Haberler

Bahçeli, Başkanlık Sistemine Kapıları Kapattı

Güncelleme:

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Türkiye uzaya mekik göndermek istedi de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı?" dedi. Başkanlık sistemine kapıları kapattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım'a başarılar dileyerek, "Sayın Binali Yıldırım'ı önemli ve tarihi bir sorumluluk beklemektedir. Bizi ilgilendiren yeni hükümetin ülke yararına izleyeceği politikalardır" dedi. MHP Lideri Bahçeli, MHP'nin başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığı konularında takındığı tavrın değişmediğini belirtti. Bahçeli "Partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek sunacağımız katkı yoktur." diyerek kapıları kapattı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye karanlık senaryolar, komplo teorileri, ekonomik açmazlar, sosyal sıkıntılar, hukuki tartışmalarla çok vakit kaybetmektedir. 1 Kasım seçimlerinden sonra beklenen dirlik, refah ve kalkınma bir türlü gerçekleşmedi. Türkiye'nin birçok meselesi vardır. Milli iradenin verdiği demokratik kredi ve imkanı çarçur etmemek başlıca görev addedilmelidir.

"BİNALİ YILDIRIM'A BAŞARILAR DİLİYORUM"

Geçtiğimiz Pazar günü AKP'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde tek aday olan ve sonuçta 1405 geçerli oyun tamamını alarak genel başkan seçilen Sayın Binali Yıldırım'ı önemli ve tarihi bir sorumluluk beklemektedir. Yeri gelmişken sayın Yıldırım'a ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bizi ilgilendiren yeni hükümetin ülke yararına izleyeceği politikalardır. Sayın Davutoğlu istifa etmiş, Sayın Binali Yıldırım hükümeti kurmakla görevlendirilmiştir.

"DAVUTOĞLU NASIL GELDİYSE ÖYLE GİTTİ"

Sayın Davutoğlu'nun görevi bırakması kendi ifadesiyle zaruretten kaynaklanmıştır. Bir gün tarih bu dönemin gizemli yanlarını ortaya koyduğunda gerçekler de bir bir açığa çıkacaktır.

Atı olan Üsküdar'ı çoktan geçmiştir. Bitmiş ve oynanmış bir maçın skorunu konuşmak faydasızdır. Gerçek olan şudur; Sayın Davutoğlu nasıl gelmişse, öyle gitmiş, köşesine çekilmiştir. AKP'de yeni bir dönem başlamıştır. İktidar partisinin kendi iç dinamikleri doğrultusunda ve siyasi tasavvurları sonucunda bir yönetim değişikliğine gitmesi kendi bileceği bir konudur.

"BAŞKANLIK SİSTEMi KONUSUNDA TUTUMUMUZ NET"

Cumhurbaşkanı'nın mesajının ayakta dinlenmesi AKP'lilerin tercihidir. Alan memnun, satan memnunsa bize saygı duymak düşecektir. Binali Yıldırım'ın yoğun sadakat vurgusu gelecek dönemin ipuçlarını vermektedir. Asıl konuşulmaya açık taraf Sayın Yıldırım'ın başkanlık sistemiyle ilgili görüş ve düşünceleridir.

Sayın Yıldırım konuşmasında "Bugün yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek, anayasayı ve bu kafa karışıklığına son vermektir. Bunun yolu yeni anayasa ve başkanlık sistemidir" demiştir. Yıldırım'a bakılırsa milletimizin her ihtiyacı karşılanmış, geriye sadece başkanlık sistemi kalmıştır. Başkanlık sistemi yeni anayasanın ta kendisi olarak değerlendirilmektedir. Şayet bu amaç gerçekleştirilmezse, partili cumhurbaşkanlığı yedekte tutulmaktadır. MHP'nin hem başkanlık, hem partili cumhurbaşkanlığı konusundaki yaklaşım ve tutumu nettir. Defalarca paylaştığımız bilinen bir husustur. Başkanlığın bize göre mahsurları çoktur. Türkiye'nin temel ihtiyacı yeni sistem değil, var olanı verimli ve etkin bir şekilde çalıştırmaktır.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE KİMSE TEVESSÜL ETMESİN"

Cumhurbaşkanı sistemin fiilen değiştiğini söylemiştir. Bu sözler kendi içinde tutarlı olsa da kendi görüşüdür. Kahramanlıklarla temelleri kazınmış bir sistemi itibarsızlaştırmak görevi ve makamı ne olursa olsun kimseye yarar sağlamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Türk milletinin eseridir. Milletin başkanlık gelsin dediğine aklı başında kimse şahitlik etmemiştir. Milliyetçi değerler etrafında uzlaşmaya her zaman varız. Ancak başkanlık sistemi gibi dibi görünmeyen kuyudan su içmeye ne irademiz, ne de isteğimiz vardır. Bunun aksine bizi zorlamaya, yönlendirmeye, baskı altına almaya kimse tevessül etmemelidir. İlkelerimizi ve sözlerimizi yutmamızı kimse beklememelidir. Türkiye'nin lehine olacak, milletimizi bir adım ileriye taşıyacak her dürüst öneriye her zaman açık olduk.

"PARLEMENTER SİSTEM REVİZE EDİLMELİDİR"

Türkiye uzaya mekik göndermek istedi de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı?

Başbakanlık sisteminde çift başlılığın giderilmesi neredeyse imkansızdır. Parlamenter sistem revize edilmelidir. Başkanlık sistemi ile demokrasi ararken despotizm bulunması kaçınılmaz olacaktır.

"BİZİM AK PARTİ'YE DESTEĞİMİZ TERÖRLE SINIRLIDIR"

Bizim AK Parti'ye desteğimiz terörle sınırlıdır. Partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek sunacağımız katkı yoktur. AK Parti yeni kurulacak hükümetin önce terörün kökünü kazıtması beklenimizdir. Amaç bu olacaksa akp korkmasın MHP yanında olacaktır. Doğru olan ne varsa AK Parti'nin yanındayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Yk.:

Yürü gitlan adamın kafasını bozma sen kime ne anlatıyorsun, 1100 delegenin 900''ü seni istemiyoruz diye imza vermiş sen partide hiç bir şey olmamış gibi salı toplantısı yapıyorsun defol git partimizin başından

22
1
yanıtYanıtla
MERAL BIZI KANDIRDI:

YALANCILARIN BURNU UZAMIYORKI . . . ANLASIN BU ZAYIFLAR!!!!!!!!!

yanıt1
yanıt0
bbb:

öyle dersin yarın en büyük destekçisi sen olursun tayyibin senin de gizli kasetinmi vardır nedir oyuncağı oldun tayyibin

16
3
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

DÜMENDEN KONUŞMUŞ FOSİL BEY GENE . BARAJ ALTINA OYNAYIPTAMI ENGEL OLACAN TAYYİPİN BAŞKANLIĞINA

17
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

YÜZSÜZLÜĞÜN TAM KARŞILIĞI BU OLSA GEREK BU ZAT HALA NASIL KONUŞABİLİYO ANLAM VERMEK GÜÇ

13
1
yanıtYanıtla
yav he he:

atıyosun tutuyosun yine kollarına girip baston oluyosun :))

10
2
yanıtYanıtla
bi sus:

sana itibar eden yok. devlete yük oluyorsun. . .

10
2
yanıtYanıtla
GedizliMobil-IOS:

Bir milliyetçi olarak bilmen gerekir bilmiyorsan ben hatırlatayım Türk tarihinde başkanlık hep vardı sayın Bahçeli .!!!

3
8
yanıtYanıtla
BİRGÜL SOYAL:

sayın bahçeli siz insanlarda çoşkuyu vede milliyetçiliği öldürdünüz siz kendi içinizde bile hukuk olmdığını gösterdiniz siz yıllarca beraber yürüdüğümüz insanlara nasıl paralelci denir koltuk için bunu gösterdiniz nasıl kolyuk deyneği olunur gösterdiniz

11
0
yanıtYanıtla
Erol Mehmet Yıldız:

Sana soran mı oldu bahçeli? Biz milletiz biz karar vereceğiz.

5
6
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title