Haberler

MHP'nin Ankara Projeleri Tanıtıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karakaya: "Ankara potansiyeli olan bir kentimiz; sanayide, eğitimde, tarımda, turizimde, daha bir çok alanda o kadar çok potansiyeli var ki, ama bu potansiyeli icraata dökecek bir iradeye ihtiyacı var. O irade de 30 Mart akşamı çıkacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Ankara potansiyeli olan bir kentimiz; sanayide, eğitimde, tarımda, turizmde, daha bir çok alanda o kadar çok potansiyeli var ki, ama bu potansiyeli icraata dökecek bir iradeye ihtiyacı var. O irade de 30 Mart akşamı çıkacak inşallah" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen "Proje Tanıtım Toplantısı'nda seçilmesi halinde yapacakları projeleri halka ve basın mensuplarına tanıttı.

Karakaya, konuşmasına Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Kırım Tatarlarının yeni bir sürgünle ve zulümle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Desteklerimiz ve dualarımız kardeşlerimiz Kırım Türkleri üzerinedir" ifadeleriyle başladı.

Ankara sevdalısı olduğunu, Ankara'yı yönetmede iddialı olduklarını belirten Karakaya, sivil toplum kurumları ve halk ile yaptıkları görüşmelerde 30 Mart akşamı Ankara'ya belediye başkanı olarak geleceklerinin sinyallerini aldıklarını söyledi.

-"Engelleri kaldıracağız"-

Ankara'nın kaldırım ve yollarda sadece fiziksel engeli olanlar için değil bütün yaşayanlar için bir çok engel bulunduğunu kaydeden Karakaya, "Ankara'da akşam saat 10'dan sonra gece hayat bitiyor. Gece boyu 24 saat hayatın devam ettiği bir Ankara inşa edeceğiz. İnsanca yaşanabilecek kaliteli yaşamın önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Tüm mahallelerin alt yapılarını 2 yıl içinde söz veriyorum tam anlamıyla inşa edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler ve üniversiteler içinde bir çok projelerinin olduğundan bahseden Karakaya, "Saat 22.00'den sonra da 24 saat ulaşımı gerçekleştireceğiz. Engelleri kaldırmak için her mahallede bir hizmet bürosu oluşturarak vatandaşın sorunlarıyla 24 saat ilgilenecek büyükşehir belediyesi hizmet büroları açacağız. Her türlü dönüşümü yapacağız. Acil bakım onarım ekipleriyle kimsesiz yaşlılara bakım onarım hizmetinde bulunacağız" dedi.

Teknolojinin nimetlerinden yararlanarak Ankaralılar'a katlı otoparklar açacaklarını, elit bir başkent için çalışacaklarını ifade eden Karakaya, şöyle devam etti:

"Ev hanımları için saatlik bakım ve etüt yerleri oluşturacağız. Çocuklarını belli saatlerde ücretsiz olarak bırakabilecekler. Engelleyen bir Ankara değil, yaşayan bir Ankara diyoruz. Ankara'yı maalesef yaşamıyoruz, Ankara her mahallede bir spor kompleksi gençlik merkezi ve her ilçeye bir sanat akademisi yapacağız. Özellikle Ulus, gece gündüz yaşayan bir semt haline getirilecek, Kızılay hattı ortaya çıkacak. Gece 24 saat yaşayan bir kent haline dönüştüreceğiz, Ankara'yı bu ölü halinden kurtarmak için çok projelerimiz gerçekleşecek."

Atatürk Kültür Merkezinin başkent dışından gelenleri şok ettiğini ileri süren Karakaya, "Bunu gelenler söylüyor, şok olduklarını ifade ediyor. Her akşam 81 ilin organizasyonunu içeren bir kültür sanat sokağını ve Ankara'ya layık bir AKM'yi inşa edeceğiz. Uluslararası ticaret festivallerinin organize edildiği daha güzel bir AKM.  Ankara bağlarını da güçlendireceğiz, yeniden yeşerteceğiz" diye konuştu.

Karakaya, Ankara'da  yaşamış, öğrencilik yapmış, Ankara dışındaki insanları başkentte bir festivalde buluşturacağını, onların bulundukları yerde Ankara'nın tanıtımını yapmaları için her türlü desteği vereceğini söyledi.

-"Potansiyeli olan bir kent"-

Ankara'da hatıranın yaşandığı bir yer kalmadığını, mevcut yönetimin tek yaptığı şeyin şehir merkezine AVM olduğunu iddia eden Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankara potansiyeli olan bir kentimiz; sanayide, eğitimde, tarımda, turizmde, daha bir çok alanda o kadar çok potansiyeli var ki, ama bu potansiyeli icraata dökecek bir iradeye ihtiyacı var. O irade de 30 Mart akşamı çıkacak inşallah. Ankara ileri teknolojide, beşeri sermayede en uzmanlaşmış kenttir. Gençlik araştırma merkezleriyle bir ülküm var diyenleri destekleyerek, katma değeri yüksek bir Ankara inşası için yenilikçi bir Ankara istiyoruz. Yeşil Ankara diyoruz. Kenti görenler için İstanbul'un 7 tepe üzerine kurulduğunu herkes bilir, Ankara vadileriyle, dereleriyle, gerçekten bağlarıyla yeşil alanlarıyla gerçekten güzel bir kentti. Ama vadiler yapılaşmış, dereler kapanmış, Ankara rant uğruna mahvedilmiş bir kent. Ankara'ya doğal bir yeşil gerdanlık takacağız. Birileri yol kenarındaki yeşillikleri yeşil dendiğinde andı ama biz gerçek yeşilliği yapacağız."

-"Has bahçeler"

Osmanlı'da yaygın olan bir uygulamayı 'Has bahçeler' oluşturacaklarını anlatan Karakaya, "İnşallah yeryüzündeki cennet bahçesi olarak ifade edilen has bahçeleri her mahalleye uygun ölçeklerde kazandıracağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin çok büyük olduğunu anlatan Karakaya, "İmardan, otoparktan, hafriyattan, katma değeri var. Ankara kendi değerini kendisi üreten bir kent, bu üretilen devasa ranttan Ankara'lılar istifade edemiyor. Ankara'nın geliri iki elin parmaklarını geçmeyecek şekilde insanlara peşkeş çekildi. İnşallah Ankara'yı harekete geçirecek potansiyelleri ekonomiye kazandıracağız" diye konuştu.

Ankara'nın çevre illerinin de merkez sayıldığından bahseden Karakaya, tarım ve hayvancılığı teşvik için de yeni projeler ürettiklerini, üretilen ürünlerin satışları için her türlü imkanı sunacaklarını, organik, tarımla ekolojik tarımla katma değeri yüksek bitkisel üretimi ve hayvansal üretimi destekleyecek önemli projeleri bulunduğunu belirtti.

Turiz faaliyetleri için ve kaplıca turizmi için doğal kültür turizminin harekete geçirileceği projelerinin olduğunu, en büyük projesinin ise yönetim projesi olduğunu kaydeden Karakaya, maliyet düşürme teknikleriyle israfları önleyeceğini vurguladı.

Ankara'nın yönetim sorunu olduğunu, kaynak sorunu bulunmadığını ifade eden Karakaya, "Başkenti boşkent yapmak için ellerinden geleni yaptılar. Ankara bir başkent olma özelliğini dışarıdan gelenlere yansıtabiliyor mu?" dedi.

Karakaya, Ankara için geliştirdiği projeleri ve mevcut yönetimin yaptığı yanlışları bir kent meydanında belediye başkan adaylarıyla tartışmaya hazır olduğunu da söyledi.

Toplantıya Ankara'nın bütün ilçelerinden çok sayıda partili katılırken, Karakaya'nın konuşması sık sık sloganlar ile kesildi.

Karakaya, konuşmasının ardından MHP Ankara ilçe belediye başkan adaylarını tek tek sahneye davet ederek, onları tanıttı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kırım Özerk Cumhuriyeti Ankara Ticaret Odası Mevlüt Karakaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title