Haberler

MHP'li Yeniçeri: Erdoğan, Atatürk Taklidi Yapmaktadır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın, "Atatürk taklidi" yaptığını iddia ederken, "Erdoğan'a devlet olmak, her şeye hakim olmak, millete tahakküm etmek yetmiyor olacak ki; Samsun-Erzurum-Sivas hattında Atatürk taklidi de yapmaktadır.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın, "Atatürk taklidi" yaptığını iddia ederken, "Erdoğan'a devlet olmak, her şeye hakim olmak, millete tahakküm etmek yetmiyor olacak ki; Samsun-Erzurum-Sivas hattında Atatürk taklidi de yapmaktadır. Atatürk olmak için devlet kurmak, ilim bilmek, fen bilmek, tarih bilmek ve savaş dehası olmak yetmez; bir de milleti için yedi düvele karşı fedayı can edecek yüreğe sahip olmak gerekir" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, çözüm süreci tasarısının "bir yenilginin itirafı" olduğunu iddia ederek, terör örgütü PKK'nın dayatması ile getirildiğini öne sürdü. Söz konusu tasarı ile Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin bütünlüğünü Cumhurbaşkanı olma hırsına kurban ettiğini ifade eden Yeniçeri, bu sürecin terör örgütünü daha fazla güçlendirdiğini, özellikle kentlerde daha etkin kıldığını iddia etti.

Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Silahlı eylemlere katılmayan, hakkında arama kararı bulunmayan, suça karışmamış örgüt üyeleriyle, Avrupa'da ve Kuzey Irak'ta yerleşik isimlere Türkiye'ye dönüş kapısı açılacakmış. AKP'nin yeni açılım stratejisi budur. Sanki adamlar dağa ya da kamplara spor yapmak için çıktılar. Bu stratejik yönden kör olan bir iktidarın kör stratejisidir. Tayyip Erdoğan bir süre önce, Abdullah Öcalan'ı asmaktan söz edip, bir sonraki süreçte İmralı'daki caniyi "halk önderi' ilan etti. AKP, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını herkes için istemek yerine, bölücülük için silah kullanan, katliam yapan PKK ve HDP'nin peşine takılmıştır. AKP'nin yürüttüğü politika, Kürtleri Türkiye'den koparıp Ortadoğu bataklığına sürüklüyor.

Demokrasisi ve özgürlük anlayışı yerleşmemiş, demokrasisi kurumsallaşmamış toplumlarda federatif yapılar bölünme ile sonuçlanmaktadır. Buna rağmen AKP, Türkiye'de Güneydoğu için örtük bir özerk bir yapının şartlarını yaratmaktadır. Böyle bir iktidara Türkiye'nin kaderi daha fazla teslim edilemez. Terör örgütü kedinin fareyle oynadığı gibi AKP İle oynamaktadır. Terör örgütünün çözüm sürecinde eli kolu serbest kalmış, örgüt bölgede devlet otoritesinin önemli bir kısmını ele geçirmiştir."

Türkiye'de her şeyde olduğu gibi elektrikte de kayıp kaçağın en yoğun olduğu illerin Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Bu illere verilen elektriğin ancak yüzde 30'unun bedeli tahsil edilmektedir. Yani bu illere verilen elektriğin yüzde 70'inin bedeli ödenmemektedir. Bu yüzden de bölge elektrik dağıtımını sağlayan şirket parasını alamadığından elektriği kesmektedir. Bunu bahane eden terör örgütü bölgede elektrik şirketinin binalarına saldırmakta, cam çerçeve indirmekte ve binaları ateşe vermektedir. Bölgede elektrik dağıtımı sağlayan şirkete yönelik saldırılar da raslantı değildir. Bu durum PKK'nın bölgede halkı olduğu gibi devleti ve şirketleri de haraca kestiğinin kanıtıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Atatürk taklidi" yaptığını da iddia eden Yeniçeri, şunları söyledi:

"İşin özeti şudur: Tayyip Erdoğan devleti seçime sokmaktadır. Asimetrik bir cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürütmektedir. Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalara bakılırsa yalnız cumhurbaşkanı değil, Erdoğan Türkiye'nin her şeyi olmak istemektedir. Tayyip Erdoğan, rakiplerine tepeden bakmakta, 'senden bir şey olmaz' türünden sözler etmekte, her şeyden haberi olması gerektiğinden söz etmektedir. Tayyip Erdoğan, kibir sendromuna yakalanmıştır ve Türkiye'yi kendinden ibaret görmektedir. Kendini herkesin ve her şeyin üzerinde gören kibir abidesi olan Erdoğan, yoksulluktan böbreğini satacak duruma gelmiş vatandaşa 'burası sakatatçı dükkanı değil kardeşim!', Cumhurbaşkanlığı seçiminde ki rakibine 'monşer', 'saksı', 'vazo' diyebilen, bir kahvenin kırk yıl hatırının sayıldığı bir kültürde bir zamanlar birlikte milletvekilliği yaptığı eski arkadaşlarına 'tuzluk', ne olursa olsun bir ananın evladına 'ölmüştür geçmiştir!' ifadesini kullanan bir cumhurbaşkanı adayı ile Türkiye karşı karşıyadır. Samsun'dan miting başlatarak da bilinç altında yaşattığı duyguları açığa vurmuş bulunmaktadır. Erdoğan'a devlet olmak, her şeye hakim olmak, millete tahakküm etmek yetmiyor olacak ki Samsun-Erzurum-Sivas hattında Atatürk taklidi de yapmaktadır. Atatürk olmanın başka bir şey Atatürk taklidi yapmanın ise daha başka bir şey olduğunun, Erdoğan farkında değildir. Atatürk olmak için devlet kurmak, ilim bilmek, fen bilmek, tarih bilmek ve savaş dehası olmak yetmez. Bir de milleti için yedi düvele karşı fedayı can edecek, yüreğe sahip olmak gerekir. Erdoğan'ın bir hesabı vardır. Ancak iş bu hesapla bitmemektedir. Bu hesaba karşı Allah'ın ve milletin de bir hesabı olacaktır!"

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title