Haberler

MHP'li Yeniçeri: "Hdp, PKK ve Öcalan'a Bağlı Olduğunu Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kobani bahanesiyle 37 ilde bin 419 olay gerçekleştiğini belirterek, “Böyle bir eylemin demokraside yeri yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kobani bahanesiyle 37 ilde bin 419 olay gerçekleştiğini belirterek, "Böyle bir eylemin demokraside yeri yoktur. HDP'liler kendilerini yasalara, yaptıkları yemine ve anayasaya değil, PKK'ya ve Öcalan'a bağlı olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi. Yeniçeri, PKK'ya itibar kazandırmak için televizyonlarda dil dökenlerin ve PKK ile görüşmek için Kandil'e gitme planları yapanların dökülen kanlardan ve milletin malına verilen hasardan sorumlu olduğunu da söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Kobani bahanesiyle 37 ilde bin 419 olay gerçekleştiğini, bu olaylarda 212 okul, 67 emniyet, 25 kaymakamlık, 29 parti binası kundaklandığını ifade eden Özcan Yeniçeri, sokak saldırıları sonucunda ölü sayısının 40'a yaklaştığını, 308'i emniyet görevlileri olmak üzere 723 kişinin yaralandığını belirtti. Çözüm sürecini eleştiren Yeniçeri, "Başında söyleyelim PKK'ya dalkavukluk yapan kalemler, dağda ölen PKK'lılar için ağladığını söyleyenler, PKK'ya itibar kazandırmak için televizyonlarda dil dökenler ve PKK ile görüşmek için Kandil'e gitme planları yapanlar dökülen kanlardan ve milletin malına verilen hasardan sorumludur" dedi.

Yeniçeri, PKK ve bölücü mihrakların ayaklanma denemelerinin göz göre göre gerçekleştiğini kaydetti.

"HDP, PKK VE ÖCALAN'A BAĞLI OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU"

Öcalan'ın İmralı'dan ayaklanma talimatı verdiğini iddia eden Yeniçeri, Öcalan'ın Türkiye dahil Kürtleri her yerde yüksek yoğunluklu bir savaş için direnişe geçmeye çağırdığını, onların da HDP ve KCK vasıtasıyla harekete geçtiklerini belirtti. Yeniçeri, "HDP 7 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada acil eylem çağrısında bulunmuş ve 'Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı bütün halkımızı sokağa çağırıyoruz' demiştir. Bir siyasi partinin ayaklanma çağrısı yapması, bu çağrı sonucu iki gün boyunca kentlerin savaş alanına dönüşmesi, 37 kişinin hayatını kaybetmesi tam bir kaos yaratma ve terör eylemidir. Böyle bir eylemin demokraside yeri yoktur. HDP'liler kendilerini yasalara, yaptıkları yemine ve anayasaya değil, PKK'ya ve Öcalan'a bağlı olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ölümden öteye yol yok" sözlerini eleştiren Yeniçeri, "Ölümden öteye yol var mı, yok mu göreceksin sen Demirtaş" diyerek Demirtaş'a cevap verdi.

"CHP'NİN KATLİAMA UĞRAYAN TÜRKMENLERLE İLGİLİ TEZKERE ÇIKARTILMASI HİÇ AKLINA GELMİYOR"

CHP'nin bazı sözcülerinin HDP'lilerden daha bölücü bir üslup kullanmaya başladıklarını söyleyen Yeniçeri, "Tezkereyi kendisine karşı savaş ilanı olarak gören buna PKK şiddetle karşı çıkmıştı. HDP bu yüzden tezkereye 'hayır' demişti. Tezkereye CHP'nin de adeta PKK/HDP safında hayır demiş olması ilginçtir. Diğer taraftan Suriye tezkeresine 'hayır' diyen CHP, bu kez Kobani için tezkere çıkarılmasını talep etmesi de calibi dikkat bir durumdur. Her nedense CHP'nin Tuzhurmatu ve Telafer'de yerinden yurdundan sökülen, katliama uğrayan 350 bin Türkmen ile ilgili bir tezkere çıkartılması aklına hiç gelmiyor" diye konuştu.

"UMARIZ BUNDAN SONRA HDP DE AKLINI BAŞINA DEVŞİRİR"

Altan Tan'ın bir gazetede çıkan röportajında yaşanan sokak olaylarında kendilerinin de MHP'nin sergilediği tavrı sergilemeleri gerektiği yönündeki ifadelerinin sorulması üzerine Yeniçeri, "Bozuk saatler bile zamanı günde iki defa doğru gösterirler. Keşke Altan Tan'ın ortaya koyduğu bu yaklaşım tarına Cumhurbaşkanı ve Başbakan da ortaya koyabilse ve bunu anlayabilse. Bu terör olayları milletin sınırlarına, sinirlerine yönelik ortaya koyulmuştur. MHP sokağa çekilmek için binalarına ve MHP'lilerin işyerlerine saldırılar düzenlenmiştir. Buna rağmen MHP sokak hadiselerine, kardeşi kardeşe kırdıracak olayların içine girmemiştir. Umarız bundan sonra HDP de aklını başına devşirir, bu vatanın birinci sınıf vatandaşları olduklarının farkına varır ve bu hadiselerde yer almazlar" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Halil Özcan Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title