Haberler

MHP'li Yeniçeri: Türkiye Teksas'a Döndü

Güncelleme:

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, basının terör faaliyetlerini yazmadığını iddia ederek, "Türkiye Teksas'a döndü, devlet otoritesi adeta yok edildi." dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, basının terör faaliyetlerini yazmadığını iddia ederek, "Türkiye Teksas'a döndü, devlet otoritesi adeta yok edildi" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Yeniçeri, basının terörist faaliyetleri yazmadığını iddia ederek, "Teröristin kapınızı çalmasını mı bekliyorsunuz? Güneydoğuda çok ciddi terörist faaliyet var ve vatandaşın da güvenliği tehdit altındadır" şöyle devam etti:

"Terör örgütüyle mücadeleden çözüm süreci bağlamında müzakereye geçişin, örgütün elini kolunu bölgede tamamen serbest bıraktı. AK Parti, 'bebek katili' ile İmralı'da yaptığı anlaşma gereği devleti adeta bölgeden çekti. Bölgeden şehit haberleri gelmeye devam ediyor. PKK baskın, araç yakma, yıkma, insan kaçırma ve yol kesme eylemlerine devam ediyor. İstanbul'un göbeğinde Şahintepe'de PKK yandaşlarının bir başka terör örgütü IŞİD'e baskın yaptığı haberleri basında yer aldı. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye Teksas'a döndü, devlet otoritesi adeta yok edildi."

Olası bir genel affın amacının Öcalan'ı içeriden çıkarmak olduğunu iddia eden Yeniçeri, 2015 yılının, ya çatışmaların daha da şiddetleneceği ya da genel affın çıkacağı bir dönem olacağını söyledi.

Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nü kullanmayacağı açıklaması ise "Bu iktidar, postmodern bir iktidar, dünü inkâr eden bir iktidar. Hep yeni Türkiye'den bahsediyor. Erdoğan 61 yaşında, 61 senedir eski Türkiye'de yaşıyormuş, şimdi yeni Türkiye'de yaşıyor. Biz geçmişi inkâr edemeyiz, geçmişle gelişebiliriz. Erdoğan'ın Atatürk kompleksine tutulduğunu düşünüyorum. 'Bir Atatürk vardı bir de ben varım' diyor, böyle bir tavır içerisinde" sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Halil Özcan Türkiye Teksas Politika Güncel Haberler

title