Haberler

MHP'nin Büyük Kongresi Yarın

Güncelleme:

MHP 10 MHP 10. Olağan Büyük Kongresi yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. "Türk Milleti Sensiz Asla" temasıyla gerçekleştirilecek kongrede kayıtlı bin 240 delege bulunuyor. Genel Başkanlık seçimlerinin de gerçekleştirileceği Büyük Kongreye yoğun katılım bekleniyor.

MHP'nin önümüzdeki dönemde görev yapacak yönetiminin belirleneceği 10. Olağan Büyük Kongresi yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. Kongrenin yapılacağı gün Cumhuriyet Caddesi saat 01.00'den itibaren kapalı olacak. Kosova, Bosna-Hersek, Sırbistan, Kırım, Suriye gibi pek çok ülkeden konukların da katılacağı Büyük Kongrede kayıtlı bin 240 delege bulunuyor. Şu ana kadar 800'e yakın gazetecinin akredite olduğu kongreye basının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Kongre yarın sabah saat 10.00'da Ankara Arena Spor Salonu'nda başlayacak, çoğunluk sağlanmadığı takdirde ikinci toplantı 5 Kasım 2012 Pazartesi aynı gündemle aynı yerde ve saatte gerçekleştirilecek.

-ÇOK ADAYLI KONGRE-

MHP'nin mevcut Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde 6. kez genel başkanlık için yarışacak. Alparslan Türkeş'in vefatının ardından 6 Temmuz 1997'de yapılan olağanüstü kongrede Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ile Devlet Bahçeli arasında yapılan seçim yarışını Devlet Bahçeli kazanmıştı. 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarında yapılan kongrelerde de genel başkan seçilen Bahçeli'nin 2003'te yapılan kongredeki rakibi Koray Aydın olmuştu. 2006 ve 2009 yıllarında yapılan kongrelerde ise Bahçeli'nin karşısına rakip çıkmamıştı. Yarın yapılacak kongrede Devlet Bahçeli ve Koray Aydın'la birlikte eski Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar, eski Milletvekilleri Seyfi Şahin ve Mesut Türker ile eski MYK Üyesi İsmail Hakkı Küpcü, eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç ve emekli Savcı Sebahattin Şener aday adayları arasında yer alıyor. Genel Başkanlık seçimi için tek kadın aday adayı ise Nuran Karakan olacak.

-40 DELEGENİN ADAY GÖSTERMESİ GEREKİYOR-

Kongre'de genel başkanlığa aday olabilmek için en az 40 delege tarafından aday gösterilmek gerekiyor. Bahçeli'nin karşısında en güçlü rakip olarak Koray Aydın'ın ismi geçiyor. Kongre'de adayların genel başkan seçilebilmesi için ilk turda oyların salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Eğer adaylar ilk turda bu çoğunluğu sağlayamazsa ikinci ve ardından üçüncü tur oylamalara geçilecek ve üçüncü turda en fazla oy alan aday genel başkan seçilecek.

-KONGRE'NİN GÜNDEMİ YOĞUN-

Kongre, yoklama ve açılışın ardından Kongre Divan Başkanlığı Seçimiyle başlayacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yapacağı açış konuşmasının ardından Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporun okunacak. Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporun ibrasının ve yapılacak konuşmaların ardından seçimlere gidilecek. Genel Başkanlık, 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve 9 üyeli Merkez Disiplin Kurulu (MDK) için yapılacak seçimlerin ardından Genel Başkanın yapacağı kapanış konuşmasıyla kongre son bulacak.

-GENEL BAŞKANIN ZOR SINAVI-

Kongre'de Genel Başkanlığa seçilecek adayı 2015 yılına kadar yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler olmak üzere üç önemli sınav bekliyor. Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP 2007 genel seçimlerinde yüzde 14 oy alarak 51 milletvekilliği kazanmış, 2009 yerel seçimlerinde de 8 il, 103 ilçe ve 269 belde olmak üzere toplam 380 belediye kazanmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Devlet Bahçeli Koray Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title