Haberler

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

"Hiçbir ülke Türkiye'nin içişlerine karışamaz. Alman Cumhurbaşkanı Gauck'u kınıyorum"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin içişleriyle ilgili bazı konularda kaygı duyduğuna ilişkin açıklamalar yapan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u kınadı.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinde Güneydoğu Anadolu'da devletin otoritesini azaltan, örgüt otoritesini artıran gelişmelerin ciddi aşamaya geldiğini belirtti.

Terör örgütünün bölgede karakol, yol ve baraj yapılmasını istemediğini ifade eden Yeniçeri, güvenlik birimlerinin silahlı terörist gruplara müdahalesinin engellenmesinin, durumu kontrolden çıkacak noktaya getirdiğini savundu. Terör örgütünün yerel seçimden sonra terörist faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiğini dile getiren Yeniçeri, son günlerde yaşanan olayları örnek gösterdi.

Yeniçeri, terör örgütünün bölge insanından topladığı para makbuzları ve maddi destek isteyen mektuplarından örnekler göstererek, "Başbakan Erdoğan'ın bölgeden devleti ve orduyu çekerek, ülkeyi getirdiği yer burasıdır. Bölgede, 'ya kuzgun leşe ya devlet başa' demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye'de kuvvetler ayrılığı, MİT Yasası ve özgürlük alanının kısıtlanmasından kaygı duyduğuna ilişkin davranışını kınadığını da belirten Yeniçeri, "Hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti'nin içişlerine karışamaz. Bu ülkenin insanı kısıtlamaları, kendi iradesiyle kaldıracak durumdadır. Zaten Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Alman Cumhurbaşkanı'nın söylediklerini söylemiş. Münasebetsiz şekilde devlet yetkililerine bunları söylemeye hakkı yoktur" dedi.

Yeniçeri, Mısır'daki idam kararlarına karşı hükümetin, muhalefetin ve sivil toplumun harekete geçmesini gerektiğini de söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sehven gönderildiği açıklanan ifade çağrısıyla ilgili, "Her ne hikmetse bu sehven kararlar hep muhalefete geliyor" dedi. Yargının AK Parti'lileştirildiğini ve muhalefeti baskı altında tutmak amacıyla bunun yapıldığını öne süren Yeniçeri, "Bunun sehvenlikle alakası yoktur. Bu, muhalefete gözdağı verme mizansenidir" dedi.

Özcan Yeniçeri, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin tartışmalar konusunda da 1 Mayıs'ın emeğe uygun biçimde bayram gibi kutlanması gerektiğini dile getirdi. Hükümet ve sendikaların Taksim Meydanı ile ilgili dayatmalarının hayra alamet olmadığını ifade eden Yeniçeri, "İnsanların birbirlerine omuz verecekleri yerde TOMA'larla, biber gazlarıyla, çatışmalarla, pencere, cam, çerçeve indirilmesi kabul edilemez" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri 1 Mayıs Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title