Haberler

MHP'li Yılmaz: "Vaatlerimiz Adana Mavrası Değil, Devlet Sözüdür"

MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, 3 Mayıs’ta Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinin Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olduğunu savunarak, “Vaatlerimiz Adana mavrası değil, Devlet sözüdür” dedi.

MHP Adana Milletvekili ve 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, 3 Mayıs'ta Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı seçim beyannamesinin Türkiye'nin kurtuluş reçetesi olduğunu savunarak, "Vaatlerimiz Adana mavrası değil, Devlet sözüdür" dedi.

Seyfettin Yılmaz, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde esnaf ziyaretleri, kahvehane toplantıları ve seçim bürolarının açılışlarını yaptı. Yılmaz, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, MHP Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Gündoğdu ve partililerle Kozan Yolu boyunca işyerlerini gezip, esnaf ve vatandaşlarla tokalaştı.

MENEMENE EKMEK BANDI, ALÇILI KOLA İMZA ATTI

Öğle yemeğinde 'menemen' yiyen esnafların sofrasına davet ettiği Yılmaz, burada tencereye ekmek banıp, yemeğin tadına baktı. Yol boyunca, genç seçmenlerle sıcak diyaloglar kuran Yılmaz, kırılan kolu alçıya alınan gencin imza isteğini geri çevirmedi. Alçının üzerine imzasını atan Yılmaz, acil şifa diledi.

YILMAZ İÇİN BAĞLAMASIYLA TÜRKÜ SÖYLEDİ

Kışla Mahallesi'ndeki mahalle toplantısı öncesi esnaf ziyaretleri yapan Seyfettin Yılmaz, uğradığı berberde türkü molası verdi. Bağlamasını eline alan berber Cumali Alhan, 'Ne Söyledim de Küstün Bana' türküsünü hem çaldı, hem söyledi. Türküye eşlik eden Yılmaz,usta yorumundan dolayı ozan berberi tebrik edip, ekibiyle birlikte alkışladı.

Kışla Mahallesi'ndeki kahvehane toplantısında vatandaşlara hitap eden Yılmaz, 3 Mayıs'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kamuoyuna duyurduğu seçim beyannamesini öne çıkardı. Yılmaz, "Seçim beyannamemiz, ne Adana mavrası, ne AKP palavrasıdır. Devlet sözüdür" dedi.

'Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek' adıyla hazırlayıp, kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinin toplumun her kesiminde büyük takdir gördüğünü vurgulayan Yılmaz, "7 Haziran'da milletimizin desteğini alıp, AKP'nin devletin kurumları, milli ve manevi değerler ile vatandaşlarımızın üzerinde oluşturduğu her türlü tahribatı onaracağız. AKP'nin anti-demokratik, vesayetçi, kayırmacı, hukuk tanımaz, kişi güvenliğini ihlal edici, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz" diye konuştu.

Bu toplantıda AKP'nin emeklileri ızdırap içinde bıraktığını dile getiren Yılmaz, MHP iktidarında emeklilere hakettiği değeri vereceklerini, emekli maaşını 1400 liraya yükseltip, yılda iki kez ikramiye vereceklerini anlattı. Yılmaz, ülke genelinde kamuda çalışan 1.3 milyon taşeron işçisine de kadro müjdesi verdi.

'MHP İKTİDARINDA YILDA 700 BİN KİŞİYE İŞ'

Türkiye'nin ve Adana'nın en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Milletvekili olarak çok açık söylüyorum; bana gelen 100 telefonun 80 tanesi, 'oğluma iş, kızıma iş, kendime iş'... Peki Türkiye bu işsizlikle boğuşurken,haktan, hukuktan bahsedenler ne yapıyor? Meclis kürsüsünden belgeleriyle haykırdım; bir milletvekilinin üç oğlu, bir gelini özel kadrodan işe alınıyor, 2 bin 350 lira maaşla… Yetmiyor, 3 ay sonra devletin özel kuruluşlarına giriyorlar, 6 bin lira maaşla… Bu sayı kaç biliyor musunuz? Son altı ayda bu şekilde alınan işçi sayısı 22 bin civarında. Bizim çocuklarımız iş diye kapı kapı gezerken, AKP milletvekilleri, çocuklarını, yandaşlarını kadrolara dolduruyor. İşte bunların önüne geçeceğiz. İşsizliği çözmek de Devlet sözüdür. Kaynakları doğru kullanarak, istihdama yönelik bir politikayla her yıl 700 bin işsizi iş sahibi yapmaya Devlet Bahçeli söz verdi, bu söz bizim namus sözüdür."

'SOSYAL YARDIMLARIN KESİLECEĞİ YALANLARINA İNANMAYIN'

Sosyal yardımların MHP iktidarında artarak devam edeceğine vurgu yapan Yılmaz, AKP'nin milleti kandırıp, tehdit ettiğine dikkat çekip, şöyle konuştu:

"Bugünlerde kapı kapı gezip 'Efendim biz iktidardan gidersek, evde bakım parası, engelli maaşı, yaşlılık aylığı gider, siz kaybedersiniz' diyorlar. Allah'tan korkun. Bunu siz cebinizden mi veriyorsunuz? Ahmet Davutoğlu veya Recep Tayyip Erdoğan, bu paraları cebinden verse amenna… Bu devletin verdiği yardımlardır. Seçim beyannamemizde ilan ettiğimiz gibi, ne kadar ihtiyaç sahibi insan varsa, hakettiği yardımları vereceğiz. İşsiz ve muhtaç her aileye aylık 700 lira vermeyi Devlet Bahçeli taahhüt etti. Bu da bizim şeref sözümüzdür"

Yılmaz, daha sonra Sarıçam İlçesi'nde Suluca ve Kürkçüler mahallelerinde de büyük coşkulu kalabalıklarla birlikte seçim büroları açtı. Bu yerleşimlerde de MHP iktidarında gerçekleştirilecek hizmetleri anlattı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Yılmaz Devlet Bahçeli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (1)

osmanusta:

DEVLET kemal, KEMAL devlet sozu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title