Haberler

MHP'liler, Akşener'e Destek İçin Yürüdü

Üsküdar MHP İlçe Başkanlığı'nca, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e kaset tartışmalarından dolayı destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Üsküdar MHP İlçe Başkanlığı'nca, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e kaset tartışmalarından dolayı destek vermek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Küplüce Mahalle Teşkilatı önünde toplanan çok sayıda partili, ellerindeki Türk bayrakları ve parti flamalarıyla sloganlar eşliğinde Akşener'in Beylerbeyi'ndeki evinin önüne yürüdü.

Akşener, evinin önüne çıkarak, gruptakilerle desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Burada konuşan Akşener, karşılaştığı olayı "iğrenç bir durum" şeklinde niteleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere ülküdaşlarının kendisini yalnız bırakmadığını söyledi.

Akşener, "Bir kadın için affedilmesi, kaldırılması mümkün olmayan, ortalama bir Türk ailesi, Müslüman bir Türk ailesi için bir beş gün geçirdik. Aldığım desteklerle hep mücadele verdim" dedi.

Bundan sonraki süreci yakından takip edeceğini kaydeden Akşener, kadınlara yapılacak sözlü saldırıların her zaman karşısında olacağını bildirdi.

Akşener, mücadelesinin kadın mücadelesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ant olsun, şart olsun ki bundan sonra herhangi bir Müslüman Türk kadını veya hangi inançtan olursa olsun bir kadın hakkında ağzını çarpıtarak, tükürüklerini, salyalarını saçarak iğrenç cümleler sarf etmeye kalkan biri beş kere düşünecek, öyle konuşacak. 18 yıl evvel inançları nedeniyle, başörtüsü sebebiyle üniversitelerden atılan, bürokraside zorluk yaşayan kadınlar için mücadele vermiştim. Bugüne kadar bunu dile getirmedim çünkü Allah rızası için yapmıştım. Başörtüsü nedeniyle koyduğum tavırdan dolayı yargılanan tek milletvekiliyim. Bugün bana iftira atanlar buralardan nemalandılar. Sözde o başörtülü kızlarımızı savundular, bunun neticesinde hep ceplerini doldurdular."

Bir Müslüman Türk kadınının kendi adına konuşmaya hakkı olduğunu ifade eden Akşener, fakat kendisine iftira atanların kadınlar adına konuşmaya hakkı olmadığını kaydetti.

Akşener, Müslüman Türk kadınlarının iftiralara karşı üzerine düşeni yapacağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu büyük bir kumpastır, iftiradır ama sizin için, genç kızlar için neye mal olursa olsun bu mücadele sürecek. Öncelikle cari hukuk üzerinden sürecek. Dosyamız şu an Anadolu Adliyesi'nde basın savcısının elindedir. Büyük bir ciddiyetle takip edeceğim. Basın noktasında bu tür konular için çok sert kanunlar çıkardık. Bu iftiralara karşı hukuk işleyecek. Cari hukuk işlemezse o zaman bu müptezeller için şeri hukuk ortaya çıkar. Onun şartlarını da biliyorsunuz, 80 değnek."

MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, Akşener'e elindeki kırbacı hediye ederek, "Kaç kırbaç vurulmak isteniyorsa, Küplüceliler olarak biz buna talibiz" dedi.

Akşener de "Allah bütün kadınları, erkekleri iftiralardan, gıybetten ve o tür insanlarla karşılaşmaktan korusun. Şeriatın kestiği parmak acımayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Meral Akşener Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title