Haberler

MHP'nin Kocaeli Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "(Muş'ta teröristlerin iki kişiyi kaçırması) Birkaç gün önce bölücü terör örgütü PKK'nın Muş'ta biri jandarma uzman onbaşımız olmak üzere, iki kişiyi kaçırması neyin mesajıdır?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "(Muş'ta teröristlerin iki kişiyi kaçırması) Birkaç gün önce bölücü terör örgütü PKK'nın Muş'ta biri jandarma uzman onbaşımız olmak üzere, iki kişiyi kaçırması neyin mesajıdır?" dedi.

Bahçeli, Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçimlere 19 gün kaldığını hatırlatarak, 25'inci dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ülkenin birliği, milletin dirliği ve insanların refahına en üst düzeyde katkı sağlamasını diledi.

Kocaeli'nin üreten bir kent olduğunu, ülkenin ihracatına önemli katkılar sağladığını ifade eden Bahçeli, şehrin Türkiye'nin gelişmesi için ürettiğini kaydetti.

Bahçeli, Kocaeli'nin vatandaşların rahat etmesine hizmet ettiğini dile getirerek, "Kocaeli, dertlidir, çıkmazdadır, sosyal ve ekonomik dar boğazdadır. İhracatımız ve pazarlarımız daralmaktadır. Otomotiv sektörünü sıkıntıya sokan eylemler, devam etmektedir. Türkiye'nin düşen imaj ve saygınlığı ekonomik faaliyetleri vurmaktadır. Demokrasi ve hukuk konusundaki aşınma ve yıpranmalar doğrudan ve doğruya güven ve yatırım iklimini karartmaktadır. Despot ve dağılmış bir yönetim anlayışından dolayı Türkiye, riskli bir ülke haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye zarar verdiğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Erdoğan, hukuk bırakmamıştır ve hiçbir hukukçudan çıt çıtmamaktadır. Erdoğan, adaletin nefesini kesmiştir. Eleştirimizden ürküp, saray talimatlı cevaplar verenler, yazılı açıklamalar yapanlar konu Erdoğan'ın yasa dışı, ahlak dışı, edep ve haya dışı açıklamaları olunca dört maymunu oynamaktadırlar. Çünkü, yargının yörüngesi kaymıştır, objektif, bağımsız olması gereken mahkemeler, tasallut altındadır. Dün kahraman olarak lanse edilen savcılar, bugün haindir. Dün el üstünde tutulan hakimleri bugün itibarsızdır. Dün övülen polis bugün öğütülmekte, hepsine sövülmektedir. Bugün Türkiye'de her şeyin çivisi çıkmış, sapla saman birbirine karışmıştır. Türkiye, garabetler ülkesi olmuştur. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk skandalı AKP'nin dengesini ve kimyasını iyice bozmuştur.

Erdoğan ve AKP tedavisi olmayan bir paralel yapı sendromu yaşamaktadır. Bu kapsamda Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yeni baştan tanzim edilmektedir. Milli birliğimizi tehdit ettiği iddiasıyla paralel olarak tasvir edilenler kırmızı kitaba dahil edilmiştir. Dahası legal görünümlü illegal terör örgütü olarak mimlenmiştir. Erdoğan'la kim ters düşüyorsa, kimler husumet yaşıyorsa, yeri ya kırmızı kitap, ya ekonomik mahrumiyet, ya da şiddet ve cezaevidir. Eğer, paralel yapı terör örgütü olarak görülüyorsa, illegal yapı olarak sürekli vurgulanıyorsa, Erdoğan yıllarca bir ve beraber olmanın izahını nasıl yapacaktır?."

" Bizim komplo ve tezgahla işimiz olmaz"

Bahçeli, "Oysa ki ortada paralel değil, parabol vardır" diyerek, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan, herkesi paralel yapıyla işbirliği yapmakla suçlayarak, kirli ve karanlık geçmişlerini temize çıkarma telaşına düşmüştür. Milliyetçi Hareketi bu yapıyla işbirliği yapmak iftirasıyla karalamaya çalışacak kadar dengelerini kaybetmişlerdir. Bu, hastalıklı ve habis bir durumdur. Erdoğan ve Davutoğlu'nun bizi 'eski Türkiye koalisyonu' diye tabir ettikleri bir kategoride gösterme sinsilikleri, siyasi edep ve siyasi terbiyeye sığmayan bir yorumdur. Davutoğlu'nun devreleri yanmıştır. Davutoğlu su kaynatmış, dengesini kaybetmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni '4'lü çete' diye tabir ettiği bir grubun içinde göstermeye kalkışması, 'bunun arkasında kartel medyası var' demesi, uluslararası işbirlikçilerden bahsetmesi ahlaksızlıktır" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket'in paralelci, rüşvetçi ve kumpasçı olmadığını belirten Bahçeli, "Bizim mayamızda ve meşrebimizde, yetim hakkına el uzatmak, para sıfırlamak ve rüşvet yemek zilleti yoktur. Bizim komplo ve tezgahla işimiz olmaz, kumpas ortaklarımız da olmamıştır. Paralel ve eğri bize yabancıdır. Milliyetçi Hareket Partisi dimdik yürümektedir. Milliyetçi Hareket eğilmeden, bükülmeden, ilkelerini kırıp dökmeden yürümektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, milliyetçi, ahlaklı, adaletli ve vicdanlı adımlarıyla yürümektedir" ifadesini kullandı.

"Milletin getirdiğini ancak millet götürecektir"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit olmaktan, kefen giymekten, ölümden bahsederek duyguları sömürmeye çalıştığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Kocaeli'den soruyorum, Sandığa mı gidiyoruz, savaşa mı giriyoruz? Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı koşuyoruz? Bu nasıl bir dildir? Türkiye nereye sürüklenmektedir? Cumhurbaşkanı ve Başbakan böylesi bir üsluba nasıl tevessül etmişlerdir? Parti binalarına kargoyla ve çiçek sepetleriyle gönderilen bombalar kimlerin elinden çıkmıştır? Birkaç gün önce, bölücü terör örgütü PKK'nın, Muş'ta, biri jandarma uzman onbaşımız olmak üzere, iki kişiyi kaçırması neyin mesajıdır? AKP, HDP ve PKK arasındaki derin bağ ve sarsılmaz ittifak aslında tüm yönleriyle meydandadır. Bölücülüğün iki hain yüzü, Türk milletinin aleyhine tezgah kurmaktadır.

Davutoğlu, bir tarafta Kandil ve İmralı'ya sırtını yaslamış, diğer tarafta 'laf olsun' diye de atışmayı tercih etmiştir. Erdoğan ve Davutoğlu'nu öyle bir korku sarmıştır ki, medyayla kavga etmekte, tehditler savurmaktadır. Zira basın özgürlüğü bunlara yabancıdır. Erdoğan yüzde 52'ye idam başlığından dolayı aşırı korkmuş, hemen harekete geçmiştir. Örtülemeyen vehimlerle atılan manşetlerden kasıtlı sonuçlar çıkarmıştır. Erdoğan merak buyurmasın, idam, darağacı, yağlı urgan siyasetin gündeminden tamamen ve uzun yıllar önce çıkmıştır. Milletin getirdiğini ancak millet götürecektir. Erdoğan'ın bu nedenle Türkiye'yi sabote etmesi, akılları bulandırmaya çalışması, duygularla oynamaya kalkışması büyük bir sorumsuzluktur. Mursi idam cezasını Mısır'da almıştır ve bu tarihi bir hatadır. Fakat burası Türkiye'dir, Türk milleti her şeyin farkındadır. Erdoğan kardeşlikten bahsediyor, kardeşliğe ve huzura en büyük tahribatı veren de kendisidir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Yerel Haberler

title