Haberler

MHP Nazilli İlçe Başkanlığı'ndan 'Nazilli İl Olsun' İsteği

Aydın'ın 'Büyükşehir Belediyesi' kapsamına alınmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nda çalışmalar devam ederken, Aydın'ın belde ve ilçelerinde tartışmalar devam ediyor.

Aydın'ın 'Büyükşehir Belediyesi' kapsamına alınmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nda çalışmalar devam ederken, Aydın'ın belde ve ilçelerinde tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Atça'da 'Belediyemize dokunma, mahalle değil ilçe yap' imza kampanyası başlatılırken, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve yönetim kurulu üyeleri de basın açıklaması yaparak Nazilli'nin kademe belediye değil İl hatta Büyük Şehir yapılması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasının açılışı için 09.10.1937 tarihinde Nazilli ziyareti esnasında söylediği 'Nazilli İstikbalde Vilayet Olacaktır' sözüyle başlayan Başkan Engin Özcan; "Evet Nazilli ismi ile müsemma olup İl niteliğine sahip, memleketimizin güzide bir yurdudur. Nazilli tarihin her aşamasında bugünkü Köşk ilçemizden Buharkent'e kadar olan bölgede, Yenipazar Bozdoğan, Sultanhisar, Ödemiş, Kuyucak, Karacasu, İlçelerinin merkezi konumunda olmuştur. Nazilli bulunduğu konum itibari tüm bu bölgenin cazibe merkezidir" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın kişiliği, sevecenliği tamamladığı ve planladığı projelerle, yaptığı hizmetlerle Nazilli'yi teslim almış olduğu konumdan çok ötelere taşıdığını söyleyen Özcan; "Sayın başkanımızın çalışmaları ile Nazilli'nin daha da ileriye gideceğinden eminiz, şuanda bile çalışmaları neticesinde Nazilli ve çevresi gelişmeye başlamıştır. Yıllar boyunca biriken sorunların elbette kısa sürede çözülmesini beklemek büyük bir haksızlıktır. Ancak Haluk Bey mesai tanımaz bir anlayış ve üstün bir gayret ile Nazilli'ye çevresine çok büyük hizmetler vermeye devam etmektedir. Aydın'ın Büyükşehir ve Nazili Belediyesini kademe belediyesi olması halinde Nazilli deki bu çalışmaların sekteye uğrayabileceği kanaatindeyiz. 1940 yılından sonrası bunun örnekleri ile doludur" diye konuştu.

"KADEME BELEDİYE OLMAK İSTEMİYORUZ"

Yaklaşık 60 yıllık süreç içerisinde Kuyucak ve Sultanhisar ilçelerinin Nazilli'den ayrılarak ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Özcan; "Çok yakınımızdaki Kuyucak İlçesi 1953 yılında yine çok yakınımızda bulunan Sultanhisar İlçesi 1958 yılında Nazillimizden ayrılarak ilçe olmuşlardır. Bizim taleplerimiz tarihi, coğrafik, sosyo-ekonomik, siyasi ve idari gerçeklere uygun taleplerdir. Coğrafi konum sosyal ve ekonomik nedenler Nazilli'mizin İl olmasını gerektirmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisinin Nazilli İlçe Teşkilatı olarak Nazilli'nin İl olmayı hak ettiğini biliyoruz ve İl olmayı talep ediyoruz. Bu noktada yapılacak çalışmanın yasadaki değişiklik olduğu da nazara alınarak Nazilli'nin Büyükşehir yapılmasını talep ediyoruz. Tüm bu düşüncelerimiz gerçekleşmez ise Nazilli'nin kademe belediyesi olmasına karşıyız. Hem idari hem de teknik birçok mesele nedeniyle Aydın Büyükşehir uygulamasının sınırlı tutulmasını, tüm il sınırları kapsamında uygulanmamasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultanhisar Kuyucak Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title