Haberler

MHP'li Vural'dan İttifakı İddialarına Yanıt

Güncelleme:

Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP ile MHP'nin yerel seçimde ittifak yapacağı iddialarına, "AKP kulislerinin uydurması, pazarlaması ve maniplasyonudur. Biraz er meydanında siyaset yapın. Böyle kalleş siyaset olur mu ya?" diyerek tepki gösterdi.

"MATRUŞKA GİBİ"

Konuşmasına bir metin okuyacağını belirterek başlayan Vural, "PKK lider kadrosunda gerçekleşen değişiklikler Öcalan'ın liderliğine etkisi, çözüm sürecine etkisi, bölgesel gelişmelere etkisi ve örgütün iç işleyişine etkisi açısından değerlendiriliyor. Bu değişikliğin Öcalan'a rağmen bir değişiklik olmadığı konusunda herkes hem fikir. Öcalan'ın gönderdiği liste oylanmış ve kabul görmüştür" sözlerinin kim tarafından yazıldığını sordu.

Söz konusu metnin Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'a ait olduğunu ifade eden Vural, "PKK mı, AKP mi? Yalçın Akdoğan mı, Murat Karayılan mı? Hüseyin Çelik mi, Duran Kalkan mı? Abdullah Öcalan mı, Recep Tayyip Erdoğan mı? Hepsi iç içe geçmiş durumda. Matruşka gibi. Birini çıkartıyorsun diğeriÇözüm süreci dediğimiz şey, bu işte, AKP sözcülerinin PKK sözcüsü haline gelmesi. Örgüte atama yapılıyor. Bu da anlaşılmıştır ki Başbakan'ın onayından geçmiş. Atamayı PKK içerisindeki atamayı Başbakanlık yapmış. PKK'yı kim yönetiyor? Atamalarını kim yapıyor?" diye sordu.

"KOALİSYON ORTAKLARI AKP, PKK, BDP"

"AKP ile PKK, BDP işbirliğiyle Öcalan'ı kurtarma partisi kurmuşlar" ifadesini kullanan Vural, "Koalisyon var. Bugün Türkiye'de Apo'yu kurtarma partisi var. Koalisyon ortakları AKP, PKK, BDP" diye konuştu.

"PKK terör örgütü karşısında niye eğiliyorsun, büzülüyorsun?" diye soru yönelten Vural, "Bölgeden PKK'nın çekildiği tam bir yalandır. AKP, PKK anlaşmasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini çekmiş ve PKK yerleşmiştir" dedi.

"DİLSİZ ŞEYTANLARDIR"

"Bu yaşanan vahim gelişmeler karşısında AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan ne yapıyor?" sorusunu yönelten Vural, "Dilleri bir karış. Hüseyin Çelik'in dili bu kadar. Genel Başkanımıza utanmadan dil uzatan adam PKK karşısında dilsiz şeytana dönüyor. PKK'nın bu tavırları bu eylemleri karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır" diye konuştu.

"PEŞREVCİ"

Başbakan'ın şehit yakınlarına ve gazilere yaptığı konuşmaya işaret eden Vural, "Konuşma yapıyor ama bir türlü giremiyor konuya. Gündemi değiştirmek için 40 takla atmaya başlıyor. Çözüm ne, barış ne, gık yok, cevap yok. Peşrevci.

Sen faiz lobisinin hizmetkarısın zaten. Durmak yok yolmaya devam. Milleti yolmaya devam ediyorlar. 10 yıldır neredeydin? Sen faiz lobisinin adamısın? Başbakanlık şikayet makamı zannedersin. Faize tamam dedi. Faize bu kadar götürüyorsunuz malı da, kredi kartı paralarıyla ilgili bir şey yapalım, nasıl tornistan, çark ediyor, çarkçıbaşı. Madem bu kadar vatandaşı düşünüyorsun, elinin altındaki üç bankaya bugünden itibaren emir ver, vatandaşa faizsiz kredi versinler. Hodri meydan" dedi.

"ROBİN HÜP EKONOMİSİ"

Başbakan'ın kredi kartı konusundaki açıklamasına değinen Vural, "Yalın kart yapacaksan bütün kredi kartlarını yalın kart haline dönüştüreceksin. Vatandaşa kredi kartı kullanmayın diyor. Mecburen kullanıyor. Yüzde 60'ı temel gıda ve ihtiyaçlar için kullanıyor. Vatandaşın cebinde para yok ki. Cep delik cepken delik. Bankaların elini vatandaşın cebinden çekmesi gerekiyor. İşte AKP ekonomisi bu. Robin hüp ekonomisi. Milletin boğazını sıktın, gelirini azalttın, bankalara mecbur ve mahkum bıraktın" dedi.

"BAY ZİHNİSİNİR AYNEN ONUN ÖNERİLERİ GİBİ"

Benzine yapılan zamma dikkat çeken Vural, "Şimdi de diyor ki kredi kartı olanlar kredi kullanmazsa sorun biter, ne kadar dahiyane fikir. Şimdi benzin fiyatı arttı ya yeni öneride bulunabilir benzin kullanmayın, su kullanmayın, araba kullanmayın, gerek yok, sokağa da çıkmayın, olur biter, sorun da çözülür. Çözümleri çok müthiş. Bu önerilerini dikkate aldığımız zaman Başbakan'ın Gırgır dergisinin bir figürü vardır, Bay Zihni Sinir aynen onun önerileri gibi. Önerileri milletin sinirlerini bozmaktan başka bir şey yapmıyor" diye konuştu.

Gazetelerde yer alan haberlere işaret eden Vural, "PKK Suriye'nin kuzeyinde devlet kuruyor. Acaba Türkiye'de PKK ile anlaşmayı Suriye'de bir devlet parçasını kurmak için mi yaptın acaba? PKK, AKP'nin çözüm ortağı Suriye'de devlet kuruyor" diyerek tepki gösterdi.

"AKP KULİSLERİNİN UYDURMASI, PAZARLAMASI VE MANİPÜLASYONUDUR"

Bir kampanya yürütüldüğünü belirten Vural, "MHP üzerinde kulis bilgileriyle ittifaklar oluşturuluyor. Yönlendirmeler yapılıyor. Aspragas haberlerle MHP'nin yok efendim şu partiyle ittifak yapacakmış, bunu mertçe söyle AKP, bunu el altından, hangi kulislerde AKP kulislerinde. Yükselen MHP'ye milletin yönelmesini engellemek için AKP ve CHP kutuplaşması oluşturmak istiyorlar. MHP sadece ve sadece milletiyle ittifak yapar. Bugün Türk Milleti AKP ve CHP tahterevalli politikasına mecbur değildir. Bu eksende oluşturulan haberlerin doğrudan doğruya AKP kulislerinin uydurması, pazarlaması ve manipülasyonudur. Biraz er meydanında siyaset yapın. Böyle kalleş siyaset olur mu ya? MHP olarak Türkiye'nin her yerinde milletimize ve devletimize kurulan tuzakları bozmak için milletimizle sandıkta buluşmaya kararlıyız" diyerek seçim ittifakı iddialarını yalanladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Hüseyin Çelik Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title