Haberler

MHP'li Yılmaz: "Erdoğan'ın Mitingleri TBMM'deki Yeminine Aykırı"

MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde ‘toplu açılış’ adı altında mitingler yapmasının Anayasa’ya ve TBMM’deki yeminine aykırı olduğunu, Adana’da 29 Mayıs’taki Vatan Partisi’nin mitinginin iptal edilip, aynı tarihte İstasyon Meydanı’nın Erdoğan’a tahsis edilmesinin de hukuksuz olduğunu öne sürdü.

MHP Adana Milletvekili ve 3'üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde 'toplu açılış' adı altında mitingler yapmasının Anayasa'ya ve TBMM'deki yeminine aykırı olduğunu, Adana'da 29 Mayıs'taki Vatan Partisi'nin mitinginin iptal edilip, aynı tarihte İstasyon Meydanı'nın Erdoğan'a tahsis edilmesinin de hukuksuz olduğunu öne sürdü. Yılmaz, anket sonuçlarının şuanda MHP'nin Adana'da 6 milletvekili çıkaracağını gösterdiğini söyleyerek, "MHP Adana'da bir kez daha tarih yazacak" dedi. Yılmaz, Belediye Evleri Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili rant tartışmasında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e 'hodri meydan' çekip, "Pazar yeri için referandum yapıyor. Madem öyle, 17 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşümü de referanduma götürsün, kararı halk versin" diye seslendi.

Seyfettin Yılmaz, AkdeniztürkTv'de canlı yayınlanan Sürmanşet Programı'nda Yüksel Evsen'in konuğu oldu. Ülke ve kent gündemine dair soruları yanıtlayan Yılmaz, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'toplu açılış' adı altında mitingler yapıp, AKP'ye 400 milletvekili istemesini sert dille eleştirdi. Yılmaz, Adana'da 29 Mayıs'taki Vatan Partisi mitinginin iptal edilip, İstasyon Meydanı'nın Cumhurbaşkanı'na tahsis edilmesiyle ilgili İl Seçim Kurulu Kararı'nın da hukuksuz olduğunu belirtti.

'HDP MİTİNGİYLE ÇAKIŞINCA BİZ MİTİNGİMİZİ İLERİ TARİHE ALDIK'

Yılmaz, "MHP olarak 17 Mayıs'ta Adana'da miting yapmak için Seyhan İlçe Seçim Kurulu'na başvurduk. O tarih için daha önceden HDP'nin başvurusu olduğu gerekçe gösterildi ve başvurumuz reddedildi. Biz bu karara saygı gösterdik ve mitingimizi 4 Haziran'a yapmaya karar verdik. Şimdi aynı ilçe seçim kurulu, 29 Mayıs'ta Vatan Partisi miting yapacağı için valilik başvurusunu reddetmiş. Bu kararı da İl Seçim Kurulu iptal edip, meydanı Cumhurbaşkanına tahsis etti. Şimdi bu hak mıdır, adalet midir?" diye konuştu.

SÖZLÜ'YE TAM DESTEK VERDİ

'Cumhurbaşkanı seçimden sonra gelsin, en güzel şekilde ağırlarız' diye Erdoğan'ın Adana'ya gelmesine karşı tavır ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yede tam destek veren Yılmaz, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı, TBMM'deki yemininde 'Bütün partilere eşit mesafede olacağıma, devletin kurum ve kuruluşlarının uyum içinde çalışmasını sağlayacağıma ve tarafsız olacağıma, namusum ve şerefim üzerine ant içerim' dedi. Biz de milli iradeye saygımızdan, Genel Başkanımız ve MHP grubu olarak esas duruşta bu yemini dinleyip, alkışladık. Ama seçim sürecinde devletin imkanlarıyla mitingler yapıp, AKP'ye 400 milletvekili istiyor. Muhalefet partilerine ağza alınmayacak hakaretler yağdırıyor. Adana'da ayna şeyleri söyleyecek. Gittiği yerlerde, açılış adı altında yaptığı mitinglerde daha önce açılan yerleri tekrar tekrar açıyor zaten. Adana'da neyi açacak çok merak ediyorum?"

Yılmaz, seçime sayılı günler kala MHP'nin Adana'da büyük yükselişte olduğunu, 6 milletvekili çıkaracak duruma geldiklerini vurguladı. Milletin yegane kurtuluş umudunun MHP olduğunun altını çizen Yılmaz, "Çok ciddi anketler yaptırdık, hayatının bir döneminde MHP'ye oy verenleri araştırdık. Bu oran yüzde 56-57 çıktı. 1999'da vermiş, 2002'de vermiş, 2007'de vermiş, 2011'de vermiş. Bu demektir ki; insanlarımız bir daha MHP'ye oy verebilir. Bu rakamları Türkiye geneli için söylüyorum, Adana için rakamlar daha da yüksek" dedi.

Yılmaz, bir başka anket çalışmasında ise AKP'li ve CHP'li seçmenlere 'Partinize oy vermediğinizde hangi partiye oy verirsiniz?' diye sorulduğunu, buna AKP'li seçmenlerin yüzde 70-75'inin, CHP'li seçmenlerin de yüzde 75-80'inin MHP'ye oy verebileceği gerçeğinin ortaya çıktığını anlattı.

'BELEDİYEEVLERİ'NDE REFERANDUM YAPSIN'

Yılmaz, Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili "Belediye Evleri'ni haramzadelere peşkeş çektirmeyeceğiz" eleştirisine karşılık, "Bilmeden konuşuyor, çık karşıma" diyen Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin'e canlı yayında 'hodri meydan' çekti. Çetin'le istediği televizyon ekranında bu konuda tartışabileceğinin altını çizen Yılmaz, "Ben, hakkı savunuyorum. Orada bir rant oluşmuşsa, bunun bu mahallede yaşayan vatandaşlarımıza yansıtılması gerektiğini söylüyorum. Bu ranttan haramzadelerin değil, halkın yararlanmasından yanayım. Her platformda da bu görüşümü savunurum. Geçen gün, gazetede okudum, pazar yerinin taşınması için 100. Yıl Mahallesi'nde referandum yaptırmış. Demokratik bir çalışma, burada yaşayan insanların iradesine göre hareket edilecek. Ben de buradan Soner Çetin'e sesleniyorum; pazar yeri için referandum yaptırıyorsun, kentsel dönüşüm de Belediye Evleri'nde 17 bin kişiyi ilgilendiriyor, madem öyle Belediye Evleri'nde de referandum yaptır, kararı halk versin" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Seyfettin Yılmaz Soner Çetin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title