Haberler

MHP Olağanüstü Kongresi'ne İlişkin Tedbir Kararı - Oğan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski MHP milletvekili Oğan'ın konuşması MHP Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı

Eski MHP milletvekili Oğan:

"Genel merkezimizdekiler kurultay toplamamak için Gemereklere, Tosyalara kadar gidip mahkemeden karar aldırma çabalarını keşke seçimlerde gösterselerdi de MHP, Mecliste PKK'nın uzantısının gerisinde kalmasaydı"

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarıyla ilgili, "Genel merkezimizdekiler kurultay toplamamak için Gemereklere, Tosyalara kadar gidip mahkemeden karar aldırma çabalarını keşke seçimlerde gösterselerdi de MHP, Mecliste PKK'nın uzantısının gerisinde kalmasaydı" dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir otelde "Kutlu Anadolu Yürüyüşü" adlı toplantıda partililerle buluşan Oğan, uçakla gelirken söz konusu mahkeme kararından haberdar olduğunu söyledi.

Türkiye'ye demokrasi getirme iddiasındaki partilerinin genel merkezinin hukuku katlettiğine dair iki karar alındığını ileri süren Oğan, "İhtiyati tedbir kararı ancak ve konunun görüldüğü mahkemeden alınabilir. Siyasi Partiler Kanunu da 'Siyasi partilerin genel merkezi neredeyse kararı oradaki mahkemeler alır' diyor. MHP'nin merkezi Gemerek'te ve Tosya'da değildir. Cumhuriyetin başkenti Ankara'dadır ve ancak oradaki mahkemeler yetkilidir. Bu kararla kurultayı erteleyebileceklerini sanıyorlar. Hukuken 'yok' hükmünde bir karardır, ülkücülerin kutlu yürüyüşünü durduramayacaktır. Ülkücüler kongre istiyor ve kurultayını yapacaktır" diye konuştu.

Yıllardır "Ülkücü hareket engellenemez" dediklerini anımsatan Oğan, şimdi Gemerek'ten ve Tosya'dan alınan kararlarla ülkücü hareketin kurultay taleplerinin engellenmeye çalışıldığını savundu.

Olağanüstü kongre için 548 delegenin verdiği imzaların yok hükmünde olduğu algısı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Oğan, şöyle devam etti:

"Dün olduğu gibi bugün de kurultay sürecimiz devam ediyor. Allah izin verirse ülkücüler 15 Mayıs günü kurultayını toplayacak. Genel başkan yardımcımız '548 delege baskı altında zorla imzalamıştır' diyor. Siz ülkücüyü tanımıyor musunuz? Hangi güç ülkücüye zorla imza attırabilir? Hangi güç gelip 548 delegeyi aldatabilir? Ülkücüler hür iradesiyle bu imzaları vermiştir ve arkasındadır."

"80 vekil 5 ayda eridi 40'a düştü"

MHP'nin son seçimde aldığı sonuca değinen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Başkanımıza 'Sen kalk biraz da biz oturalım' demiyoruz. Mecliste sonuncu parti olan değil, iktidara gelen bir ülkücü hareket istiyoruz. Bu kurultay delegelerini siz seçtiniz, başka partinden gelmedi. Daha önce sizi seçtiler. İktidar olmayı beklerken 7 Haziran'da yüzde 16,35 oy aldık. Oyun kuracak pozisyona gelmiştik. 'Bu sonuçlar doğru kullanılırsa Türkiye'nin anahtarı MHP'nin elindedir' dedik. Genel Başkanımız seçim akşamı çıktı 'Erken seçim olsun' dedi. 5 ay içinde terör olayları tırmandı bambaşka bir atmosfer ortaya çıktı. MHP bu süreci iyi yönetebilmiş olsaydı iktidar olurdu. 80 vekil 5 ayda eridi, 40'a düştü. Genel Başkanımız sadece 2 ilde miting yaptı. Genel merkezimizdekiler kurultay toplamamak için Gemereklere, Tosyalara kadar gidip mahkemeden karar aldırma çabalarını keşke seçimlerde gösterselerdi de MHP, Mecliste PKK'nın uzantısının gerisinde kalmasaydı."

MHP'nin kongre sürecinde yaşananların Türk siyasal tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Sinan Oğan, bugüne kadar hiçbir siyasi partide yeterli imza toplanıp ve mahkeme kararları olduğu halde mevcut yönetimlerin diretmediğini kaydetti. Oğan, "Tabanlarına gidip yeniden 'Bize güvenmeye devam ediyor musun?" diye sordular. Ben de mevcut yönetime soruyorum ülkücü iradeye güvenmiyor musunuz?" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Siz bizim Devlet Ağabeyimizsiniz, düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim" diyerek seslenen Oğan, sancağı daha yukarıya taşıyacağına inanan tüm ülkücülerin genel başkanlığa aday olabileceğini dile getirdi.

Oğan, ülkücülere yakışır şekilde yarışa girerek kurultaydan tek bir liderin arkasında kenetlenerek çıkmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Sinan Oğan Gemerek Türkiye Tosya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title