Haberler

MHP Sivas'tan 16 Yıl Sonra Çıkardığı Vekili Kaybetti

Sivas’tan 7 Haziran seçimlerinde 16 yıl sonra bir vekil çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) resmi olmayan sonuçlara göre bir önceki seçime göre çıkardığı vekili kaybetti.

Sivas'tan 7 Haziran seçimlerinde 16 yıl sonra bir vekil çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) resmi olmayan sonuçlara göre bir önceki seçime göre çıkardığı vekili kaybetti.

Demokratik Sol Parti (DSP), Milliyetçi Hareket Partisi ve Anavatan Partisi'nin (ANAP) 28 Mayıs 1999 tarihinde kurduğu üçlü koalisyon döneminde Sivas'tan 2 milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi 16 yıl aranın ardından 7 Haziran seçimlerinden birinci sıradan aday gösterdiği Celal Dağgez'i meclise göndermeyi başarmıştı.

7 Haziran seçimlerinin ardından, tekrarlanan 1 Kasım seçimlerinde MHPi Sivas'tan 16 yıl sonra çıkardığı tek vekili resmi olmayan sonuçlara göre kaybetti. 7 Haziran seçimlerinde 67 bin 34 oy alan MHP 1 Kasım seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 44 bin 260 oy aldı. Oy oranı yüzde 11, 84'de kalan MHP diğer seçime göre yüzde 7 oy kaybı yaşadı. Resmi olmayan sonuçlara göre MHP Sivas'tan meclise milletvekili göndermeyi başaramadı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Dsp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title