Haberler

Mhp'li Yeniçeri: Ak Parti, Barzani'nin Özgül Ağırlığına İhtiyaç Duydu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Mesut Barzani'nin Diyarbakır'a özgül ağırlığından yararlanmak üzere davet edildiğini belirterek, "Böylece AKP, Barzani'nin özgül ağırlığından seçim ve süreç için yararlanırken, Barzani'nin de özgül ağırlığını bölge halkı üzerinde daha da artırmak için bu davetten yararlandığı açıktır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Yeniçeri, Ak Partinin Türkiye'nin iç işlerine Barzani'yi karıştırdığını iddia ederek, "Başbakan Erdoğan da Barzani'nin 'çözüm sürecini taçlandırmak' için davet edildiğini açıklamıştır. Öncelikle şunu ifade etmemiz gerekir ki, çözüm denilen süreç, her şey bir yana Türkiye'nin iç meselesidir. Türkiye'nin iç meselesine Barzani'yi dahil etmek onu Türkiye'nin iç işleri karıştırmaktır" diyerek şöyle devam etti:

"Barzani'yi AKP'nin daveti, onu halk nezdinde makul ve peşinden gidilecek bir kişi haline getirmiştir. Bu Türkiye Cumhuriyeti yönünden kabul edilemez bur durumdur. Türkiye'nin Güneydoğusunda taban tutmuş olan bir Barzani gelecekte tahmin edilemeyen sorunlar yaratabilecektir. Barzani'nin Peşmerge üniformasıyla toplantıya katılması da dikkate değer bir diğer husustur. Bu kıyafet onun bağımsız bir silahlı kuvvetin komutanı olduğunu simgelemektedir. Bu da yöre halkına verilmiş ciddi bir mesajdır.

Tayyip Erdoğan, Osmanlı döneminde Türkiye'nin Güneydoğu'sunun Kürdistan, Doğu Karadeniz'in de Lazistan eyaleti olduğunu söylüyor. O halde bu bölgelere Kürdistan ya da Lazistan demenin tarihin devrettiği bir miras olduğunu söylüyor.

Tayyip Erdoğan, Barzani'ye yaptığı Kürdistan jestinin de bu ifadelerle gerekçelendirmektedir. AKP'nin zihninin arka tarafında eyaletleşmenin olduğu anlaşılıyor. Yapılan açıklamalar eyaletleşmenin arka planıdır. Atatürk'e ısrarla Mustafa Kemal diyen, Atatürk diyemeyen Tayyip Erdoğan, bu ülkeyi birleştirip, bütünleştirerek milli bir devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü bile bölücü emeller için kullanmaktadır. AKP zihniyeti hala Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçildiğinin farkında değil

AKP'nin Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti'ni de birbirine karıştırdığı anlaşılıyor. Tayyip Erdoğan kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin niteliklerinden haberi yok gibi davranıyor. Bu zihniyet Sevr'in yırtıldığını, Duyunu Umumiye'nin de lağvedildiğinin farkında değilmiş gibi yapıyor. Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Irak'ın belli bir bölgesi için ifade edilen Kürdistan tabirini Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin Güneydoğusunu da tamamen içine alacak şekilde kullandığı anlaşılıyor. Böylece terör örgütünün bölücü emeller için kullandığı Kuzey Kürdistan tabiri bizzat Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı tarafından meşrulaştırılmış oluyor."

PKK'nın, gerçek anlamda hiç bir zaman çözüm sürecini dikkate almadığını iddia eden Yeniçeri, "Bu süreci taktik bir aşama olarak görmüştür. Başından bu yana KCK Kongragel'in tutum belgesinde bu durum açıkça ifade edilmiştir" dedi. Yeniçeri şöyle devam etti:

"Sözde Çözüm süreci devletin bölgedeki otoritesini sarsarken terör örgütünün etkinliğini ve otoritesini giderek artırmaktadır. AKP Hükümeti, PKK'ya paket üstüne paket hazırlarken PKK da merkezi komutanlık, profesyonel gerilla gibi hazırlıklar yapmıştır. Bugün cenazeler gelmiyor ama bölgede PKK'nın otoritesi de giderek daha fazla taban buluyor ve kökleşiyor. PKK örgüt otoritesini her alanda güçlendiriyor. AKP ise süreç zarar görmesin diye bölgede olan bitene ses çıkarmıyor. Gençler ölmüyor ama devlet otoritesi örseleniyor. PKK silahlarıyla, eğitimiyle, kamplarıyla, gümrük kapılarıyla devletleşiyor.

PKK o kadar pervasızlaşmıştır ki, bölgede teröristler için şehitlikler açmış, müze kurmuştur. Bugün gelmeyen ölümler yarın örgütün talepleri yerine getirilmeyince büyük kitle katliamlarının yaşanmayacağını kimse garanti edemez.

AKP burnunun uçunu göremeyecek kadar stratejik kördür. Basiretsizlikte ise AKP'nin eline kimse su dökemez. İktidarın bir ileri bir geri adım atmasının nedeni budur. Bölgeden çekilen, çözülen terör örgütü değil TSK olmuştur. Terörist unsurlar eller tetikte pusuda beklemektedir. Bütün göstergeler ve işaretler terör örgütünün ciddi ve ses getirici eylemlere hazırlandığı göstermektedir. Yetkililerin uyanık olmaları, gereken tedbirleri tayakkuz seviyesinde almaları şarttır. Güvenlik güçleri "su uyur eşkıya uyumaz' basireti içinde olmalılar. Çözüm süreci saçmalığı yüzünden görevlilerin rehavete kapılmamaları, gaflet içinde bulunmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mesut Barzani Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title