Haberler

MHP'nin Rize Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP'nin Türk milletine de Rize'ye de vereceği bir şey kalmamış, bu iktidar tamamen tükenmiş, bitmiştir" dedi.

Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, devletteki araç saltanatını herkesin bildiğini ifade ederek, milletin çalışıp ter akıtırken birilerinin yiyerek, içerek, eğlenerek ve gezerek cebini doldurduğunu savundu.

Kamudaki araçlar için ayrılan 3 milyar 300 bin liralık muazzam paraya "çerez parası" denildiğini belirten Bahçeli, "Bunların çerez parası buysa yemek parası ne kadardır acaba? Peki sizlere gelince çok gören, kendilerine gelince hak bilen, yandaşa ve sonradan görmelere gelince hazineyi akıtan vefasız ve vicdansızlara nereye kadar sabır göstereceksiniz? Çalışan siz, kazanan onlardır. Eziyet çeken siz, sefa süren onlardır. Muhtaç kalan siz, keyif ve saltanat süren yine onlardır. Sizler kaybettikçe, onlar kazanıyor. Çünkü onlar sizin üzerinizden geçiniyor. Sizler battıkça, çıkan onlar. Çünkü onlar sizin üstünüze basıyor. Sizler düştükçe kalkan onlar. Çünkü onlar sizlerle belini doğrultuyor. Bu, haksızlık değil midir, bu, günah değil midir, bu vebal büyük değil midir?" ifadelerini kullandı.

Rize'nin perişan ve şikayetçi olduğunu dile getiren Bahçeli, "Rize dertli ve kederlidir. Çay, Rize, Rize de çay demektir. Fakat ürettiğiniz çay, borcunuza yetmemektedir. Çay olmazsa Rize açtır. Rizeli çayla bütünleşmiştir. İçtiğimiz demli çaylarda Rizeli'nin el emeği vardır. Sohbetlerimize eşlik eden çay, Rize'nin helalidir. İktidar kadrolarında çayı ağzına alan yoktur. Çay üreticisinin hatırını soran da görülmemektedir" diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti'nin 2002 yılında, simit çay hesabıyla duygu sömürüsü yapıldığını, o tarihlerde yaş çayın kilosunun en az 1,75 lira olması gerektiğini söylediğini aktararak, aradan 4 bin 575 gün geçmesine rağmen, yaş çayın kilosunun ancak 1,50 liraya ulaşabildiğini söyledi.

"ÇAYKUR, Rize'nin helali, göz nurudur"

Bu yıl için yaş çayın kilogramının destekle beraber 1,70 lira olarak açıklandığına işaret eden Bahçeli, yaş çayın kilogram fiyatının 2 liradan aşağı olmaması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, çay destekleme prim tutarının kilogramda en az 50 kuruş olmasının rahatlamaya yol açacağını dile getirerek, Rize çayını milli ürün haline getirme zorunluluklarının olduğunu söyledi.

ÇAYKUR'u özelleştirmek için zaman ve fırsat kollayanların olduğunu ifade eden Bahçeli, "ÇAYKUR, Rize'nin helali, göz nurudur. Asla elden çıkarılmasına müsaade edilmeyecektir. Tüm taşeron işçilerimizin ve mevsimlik çalışanlarımızın elinden tutmak için yürüdüğümüzü herkes çok iyi bilmelidir. İktidarın göz yumduğu ve yıllık 40 ile 50 bin ton arasında sınırlarımızdan kaçak çay sokan haysiyetsizler de Rizeli'nin alın terini öğütmektedir. İktidarımızda buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Rize'nin en önemli sorunlarından birisinin de HES'ler olduğunu, Rizeli'nin yaşadığı toprağa, içtiği suya, soluduğu havaya kast eden yüzlerce HES projesinin huzur kaçırdığını belirten Bahçeli, yandaşların ihalelerle Rizeli'nin doğal zenginliğini yağma ettiğini, direnen köylülerin de eziyet ve kaba güce maruz kaldığını ifade etti.

Bahçeli, AK Parti'nin ayak oyunlarına, karanlık ve sinsi kampanyalarına artık hep birlikte itiraz etme zamanının geldiğini ifade ederek, Rizelileri, umut dolu bir geleceğe, refah ve bereketle çevrili bir dönemi birlikte adımlamak ve beraberce yaşamak için birlikte yürümeye davet ettiğini söyledi.

- "Bu iktidar tamamen tükenmiş"

"AKP'nin Türk milletine de Rize'ye de vereceği bir şey kalmamış, bu iktidar tamamen tükenmiş, bitmiştir" diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. AKP"ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa gel birlikte yürüyelim. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır. AKP aldatmasının arkasında açlık vardır, yoksulluk vardır ve yolsuzluk vardır. Nutuklarının arkasında işsizlik vardır, kayırma vardır, yağma vardır. Bayrak istismarının ardında, onursuz dış politika, korkak ve teslimiyetçi zihniyet vardır. Bu zilletten milletimizi kurtaracak yegane güç Milliyetçi Hareket Partisidir."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin tek başına iktidarının Türkiye'yi kurtaracağını anlatarak, "Artık sonunuz geldi. Yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz. Kaygınız bundan, korkunuz bundandır. Milli hesaplaşmadan kaçamayacak, kurtulamayacaksınız. Mağdur yaptıklarınız, çaresiz bıraktıklarınız, umutsuz kıldıklarınız 11 gün sonra hesap sormak üzere geliyor. Milliyetçi Hareket mazlumun, işsizin, yoksulun, şehidin hesabını sormak için 7 Haziran'ı bekliyor" diye konuştu.

"MHP'nin seçim vaatleri"

Bahçeli, MHP iktidarında  yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzluk ve terörle mücadele edeceklerini anlatarak, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini söyledi.

Türkiye'nin, MHP iktidarıyla milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacağını dile getiren Bahçeli, imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını kaydetti.

Bahçeli, cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az bin 400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkarlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız."

Esnaf, Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını iyileştireceklerini, gerçek manada intibak düzenlemesi yapacaklarını anlatan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşsiz kardeşlerim, üzülmeyin. Üreten Ekonomi Programımız ile her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız."

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title