Haberler

Bahçeli: İktidarımız, Türkiye'nin Yeniden Ayağa Kalkmasını Sağlayacak

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır. Ne AKP'nin, ne CHP'nin, ne de barajı geçmesi için yoğun faaliyet gösterilen HDP'nin Türkiye'ye hayrı dokunacaktır" dedi.

Bahçeli, partisinin Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği Sinop mitinginde, Türkiye'nin gelir dağılımındaki adaletsizlik ve eşitsizlikte Avrupa birincisi olduğunu iddia etti.

Türkiye'de 12 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücretin sadece 949 lira olduğunu söyleyen Bahçeli, "Memur emeklisi bin 188, SSK emeklisi bin 71, BAĞKUR emeklisi ise 831 lira maaş almaktadır. Halkımızın yüzde 16'sı, yani 13 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırının altında can çekişmektedir. AKP iktidarı milyonlarca insanımızı açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir" diye konuştu.

"IMF'ye borç ödemeyi anlata anlata bitiremeyen Davutoğlu, Türkiye'nin dış borcunun 400 milyar doları aştığını ne zaman görecektir?" diye soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP döneminde dış borç 270 milyar dolar çoğalmıştır. Cumhuriyet tarihindeki toplam dış borçtan fazlasını tek başına borçlanan AKP iktidara geldikten sonra dış borcumuzu üç kat artırmıştır. Çalışanların reel ücretleri ve alım gücü sürekli düşmektedir. Göstermelik maaş artışları, enflasyon ve zam sağanağı altında erimektedir. AKP emeklilerimize de zulmetmektedir. Emeklilerimiz perişandır, kimsesiz ve çaresizdir. Geçim sıkıntısı altında ezilmektedir. Son olarak emeklilerimize 24 lira maaş zammı yapan AKP hiç utanmamış, yüzü kızarmamıştır."

"Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı"

Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gidereceklerini dile getiren Bahçeli, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceklerini aktardı.

Bahçeli, "Emeklilikte yaşa ve pirim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz. Asgari ücretle çalışan kardeşlerim neler çektiğinizin farkındayım. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkartmak, büyük şehirlerde hey ay 100 lira ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için bizimle yürü Sinop" ifadelerini kullandı.

Muhtaç durumdaki ailelerde en az bir kişiye iş vereceklerini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"İş sahalarına kadar asgari ücretin yarısı kadar, 'aile desteği' adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelere sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza vermekle kalmayacak istihdam amaçlı olarak bedelsiz büyük ya da küçükbaş hayvan vereceğiz."

"Bütün şehit yetimlerine iş imkanı sağlayacağız"

Engellileri de asla unutmadıklarını vurgulayan Bahçeli, "18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimize 600 lira engelli aylığı, 18 yaş altı engelli aylığını 400 liraya çıkaracağız. Bizimle yürü Sinop. Muhtaç durumdaki ailelere, aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için harcama kartları, Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Aylık almayan annesi ya da babası veya her ikisi de vefat etmiş evlatlarımız, size de her ay 100 lira cep harçlığı vereceğiz. Gazilerimize, 3 bin 600 günde emekli olma hakkı getireceğiz. Bütün şehit yetimlerine iş imkanı sağlayacağız."

Bahçeli sözlerini şöyle bitirdi:

"Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır. Ne AKP'nin, ne CHP'nin, ne de barajı geçmesi için yoğun faaliyet gösterilen HDP'nin Türkiye'ye hayrı dokunacaktır. Türkiye sizinle tarih yazacaktır. Medya ne derse desin, anketler ne söylerse söylesin iktidarımızın müjdesi, konvoylarımızı selamlayanlardır. İktidarımızın habercisi meydanlara sığmayanlardır. İşte Sinop her şeyin tanığıdır."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Devlet Bahçeli Türkiye Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
title