Haberler

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

"Yeni çözüm süreci tasarısı, özü itibariyle, AKP’nin işlediği suçları, suç olmaktan çıkarma tasarısıdır"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Yeni çözüm süreci tasarısı, özü itibariyle, AKP'nin işlediği suçları, suç olmaktan çıkarma tasarısıdır" dedi.

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, Musul'da IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk TIR şoförlerine ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Rehin diplomatların hala bırakılmamış olmasının "Ortadoğu bizden sorulur" edasıyla hareket eden iktidarının yaklaşım ve politikalarının "iflas ettiğinin kanıtı" olduğunu savunan Yeniçeri, "Dışişlerini kötüleştirmekten sorumlu Bakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanlığı sevdasına tutulmuş olan Tayyip Erdoğan'ı rehin diplomatlarımızın kurtarılması için ne gerekiyorsa onun acil olarak yapılması için çağrıda bulunuyorum" dedi.

İçişleri Bakanı'nın "yol kesme yok, spekülasyon" dediğini aktaran Yeniçeri, "Gözümüzün içine bak baka yalan söyleniyor" ifadesini kullandı.

Yeni çözüm süreci tasarısıyla AK Parti'nin kendi bürokratlarının eylem ve davranışlarını güvence altına aldığını belirten Yeniçeri, şunları söyledi:

"Yasa tasarısı, özü itibariyle, AKP'nin işlediği suçları, suç olmaktan çıkarma tasarısıdır. PKK'lılarla ilgili olarak getirdikleri düzenlemeler ise ayrıntı mertebesindedir. AKP açıkça yasaları değiştirerek ihaneti ve vatana kast etmeyi güvence altına almaya çalışıyor.

Bu yasa tasarısı AKP iktidarının, KCK, İmralı, Kandil işbirliğiyle geliştirdikleri eylemleri ortaya çıkarmıştır. PKK terör örgütü AKP'yi iki noktada tehdit etmiştir. Birincisi Cumhurbaşkanı seçim sürecini ortaya koydukları yol kesme eylemleriyle terörize edebileceklerini göstermişlerdir. İkincisi de bölgedeki oyların Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını sürecinde bloke edilememesi için bu tasarıyı getirmişlerdir.

AKP taviz verdikçe, çözüm ortağı çıtayı daha da yükseltmektedir. Terörist liderler bu yasayla yetinmeyeceklerini açıkça ortaya koyuyorlar.

AKP, çoğunluğuna dayanarak hangi yasal değişiklikleri giderse gitsin, işledikleri suçlardan ötürü yargılanmaktan kurtulamayacaklardır."

Yeniçeri, bir soru üzerine, "Başbakan'ın söylediği malvarlığının gerçek olmasını umut ediyoruz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Halil Özcan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title