Haberler

MHP Milletvekili Ümit Özdağ'dan "Tsk'yı Bölmeyin" Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TSK’nın yapısını değiştiren kanun hükmünde kararnamenin yanlış olduğunu savunarak, Jandarma Genel Komutanlığının TSK bünyesinden çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TSK'nın yapısını değiştiren kanun hükmünde kararnamenin yanlış olduğunu savunarak, Jandarma Genel Komutanlığının TSK bünyesinden çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ'nün darbe girişimi ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili konferansta konuştu. Konferansa sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın mensupları, partililer ve birçok davetli katıldı.

Milletvekili Ümit Özdağ, TSK'nın yapısını değiştiren kanun hükmünde kararnameyi eleştirdi. Kararnameyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandığını, Genelkurmay Başkanlığı'nın ise Başbakanlıkta kaldığını anlatan Özdağ, "Ordu ikiye bölünmüş, ordunun başıyla kolları birbirinden ayrılmış durumda. Genelkurmay Başkanının kime komuta ettiği belli değil" dedi.

"Silah gücü TSK'da yoğunlaştırılmamalı"

Hükümetin kararlarının, Türk Silahlı Kuvvetleri sisteminin darbe ürettiği varsayımına dayandığını ifade eden Özdağ, "Bu inanç içindeki hükümet, olaylardan ders almak yerine 15 Temmuz travmasını, TSK'nın kurumsal yapısını parçalamak amacıyla fırsat olarak kullanmaktadır" dedi. Hükümetin meseleye 'Silah gücü TSK'da yoğunlaştırılmamalı, değişik kurumlara bölünmeli' anlayışıyla yaklaştığını savunan Özdağ, gücü dağıtılan ordunun, düşman karşısında kuvvetini nasıl kullanacağı sorusuna cevap verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kararnameye göre orduda istihbarat ve harekatın kim tarafından yürütüleceğinin de belli olmadığını belirten Özdağ, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın kuvvet komutanlarına doğrudan emir vermesine ilişkin hükmün de çok başlılık anlamına geldiğini savundu.

Jandarma Genel Komutanlığının TSK bünyesinden çıkarıldığını da anımsatan Özdağ, bunun terörle mücadelede sorunlar ortaya çıkaracağını öne sürdü. Kara ve hava kuvvetlerinin bazı birliklerinin terörle mücadelede jandarma bünyesinde görevlendirildiğini dile getiren Özdağ, bundan sonra güç boşluğunun nasıl doldurulacağının cevaplanması gerektiğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ümit Özdağ Gaziantep Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title