Haberler

MHP Lideri Bahçeli: Fas'tan "Alo Fatih" Demek Milli İrade Hırsızlığı Değil Midir?

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "milli iradeyi çalanlar her seferinde hazineyi boşaltmıştır" sözüne atıfta bulunarak, "Başbakan'ın hakkı vardır.

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "milli iradeyi çalanlar her seferinde hazineyi boşaltmıştır" sözüne atıfta bulunarak, "Başbakan'ın hakkı vardır. Fas'tan "Alo Fatih' demek milli irade hırsızlığı değil midir? Bizim görüşlerimizin ekranlardan alt yazıyla geçmesine kırmızı görmüş boğa gibi saldırmak, haberlerimizi kaldırma emri vermek milli irade soygunu değil midir? Anketlerdeki oylarımızı kasıtlı olarak düşük göstermek milli irade dolandırıcılığı, milli irade kalpazanlığı, milli iradeyi zimmete geçirme değil midir? Anlaşılan fatihler uşak olmuş, Başbakan'ın kurşun askerliğine gönüllüce razı gelmişlerdir. Biz Mehmet'ten Fatih çıktığını biliyorduk da, Fatih'ten fasulye, fason karakter, otomatiğe bağlanmış kukla çıkacağını hiç tahmin etmemiştik. Oylarımızı rast gele indirip şuna buna ilave eden, sonra da TÜRGEV'e çöreklenerek arazi yağmacılığı yapan evlatlar aracılığıyla Başbakan'a yağcılık yapan, taklalar atan şahsiyetsizleri milletimiz affetmeyecektir. Demek ki tuz kokmuştur" dedi.

Bahçeli, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 2014 Mahalli İdareler Seçimi MHP seçim kampanyası tanıtım toplantısında konuştu. Yerel seçimlere 52 gün süre kaldığına dikkat çeken Bahçeli, seçimlerin kilit önemde olduğunu belirtti. Zulme birlikte direnileceğini ifade eden Bahçeli, MHP'nin 45 yaşına girdiğini belirterek Dokuz Işık felsefesine değindi. Milliyetçi hareketin fikir mazisinin, ideolojik hafızasının binlerce yıl geriyi gittiğini kaydeden Bahçeli, "Dünümüzle çelişmedik, dilimizle ters düşmedik, kültürümüzle zıtlaşmadık, ecdadımızın yüzünü kara çıkarmadık. Bu dünyadaki var oluşlarını tanımlayamamış, hadiselerin sırrına erememiş, tehlikeleri anlayamamış, fırsatları yakalayamamış millet ve devletler için gelecek her zaman karanlıktır. Tarihin akışına kendini bırakmış veya yaşamak için gerekli fedakârlıktan mahrum kalmış toplumların sürekliliğinden de söz edilemeyecektir. Ancak ve ancak iddiası olan, ülküleri bulunan, birlik ve beraberliğini sağlamış, iç ve dış dengesini sağlama almış, kim olduğunu bilen, nereye varmak istediğinin şuuruna ermiş milletler tarihe damga vurmuştur. Bunun dışındakiler ise silinip gitmiştir" dedi. Türk kültürünü bayrak gibi taşıdıklarını belirten Bahçeli, Türk tarihinin yalnızca zaferlerin yazıldığı, başarıların anlatıldığı yalıtılmış, üzerinde oynamaların yapıldığı dar bir alan olmadığının da altını çizdi.

-BUNLAR Kİ, MÜRŞİT GÖRÜNÜMLÜ MÜŞRİKLERDİR-

Türk milletinin hiçbir mağlubiyete, hiçbir hainliğe teslim olmadığını vurgulayan Bahçeli, 45 yıldır işkenceden yılmadıklarını, zindanlardan ürkmediklerini, yağlı urgandan çekinmediklerini, pusuya düştüklerini ancak ayağa düşmediklerini, idam sehpasına çıktıklarını belirtti. Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Kalbimizi imanla doldurduk, ama cebimizi parayla doldurmadık. Bizler için; başaramaz, hayalci, yapamaz, faşist, kandan besleniyor, Fatiha bilmiyor, şehit istismarcısı, kavgacı, hayvan, satır bıçakçı, ırkçı, kafatasçı dediler. Bu sözler yılardır, mal-mülk, para pul, şan şöhret, koltuk statü peşinde koşan İdris suretindeki İblislerin ağzından duyulmuştur. Bunlar ki, Camiye gidince el açan, Kilise'ye gidince mum yakan riyakar ve iki yüzlü bedbahtlardır. Bunlar ki, mürşit görünümlü müşriklerdir. Hoşgörüye düşmanlık bunlardadır. Kardeşliğe tahammülsüzlük bunlardadır. Yalancılık, yolsuzluk, yüzsüzlük bunların sıfatıdır. Lafta ileri demokrat, gerçekte ileri otokrat, yüzeyde özgürlükçü, altta baskıcı; dün milli görüşçü, bugün AB'ci, ABD'ci, peşmergeci, terörist bakıcısı olan da bunlardır. Bize her türlü iftira ve kötü yakıştırmayı reva gören Başbakan ve ihanet lobisi bugüne değin, tarihin bizi haklı çıkardığından bahsedemediler."

- TÜRKİYE CADI KAZANINA DÖNMÜŞ, DEVLETİN ONURU ÇİĞNENMİŞTİR-

Ahlaksızların herkesi kendileri gibi yorumlamasının, suizan da sınır tanımamasının normal olduğunu belirten Bahçeli, 45 yıl önceki siyasi hayatın ana aktörleriyle, şimdikiler arasındaki derin uçurum bulunduğunu ifade etti. Önlerinde MHP adına zorluklarla dolu bir dönem bulunduğunu kaydeden Bahçeli, karanlıktan taş atanların sıklaştığına dikkat çekti. Türkiye'nin siyasi atmosferinin pamuk ipliğine bağlı olduğunun altını çizen Bahçeli, yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça provokasyonların, tahminleri dahi alt üst edecek vahim olayların yoğunlaşacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Bir ayağı kıyıda, diğer ayağı çukurda olan Başbakan Erdoğan Türkiye'yi korku tüneline sokmuş, korkunç şüphelerin yörüngesine çekmiştir. Önümüzdeki 52 günlük süre her türlü tehlikeye açıktır. Ülke olarak böylesi dönemleri aynısıyla darbe dönemlerinin öncesi ve sonrasında yaşadık. Fark ediyoruz ki, 30 Mart'ı kana, kavgaya ve krize tahvil etmeye çalışan çevreler iktidarın kolaylaştırıcı ve teşvik edici tutumundan cesaret almaktadır. Türkiye cadı kazanına dönmüştür. Devletin onuru çiğnenmiştir. Milletin saygınlığı ayağa düşürülmüştür."

Dış politikanın çöktüğünü savunan Bahçeli, Türkiye'nin yan yana duracağı bir komşusunun dahi kalmadığını öne sürdü.

-BU İKTİDAR Kİ HIRSIZLIĞIN KAPTAN KÖŞKÜNDEDİR-

Dış politikayı "Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız hasım ülkelerle çevrelenmiştir" ifadeleri ile tanımlayan Bahçeli, işbirliği ve diyalog döneminin rafa kaldırıldığını, demokrasinin makaslandığını, özgürlüğün kalbinden vurulduğunu savundu. Eleştirilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Milli irade hırsızlığından şikâyet eden ve bunu en büyük hırsızlık olarak tanımlayan Recep Tayyip Erdoğan milletimizin bam teline basmıştır. Başbakan Erdoğan'ın iktidarı; keyfidir, zorbadır, terbiye ve edep yoksunudur. Bu iktidar ki hırsızlığın kaptan köşkündedir. Bu iktidar ki rüşvetin ana karargâhıdır. Bu iktidar ki pisliklerin limanı, haramilerin sığınağıdır. Yolsuzluk sel olmuş, önüne kattığı her şeyi sürüklemeye başlamıştır. Adı yolsuzluğa karışan bakanların fezlekeleri kimvurduya gitmiştir. Başbakan rüşvetçileri yargıdan saklamakta, TBMM'nden gizlemektedir. Oluk oluk kir akmaktadır. Başbakan ve hükümeti ise paralel devlet izi sürmektedir. Kimdir bu paralel yapı? 17 Aralık'tan beri gündemde olan bu paralel sistem ve failleriyle ilgili ne yapılmıştır? Casuslar nerededir? Ajanlar, hainler, sözüm ona yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında milli değerlere, milli kurumlara, milli politikalara saldıranlar kimlerdir? Başbakan millilik adına ne bırakmıştır da, milli değerlere saldırı var diyerek avaz avaz bağırmaktadır? Başka ülkelerin, başka çevrelerin çıkarına yapılan darbenin uzantıları nerededir? Başbakan Erdoğan'a bakarsak küresel ölçekteki projeler hedef alınmaktadır."

-TÜRK MİLLETİNİ KANDIRMAK İÇİN AKLA HAYALE SIĞMAYAN KORKU SENARYOLARI ÜRETMEKTE-

Başbakan Erdoğan'a göre operasyonların arkasında Kanal İstanbul projesinin hedef alındığını, Marmaray ve hızlı tren, 3 köprü ve havalimanı projesinin durdurulmak istendiğini belirten Bahçeli, "Meğerse "Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nı yürütenler bunları hazmedememiş. Ahı gitmiş vahı kalmış Başbakan Türk milletini kandırmak için akla hayale sığmayan korku senaryoları üretmektedir. Nedense ayakkabı kutularına giren 4,5 milyon dolarla ilgili yorum yapmamaktadır. Yandaş işadamlarının millete küfürlerini, eski bakan Binali'nin Yüzde Ali olarak isim değiştirmesini, ihalelerden kesilen komisyonlarla rüşvet havuzu oluşturulmasını hiç hatırlamamaktadır. Başbakan boğazına kadar çamura batmıştır. Daha Bilal Erdoğan'ın Yasin El Kadılarla, Usame Kutuplarla ilgili çevirdiği dolaplar tüm sefahatiyle ortaya çıkmamıştır" diye konuştu. Milletin kesesine kene gibi yapışanların maskesinin düşeceğini ifade eden Bahçeli, Erdoğan'ın "istiklal mücadelesi" sözüne atıfta bulunarak, "Evet doğrudur, kazanırlarsa, rüşvet ve hırsızlık iddialarını püskürtürlerse Türkiye çökecek, kendileri istiklale ulaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

-EKMEK BEDİR'İN, SU HIDIR'IN, YİYİN KUDURUN, İÇİN KUDURUN-

Başbakan'ın yargıya duvar olmaması, yetkisini kötüye kullanmaması, paralel yapılanmanın üzerine gitmesi, kendisiyle oğlunu alarak hukukun karşısına çıkarak hesap vermesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Erdoğan'dan soygun düzenini komplo sözleriyle örmekten vazgeçmesini isteyerek hükümete "Ekmek Bedir'in, su Hıdır'ın, yiyin kudurun, için kudurun" ifadeleri ile seslendi. İnternetin perdelendiğini, internet zaptiyelerinin sanal medyayı susturmak ve kirli çamaşırların ifşa olmasını önlemek amacıyla Meclis'i faşizan emellere alet ettiğini savunan Bahçeli, demokrasinin sivil cuntanın hâkimiyetinde olduğunu savundu.

-FAS'TAN "ALO FATİH" DEMEK MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI DEĞİL MİDİR?-

Başbakan Erdoğan'ın "milli iradeyi çalanlar her seferinde hazineyi boşaltmıştır' sözüne atıfta bulunan Bahçeli, anket manipülasyonlarına ve sansür iddialarına ilişkin şöyle konuştu:

"Başbakan'ın hakkı vardır. Fas'tan "Alo Fatih" demek milli irade hırsızlığı değil midir? Bizim görüşlerimizin ekranlardan alt yazıyla geçmesine kırmızı görmüş boğa gibi saldırmak, haberlerimizi kaldırma emri vermek milli irade soygunu değil midir? Anketlerdeki oylarımızı kasıtlı olarak düşük göstermek milli irade dolandırıcılığı, milli irade kalpazanlığı, milli iradeyi zimmete geçirme değil midir? Başbakan, sana sesleniyorum, hırsızlığın küçüğüne de büyüğüne de tevessül edecek kadar ahlaktan ve Allah korkusundan uzaklaştın. Parayı götürmekle kalmadın, rüşveti almakla yetinmedin, milli iradeyi de küpüne sıkıştırdın. Sen ve hükümetin hırsızlığın kıdemli elebaşı olmaktan milli vicdanlarda çoktan mahkûm oldunuz. Anlaşılan fatihler uşak olmuş, Başbakan'ın kurşun askerliğine gönüllüce razı gelmişlerdir. Biz Mehmet'ten Fatih çıktığını biliyorduk da, Fatih'ten fasulye, fason karakter, otomatiğe bağlanmış kukla çıkacağını hiç tahmin etmemiştik. Oylarımızı rast gele indirip şuna buna ilave eden, sonra da TÜRGEV'e çöreklenerek arazi yağmacılığı yapan evlatlar aracılığıyla Başbakan'a yağcılık yapan, taklalar atan şahsiyetsizleri milletimiz affetmeyecektir. Demek ki tuz kokmuştur."

-HABERTÜRK, HABERTEYYO İSMİNİ ALARAK HAPI YUTMUŞ, ÜÇ NALLA BİR ATA MAHKÛM KALMIŞ-

Vatansız matbuatın deşifre olduğunu belirten Bahçeli, Habertürk'ün, haberteyyo ismini alarak hapı yuttuğunu, üç nalla bir ata mahkûm kaldığın, iktidarın kapı kulluğuna boyun eğdiğini savundu.

Özgür, tarafsız ve objektif olması gereken medya organlarının Başbakan'ın tahakkümü altına kaldığını, çok sesliliğin, farklı ses ve yorumların adice bastırıldığını savunan Bahçeli, "Başbakan ve yandaşlık iksiri içen fatihleri demokrasiyi katletmiştir. Medya tamamen iktidarın kontrolüne girmiştir. Cumhurbaşkanıyla ilgili haberler bile Başbakan'ı kızdırmakta, öfkelendirmektedir. Basın hürriyeti ölümcül yara almıştır. İşte bu medya bizim tam karşımızdadır, karşı grubumuzdur. Bize yönelik sansürün sebebini herkes anlamalıdır. Bizim oylarımız üzerinde manipülasyon yapan, kamuoyu yönlendiren gafillerin amaçları anlaşılmalıdır" diye konuştu. Yandaş anket şirketlerinin MHP ile ilgili kamuoyu araştırmasına kalkışmasını hakaret kabul edeceğini belirten Bahçeli, "Onlar PKK'yı araştırsın, AKP'yi yüzde 50, yetmezse yüzde 90 göstersin ve CHP'yi de parlatsın, önünü açsın. Sandık yolsuzluğunu düşünenler, 30 Mart günü oy dağılımında sahtekârlık planlayanlar şunu aklınızdan çıkarmayınız ki, böylesi bir rezilliğin en ufak ipucunu yakalarsak dünyayı başınıza yıkarız" diye konuştu. MHP'lilerden sandıklara dikkat etmelerini isteyen Bahçeli, "Kahramanmaraş'ta marketten 27 lira çalıp 27 aya mahkûm edilen16 yaşındaki çocuğun ıslah edilmesini savunurken, milyarlarca lirayı götüren bakan ve Başbakan çocuklarını asla unutmamalıyız" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title