Haberler

MHP'nin Osmanlı Hanedanlarına Maaş Teklifi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Osmanlı Hanedanı Mensupları Hakkında Kanun Teklifi"ne ilişkin, "Hanedan mensuplarından ekonomik olarak zor durumda olanların sayısı 10 kişiyi geçmez. Maaşın miktarı en yüksek 9 bin 20 TL olabilecek ve bunu Bakanlar Kurulu belirleyecek." dedi.

Kalaycı, Meclis'te, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sundukları "Osmanlı Hanedanı Mensupları Hakkında Kanun Teklifi"ne ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Teklifin amacını "Ceddin emanetlerine sahip çıkmak" olarak açıklayan Kalaycı, öncelikle komisyon kurulmasını teklif ettiklerini belirterek, "Komisyonun yapacağı çalışmayla 'ben padişah torunuyum, şehzadeyim' diyerek konuyu istismar edenlerin önü kesilecek hem de gerçek anlamda Osmanlı hanedanı mensupları tespit edilecek." diye konuştu.

Yaşayan hanedan mensuplarının 70-80 kişi olduğunu aktaran Kalaycı, ekonomik olarak zor durumda bulunanların sayısının 10'u geçmediğini, dolayısıyla teklifin, bağlanacak maaş anlamında 10 kişiyi ilgilendirdiğini bildirdi.

Ekonomik durumu iyi olanlara maaş bağlanmayacağını, komisyonun bunu tespit edeceğini ifade eden Kalaycı, yurt dışında yaşayanlardan Türkiye'ye gelecek olanların çocuklarına, Türk kültürünü ve Türkçeyi öğrenmesi amacıyla, burs imkanlarından yararlandırmayı öngördüklerini anlattı.

Maaşın, en yüksek devlet memuru maaşına kadar, Bakanlar Kurulu kararıyla belirleneceğini belirten Kalaycı, şu an en yüksek devlet memuru maaşının 9 bin 20 TL olduğunu, Bakanlar Kurulu'nun, aile mensuplarından zor durumda bulunanlara 9 bin 20 TL'ye kadar maaş bağlayabileceğini açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, özellikle Mısır'da yaşayan hanedan mensuplarından tanıdıklarının olduğunu ve bilgi amaçlı onlarla görüştüğünü aktaran Kalaycı, "Türk milleti asil bir millet. Tarih boyunca tüm mazlumlara sahip çıkan bir millet. Milyonlarca Suriyeliye milyonlarca dolar akıtılıyor. Bizim ceddimizin emaneti olan hanedan mensuplarına sahip çıkılması teklifimiz, inanıyorum ki Türk milletinin genelinde destek bulacaktır. Tüm siyasi partiler de olumlu bakacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kalaycı, bir soru üzerine, tekliflerinin, eğitim ve sağlık hakkından Türkiye'ye gelmeleri durumunda, maaşın ise yurt dışında olmaları halinde de bağlanmasını öngördüğünü vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Mustafa Kalaycı Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title