Haberler

MHP Lideri Bahçeli: Milletimizin Tüm Değerlerini Taşıyan, Göz Dolduracak Bir İsmi Milletimizle...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı görevine layık, herkesi kucaklayacak, milletimizin tüm değerlerini taşıyan, kimseyi ayırmayan, kimseyi dışlamayan, iyi yetişmiş ve nitelikleri itibariyle göz dolduracak çok değerli bir ismi Allah'ın izniyle aziz milletimizle buluşturacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı görevine layık, herkesi kucaklayacak, milletimizin tüm değerlerini taşıyan, kimseyi ayırmayan, kimseyi dışlamayan, iyi yetişmiş ve nitelikleri itibariyle göz dolduracak çok değerli bir ismi Allah'ın izniyle aziz milletimizle buluşturacaktır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Genel Kurul'da 4 eski bakan hakkında Meclis soruşturması açılmasına ve Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge görüşmelerini hatırlatarak, görüşmelerin milletten kaçırıldığını, 4 eski bakan ile ilgili fezlekelerin milletvekillerinden saklandığını savundu.

Bahçeli şöyle devam etti:

"Bugünden bellidir ki, AK Parti 4 eski bakanını sayısal üstünlüğü sahip olduğu Soruşturma Komisyonunda aklamaya girişecektir" diyen Bahçeli, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gitmeleri ve üzerlerine atılı suçlardan dolayı yargılanmalarının ahlaki ve hukuki bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan da en kısa zamanda yargı huzuruna oğlu ile çıkmalı ve hesap vermelidir. Başbakan eğer hakkındaki iddialardan aklanır ve temize çıkarsa biz de kendisine bir iyilik yapacak, bir kıyak geçecek ve "17-25 Erdoğan' sıfatını geri alacağız. Erdoğan, haberin olsun böylesi bir mükafatı, böylesi bir taltifi, böylesi bir fedakarlığı kimselerden göremezsin, hiçbir yerde bulamazsın.

Üstelik bir de ahlak, adalet ve insanlık dersi vermeye kalkmışlardır. Suçlamalara iftira demişlerdir ve "darbe' diyerek reddetmişlerdir. Rüşvet alıp verdikleri güçlü kanıt ve emarelerle belli olan bu bakanların kendilerini savunmak adına düştükleri haller hakikaten çok acıklıdır."

Türk milletinin ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan seçeceğine dikkat çeken Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ise cumhurbaşkanı olma hayaliyle parti içi istişareleri harekete geçirerek adaylığını onaylatmanın peşinde olduğunu iddia etti. "Bir 5 yıl daha Gül ile devam edelim diyemeyenlerin, siyasi imkanları ile faullü davranmaları, mutemetçi ve emanetçi başbakan arayışına girmeleri çok şık ve edepli bir tavır değildir" diyen Bahçeli, medyadaki haberlere bakıldığında Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı makamına çoktan oturduğunu ileri ifade ederek şöyle devam etti:

"Bizim önerimiz, Başbakan Erdoğan'ın yüzde 51 ile Cumhurbaşkanı olacağı kehanetinde bulunanlara YSK'nın duyarsız kalmaması, bugünden yeni Cumhurbaşkanını ilan etmesidir.

Muhalefeti eleştirerek iktidarın açık ve eksikliklerini kapatmaya atılan bu zavallılar meşgale arıyorlarsa, uğraşacak ve didişecek konu istiyorlarsa Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir randevu almaları yeterlidir. Bize görev hatırlatması yapanların çok yakın zamanda mahcubiyetten başları öne eğilecektir. Ve muhalefetin adayını merak edenler gerçekte bizim Cumhurbaşkanı Seçimi'nden zaferle çıkacağımızdan ürken ve korkan ısmarlama aydınlardan başkası da değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı görevine layık, herkesi kucaklayacak, milletimizin tüm değerlerini taşıyan, kimseyi ayırmayan, kimseyi dışlamayan, iyi yetişmiş ve nitelikleri itibariyle göz dolduracak çok değerli bir ismi Allah'ın izniyle aziz milletimizle buluşturacaktır. Hatırlatıyorum ki, biz de kendi mekanizmalarımızı ve istişare kanallarımızı çalıştırarak en uygun, en doğru ve en akla yatkın adayı tespitle uğraşıyoruz. Bu çerçevede sona yaklaştığımızı da belirtmek istiyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeminde kendi adayını çıkarmak ve büyük Türk milletine önermek vardır. Başbakan Erdoğan şayet aday olacaksa, şayet bu konuda karar vermişse Cumhurbaşkanı Seçim Takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir. Başbakanlık makamıyla Cumhurbaşkanı adaylığı ahlaken birlikte yürütülemeyecektir. Devletin imkânlarını kullanmak adil bir demokratik rekabetle uyuşmayacaktır."

-"ÇANKAYA HESAPLARINI REVİZE ETMELİ"-

Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi inat meselesi haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, "Bilhassa Başbakan Erdoğan Çankaya'ya çıkma hesaplarını revize etmeli ve bu hevesinden vazgeçmelidir. Başbakan, üç dönem engeline takılarak saf dışı olacak 71 arkadaşını harcamak yerine, kendisini bir süreliğine dinlendirmeli ve o esnada da yolsuzluklar konusunda hâkim karşısına çıkmalıdır" diyerek şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan, bu 71 yol arkadaşın siyasete ara veriyor da sen niye ayak sürüyor ve niçin onları satıyorsun da aniden dümenini Çankaya'ya kırıyorsun? Dün gömlek değiştirmiştin, peki bugün neyini takas ediyorsun? Âlemin akıllısı, AKP'nin kurnazı sen misin? Başbakan Erdoğan boşuna dolduruşa gelmesin, boşu boşuna heyecanlanmasın, çünkü Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Çankaya yolları kendisine tıkalıdır. Türk milleti rüşvet ve yolsuzluktan sabıkalı birisine Cumhurbaşkanı olma ruhsatı vermeyecektir. Ayrıca partimize gönül veren aziz dava arkadaşlarımın iradesine ipotek koymak kimsenin yapacağı bir şey değildir.

Başbakan Erdoğan'ı bir kere daha uyarmak ve şu gerçekleri kendisine hatırlatmak istiyorum:

Cumhurbaşkanı, devletin başı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini temsil etmektedir.

Bu bakımdan, bu yüce makama seçilecek şahsiyetin geçmişi, siyasi hüviyeti ve temsil ettiği zihniyeti hayati önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanı olacak kişinin her türlü şaibeden uzak temiz bir sicile sahip olması vazgeçilmez bir ön şarttır. Hakkında çok ciddi iddia ve dosyalar bulunanların, geçmişlerinin hesabını vermeden ve aklanmadan bu göreve talip olmaları söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, Yüce Divanlık suçlardan kaçma ve kurtulma vasıtası olamayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Türk milletinin içteki ve dıştaki yüzüdür. Cumhurbaşkanlığı; Çanakkale kıyılarından Dumlupınar Meydanı'na kadar adım adım büyüyen, acı acı güçlenen, yenilgileri yırtarak zaferleri doğuran kutlu ve yüksek millet iradesinin eşsiz bir hatırasıdır. Ancak bu mirası bilen ve hak eden Cumhurbaşkanı olacaktır. Çankaya Köşkü Türk milletinin varlık ve birlik yolundaki sembolüdür. Tarihte kurulmuş 16 Türk devletinin manevi ve tarihi haklarının temsilcisidir. Türk'e yabancı, Türk'e hasım olandan ve millete etnik mercekten bakandan siz söyleyiniz, Cumhurbaşkanı olur mu? Cumhurbaşkanlığı; Gazi Mustafa Kemal'in 1923'de Çankaya'ya millet iradesiyle diktiği ve istiklalimizin en haklı gururunu yansıtan şeref payesidir.

Yeni istiklal savaşı diyerek PKK'nın, devlet içinde yuvalanmış yolsuzluk çetelerinin istikbalini düşünenden Cumhurbaşkanı olur mu? Hâsılı diyeceğim odur ki, Sayın Başbakan fazla sulanma, fazla şartlanma, fazla havaya girme, hem vallahi hem billahi senden Cumhurbaşkanı olmaz, bu makam sana uymaz. Hiç kimse merak etmesin, 10 Ağustos, 29 Ekim'den intikam almak için kuyruğa girenlerin hayal kırıklığı yaşayacağı gündür."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title