Haberler

MHP'li Yeniçeri Açıklaması

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ömer Dinçer döneminde TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderdiği yazıda, 'İrticai Faaliyetlerine Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi gereğince 22 maddelik tedbirler Bakanlığımızca uygulamaya konulmuştur' denilmektedir"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ömer Dinçer'in bakanlığı döneminde TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği yazıda, "İrticai Faaliyetlerine Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi gereğince 22 maddelik tedbirler Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulmuştur" denildiğini belirtti.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının 17 Aralık operasyonunun üzerini kapatmaya çalışmasının meşruiyetini tartışılır hale getirdiğini savundu.

İktidarın operasyona karşı savunma ve intikam operasyonlarına başladığını öne süren Yeniçeri, "Yolsuzluk iddialarını küçümsemek AKP iktidarının en büyük hatası olmuştur. Ayakkabı kutularının içine tıkıştırılmış milyon dolarları, evlere taşınmış kasaları, kollarda takılmış yüzbinlerce dolarlık saatleri, müdahale edilmiş imar planlarını AKP yetkililerinin savunması, yolsuzlukların sahiplenilmesi anlamına gelmektedir" dedi.

İktidarın, iddialar karşısında soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi gibi kavramlara sığındığını anlatan Yeniçeri, "Temel hak ve özgürlükler Başbakanın değil, Anayasa'nın güvencesi altındadır. Hukuk devletinde güçlü geleneklere olduğu kadar demokratik kültür ve kurumlara ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Yeniçeri, AK Parti iktidarı döneminde fişleme yapıldığına dair belgeler yayınlandığını anımsatarak, 25 Ağustos 2004'teki Milli Güvenlik Kurulu'nda imzalanarak, yürürlüğe sokulan "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Bu çerçevede Gülen cemaatinin yanı sıra MHP ve CHP'nin de MİT tarafından fişlendiği iddialarının ortaya atıldığını belirten Yeniçeri, gazetecilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ömer Dinçer'in bakanlığı döneminde, 12 Eylül 2012 tarihinde TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderdiği belgenin fotokopisini dağıttı.

Yeniçeri, yazıda, "18 Mayıs 2000 tarihinde Başbakanlık oluru ile yürürlüğe sokulan İticai faaliyetlere karşı Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu ile koordineli bir şekilde çalışılması gereken tedbirlerin tespiti ve takibi amacıyla Bakanlığımızda İrticai Faaliyetleri Takip ve Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur" denildiğini, Başbakanlık Müsteşarlığı'nın ilgi yazısıyla İrticai Faaliyetlerine Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi gereğince 22 maddelik tedbirin uygulamaya konulduğunun belirtildiğini kaydetti.

Özcan Yeniçeri, belgenin, 28 Şubat sonrası uygulamaya konulan "İrticai Mücadele Eylem Planı" gereği fişleme, izleme ve raporlama sisteminin AKP iktidarı döneminde de devam ettiğini, fişleme belgelerinin muhafaza ve müdafaasının yapıldığını gösterdiğini söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz artırmasına ilişkin kararına da değinen Yeniçeri, doların yükselişine zamanında müdahale edilmediğini savundu.

-"Başbakan iyi bir noktaya gelmiş"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, bu mahkemelerin ellerindeki dosyaları tamamladıktan sonra kaldırılmasının, geçen yıl yasayla kabul edildiğini anımsattı.

Yeniçeri, tutuklu Malatya Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun kanser olduğunu ve öleceğinin belli olduğunu ifade ederek, "İktidar o insanı orada tutmaya devam ediyor. Bu hukuk ayıbıdır. Bu ayıbın temizlenmesinde fayda vardır. Başbakan bu noktaya geldiyse iyi noktaya geldiğini söylemek mümkün" diye konuştu.

Yeniçeri, Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılacağına ilişkin iddiaların da bulunduğunun ifade edilmesi üzerine, "Kandil'deki eşkıya İstanbul'da sokağa nasıl indiyse başka yerlere zuhul etme olasılığı vardır. Bahar havası imajı yaratılamaz. Terörün üzerine gitmesi gerekirken, terörle kol kola girmiş AKP, karşıt gördüğü grupların üzerine gitmektedir. Güneydoğuda otorite devletten PKK'nın milislerine kaymıştır" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title