Haberler

Mhp, Seçimde CHP'nin AK Parti'ye Yardım Ettiğini İddia Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimlerde AK Parti'ye yardım ettiğini iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimlerde AK Parti'ye yardım ettiğini iddia etti. MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'un AK Parti'ye su taşıdığını söylerken, Balıkesir Adliyesi'nde ise ağzı açık seçim çuvalları ile oy sayımı yapıldığını öne sürdü.

MHP Balıkesir İl Teşkilatı, gazetecilerle bir araya geldi. MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı İsmail Ok ve ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda, "Sayın Belediye Başkanımız Ok'a teşkilatlarım adına teşekkür ediyorum. 5 yıl çalmadan çırpmadan, dürüst ve iyi hizmet etmeye çalışmış, Balıkesir halkının sevgisini kazanmış, her türlü seçim hilesine ve CHP'nin AK Parti yağdanlığına rağmen, bu halkın yüzde 33'ü teveccüh göstermişse kendisine teşekkür ediyorum. MHP adayları insan üzeri bir güçle çalışmışlardır. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte CHP'nin son günlerde yaptığı AKP yandaşlığı kamuoyunun takdiridir. Bizim oy almamız için elinden geleni yapmıştır. CHP İl Başkanı dahil olmak üzere herkes AKP'ye su taşımıştır. Edip Uğur'un yüzde 25 koltuk hakkı CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'undur. Ona da yanında bir koltuk açmasını istiyoruz" dedi.

Bayram Çılgın, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı da eleştirerek, "Balıkesir Valisi sanki AKP'nin Karesi Belediye Başkanı gibi çalışmıştır. Emniyet çalışanları ile sorunumuz yok. Emniyet Müdürümüz görüntüde çok güzeldir. Emniyet teşkilatı seçim işlerinden sorumlu heyetler gibi çalışmıştır. AKP'liler ne yaparsa seçim kanunu öyledir. İnşallah önümüzdeki seçimlerde, 'Muhalefet girmiyor' derler, öyle istiyorlar. Şahit olanlar vardır, akşam sandık kurullarının teslim rezaletini görseydiniz. Her türlü hileye açık ortamda, ağzı açık torbalar geldi. Dağ başı değil, Balıkesir Adliyesi'nde oluyor bunlar. Biz delikanlıyız, ülkücüyüz, ağlıyor sanmayın. Balıkesir kamuoyunun bazı şeyleri bilmesini istiyoruz. CHP'liler de şahittir. AKP'liler ile beraber çalıştıkları için bir şey söyleyemez onlar, yüzleri yok. Adalet Sarayı'nda yapılan adaletsizlikleri görmeniz lazımdır. Hukukçu arkadaşlarım içeri sokulmuyor, adliye bahçesine çıkarılıyor. İtirazımız da var ancak sonuç ve cevap belli" iddialarında bulundu.

İsmail Ok ise, "Allah'ımıza hamdolsun ki milletimizin oyu ile geldik, alnımız ak, başımız dik, inandığımız değerlerden taviz vermeden bu kutsal görevi teslim etmenin hafifliğini yaşıyorum. Ağlayacak değiliz, millet iradesi karşısında boynumuz kıldan ince ancak büyükşehir belediye başkan adayıyım, Balıkesir'in 20 ilçesinde bir tane seçim bürom yoktu. Büyük birkaç ilçeye poster gönderdik, diğer ilçelere mitinge giderken taşıyorduk. Millet bize destek verdi ve MHP'nin adını duyurduk. Bundan sonra İsmail Ok, asker olarak bu davaya, bu can bedenden çıkmadıkça, hizmetkar omaya devam edecek. Son 15 güne kadar 7-8 puan öndeydik. Son 15 günde CHP tabanı, belli çevrelerce bu seçimi kendilerinin kazanacağına inandırıldı. Son 10 gün, AKP kendine çalışmayı bıraktı çünkü milyonlarca bildiri dağıtmalarına rağmen hiçbirisi halkın bize olan güvenini, desteğini 1 puan bile değiştirmedi. Son 10 gün, AKP'li görevliler, onların çalışanları CHP'liye gitti ve, 'Biz CHP'liyiz, MHP ile anlaştık' dedi. Sağduyulu insanlara gidip, 'İsmail Ok, CHP ile anlaştı. Ben MHP delegesiyim' dedi. Bu da etkili olmadı. Son 3 gün, sanal alemde 'İsmail Ok adaylıktan çekildi diye dedikodu yayıldı. CHP'li inandı ve CHP'ye gitti. Sağ seçmen de AKP'ye gitti. Son 3 gün de bu kopmaya sebep oldu. Bunu fark ettik ve 350 bin mesaj çektik. Vatandaş bu mesajlara da inanmadı. Şu an seçim sonucu yüzde 40'lık MHP, yüzde 32'lik AKP ters yüz oldu. Vatandaşı suçlamıyorum, saygı duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi tabanını asla suçlamıyorum. CHP'nin yöneticileri tarihi bir vebal altına girmişlerdir. Bütün Türkiye'deki CHP'lilerden buradaki CHP yöneticilerine beddua yağıyor. Başbakan, Cumhuriyet Halk Partililere en ağır küfürleri ediyor. Balıkesir'de AK Parti, billboard hakkını CHP'ye devrediyor ancak hangi partiden olursa olsun, inanarak oy verenlerin alnından öpüyorum. CHP Başkanı Mavuk'a Sayın Uğur'un ufak bir koltuk ayarlaması lazım. CHP yönetimi AKP'ye Balıkesir'i teslim etti" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title