadroları, iktidar olunca ani ve hızlı dönüşüm göstermiş, küresel sermayeye ve gayri milli zihniyete hizmet ve sadakatte bir sakınca görmemişlerdir.

Bu ilkesiz siyasetin bir zamanlar resmen başında olan şahıs, yıllar yılı fakirlik sömürüsü ile dünya malında gözü olmadığını söylemiş, millete hizmetten başka bir amacı olmadığını pişkinlikle dile getirmiştir. 'Fakir' istismarlarına, 'biçare derviş' çağrışımlarına karşılık bilinmelidir ki bu millet 17-25 Aralık'taki tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk vakasını unutmayacaktır. İtibar için yapıldığı söylenen ve her vatandaşımızın cebinden çıkan toplam 1 katrilyon 370 trilyon dolara mal olan kaçak ve karanlık sarayı ve bedeli 400 trilyon lirayı aşan uçağı unutmayacaktır. Suriyeli mültecilere 5 milyar dolar harcayıp, sıra öğretmene, çiftçiye, memura gelince çok gören; 'veren el alan elden üstündür' parolasıyla eşe, dosta, hısıma, dünüre ve havuzculara hazineyi peşkeş çeken vicdansızları unutmayacaktır. Dünün 'adil düzencileri'nin, bugünün 'batıl düzencileri' olmasını kimseler unutmayacaktır. Vatandaşa yırtık ayakkabı giydirip, ayakkabı kutularına milyon dolarları deste deste dizen bugünkü iktidar kadrolarını bu millet unutmayacak ve affetmeyecektir."

Papa'ya tepki

Papa Franciscus'un Türkiye ziyaretine de değinen Bahçeli, "Yeni sarayının açılışını Papa ile beraber yapan Erdoğan'ın sanki günah çıkarmak için sabırsızlık çekmesi ayrı bir analizin konusudur" dedi.

Ziyaretin en önemli tarafının, Papa'nın İstanbul'da Fener Rum Patriği ile bir araya gelmesi ve Ermenistan ile sınır kapılarının açılmasını önermesi olduğunu belirten Bahçeli, "Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili uydurmaların 2015 yılında zirveye çıkacağı anlaşılmaktadır. Papa sanki bunun haberini verir gibi konuşmuş, üstüne vazife olmayan bir konuda yorum yapmıştır" diye konuştu.

Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasındaki 960 yıllık ihtilafın giderilmesi ve birleşmenin sağlanması için yoğun bir girişim ve temas olduğunu dile getiren Bahçeli, "Yüzyıllarca birbirini aforoz eden iki ekolün mutabakat arayışı, Müslümanlar parçalanırken Hristiyan birliğinden bahsetmeleri bize göre kuşku verici bir gelişmedir. Dinler arası diyalog ve Ilımlı İslam gibi defolu kavram ve sinsi projelerle üzerimizdeki operasyonun şekil ve muhtevası çoktan deşifre olmuştur" dedi.

Papa'nın Fener Rum Patriği'nin Ekümenik sıfatına kendince meşruluk atfettiğini belirten Bahçeli, bu unvanın Lozan Anlaşması'na aykırı olduğunu vurguladı.

Tüm inanç ve dinlere saygı duyan siyaset disiplini ve ahlakına sahip olduklarını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak Anadolu'da bir Hristiyan üstünlüğü hedefinin eşzamanlı olarak Türkler'in bu topraklardan çıkarılması hesabına refakat ettiğini de görüyor ve müşahede ediyoruz. İstanbul'un Vatikan benzeri bir minyatür veya şehir devleti haline getirilerek ele geçirilmesi amacının ısrarla sürdürüldüğünü görmemek için de kör olmak gerektiği kanaatindeyiz. Bunun yanı sıra, Heybeliada Papaz okulunun açılması için AKP ve dostları fırsat kollamaktadır.

Anadolu coğrafyası Türk milletinin son ve ilelebet vatanıdır. Bizim, kalbinde kilise, ağzında cami olanlara verilecek vatanımız, feda edilecek insanımız, heba edilecek değerimiz olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türklüğün ölüm ve sürgünü demek olan her teklif, emel, gaye ve hazırlığa sonuna kadar karşı duracak, Türkiye'yi tüm güzellik ve değerleriyle bağrına basacaktır. Biz Ekümenik'i bilmeyiz, papaz okulundan anlamayız, son yurdumuzda meydanı boş bulan misyonerlerin, diyalogcuların, görünmez kilise havarilerinin tezgahına katiyen düşmeyiz. Kilise'de ayin yapmak isteyen varsa buyursun yapsın. Buna saygı duyarız fakat Ezanı susturmayı, Türk milletini teslim almayı aklından geçiren varsa yeni Kılıçarslanlar'ın korkusuzca vatanları için nöbet beklediklerini hatırlatmayı bu vesileyle tarihi bir görev sayarım."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title