Haberler

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yazılı bir açıklama yaparak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kapalı spor salonlarında kutlanmasını eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yazılı bir açıklama yaparak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kapalı spor salonlarında kutlanmasını eleştirdi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 19 Mayıs tarihinin Türk milleti için önemli bir gün olduğuna vurgu yaptı. Erdem, "19 Mayıs denince bu milletin aklına milli şuur, milli mücadele ve esaret altına alınamayacağı bir millet akla gelir. 1914'de başlayıp 1918'da sona eren bir dizi savaşlar olmuştur. Bunun adı 1. Dünya Savaşı'dır. 250 bin şehit vererek Çanakkale'yi geçilmez kılmıştır. Bu şehitler içerisinde yaşlı dedeler, nineler ve on beşliler vardı. Ne yazık ki 1918'de imzalanan Mondros mütarekelerinden sonra haçlı zihniyeti emperyal devletler, İstanbul başta olmak üzere bütün Anadolu işgal edilmiştir. Kala kala bu millete reva görülen bir Orta Anadolu kalmıştır. Yani bu millet Orta Anadolu'ya hapsedilmiştir. Bu olaylar ise bu millete sevdalı, bu topraklara aşık yüce insanları harekete geçirmiştir. İşte bu hareket 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan millerine aşık, vatanına sevdalı, bu milletin bağrından çıkan başta Mustafa Kemal ve arkadaşları kurtuluş meşalesini yakmışlardır. Kısa süre içerisinde binlerce şehit ve gazi vererek bu vatanı pisliklerden temizlemişlerdir. Millet olarak bedel ödediğimiz bu temizliğin mihenk taşı 19 Mayıs'tır 1938'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün arzusu doğrultusunda 19 Mayıs Türk gençliğine armağanı edilerek, 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak milli bayramlar arasına alınmıştır. O günden itibaren her yılın 19 Mayısı'nda başta Türk gençliği olmak üzere, herkes tarafından coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlanmıştır. Ama bugün Atatürk'ün vatanı emanet ettiği Türk gençliğini, bu muhteşem günde kapalı spor salonlarına hapsediyoruz. Halbuki bu gençliğe Atatürk GENÇLİĞE Hitabesi'nde, 'Ey Türk istikbalinin evladı, işte bu ahval ve şerait içerisinde dahi vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' demiştir. Ancak gençliğimizi bu yıl meydanlarda göremedik. Ayrıca 15 Mayıs'ta çelenk sunumu ile başlayan Gençlik Haftası olarak kutlanan bu özel gün ve haftanın davetiyesi ve programı, partimize 18 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da ulaştırılmıştır Bu davetiye ve programın dağıtımında gençliğe karşı görülmekte olunan duyarlılığınız ortadadır" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Malatya Yerel Haberler

title