Haberler

MHP'li Vural: Karnınızdan Konuşmayın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YSK'nın, 7'si BDP'nin destek verdiği olmak üzere 12 adayı veto etmesinin ardından AKP ve CHP'nin kol kola girdiğini iddia etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YSK'nın, 7'si BDP'nin destek verdiği olmak üzere 12 adayı veto etmesinin ardından AKP ve CHP'nin kol kola girdiğini iddia ederek, "Karnınızdan konuşmayın MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YSK'nın, 7'si BDP'nin destek verdiği olmak üzere 12 adayı veto etmesinin ardından AKP ve CHP'nin kol kola girdiğini iddia ederek, "Karnınızdan konuşmayın. Amacınız ne? İmralı canisini de milletvekili seçip Meclis'e girmesini mi temin etmek istiyorsunuz" diye tepki gösterdi.

-KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ-

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Milletvekili seçilme şartlarını sayan Oktay Vural, "Ey Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Bunların hangisini değiştirmek için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyorsunuz. Bu ülkede terör eylemlerine bulaşmış olanların milletvekili olma yolunu açmak için mi, amaç nedir? PKK'nın siyasallaşmak sürecini takip etmek mi" diye sordu.

-"İMRALI CANİSİNİ MİLLETVEKİLİ SEÇTİRMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?"-

YSK'nın kararının ardından AKP ve CHP'nin kol kola girdiğini ileri süren Vural, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in tutumunu da eleştirerek şöyle dedi:

"Sayın Meclis Başkanı da çıkmış, "demokratik vicdan', peki bu milletin vicdanı ne olacak, bu milletin askerine, polisine kurşun sıkıp da hüküm giymişlerin önünü açıp Meclis'e girmesini mi temin etmek istiyorsunuz? Amacınız ne? İmralı canisini de milletvekili seçip Meclis'e girmesini mi temin etmek istiyorsunuz. Ne kadar pis bir oyundur. "

Birilerine haksızlık yapılmışsa giderileceğine işaret eden Vural, yargıya müdahale edilmemesini istedi.

-"ÇIKarsIN, OLAĞANÜSTÜ TOPLANMAK İÇİN İMZANI VERİRSİN"-

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'in olağanüstü toplantı çağrısını eleştiren Vural, "Çıkarsın olağanüstü toplantıyla ilgili imzanı da verirsin, çağırırsın. Türkiye'de 'teröristleri Meclis'e taşımak demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur, bu olmazsa Türkiye'de demokrasi yoktur' böyle bir anlayışın kabul edilmesi mümkün değildir. MHP olarak hukuk çerçevesinde herkesin davranması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

-"BUYRUN 23 NİSAN'DA MECLİS TOPLANIYOR, DEVAM KARARI ALIN"-

23 Nisan'da Meclis'in özel gündemli olarak toplanacağına dikkat çeken Vural, AKP ve CHP'ye şöyle seslendi:

"Ana muhalefet ve iktidarın özellikle terör örgütü eylemlerine bulaşmış olanların önünü açan birtakım girişimlerde bulunmak istiyorlarsa, buyrun 23 Nisan'da Meclis olağanüstü toplanıyor. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Milli egemenliğine kastedenlerin Meclis'e girmesi demokrasinin vazgeçilmez bir unsuruysa gelirsiniz beraber bir arada 23 Nisan'daki o oturumda milli egemenliğe kastedenlerin önünü açmak için devam kararı verirsiniz, AKP ve CHP el ele, kol kola bu konuda PKK'nın siyalaşması konusunda arzu ettikleri ne varsa gerçekleştirebilirler. "

-"KARNINIZDAN KONUŞMAYIN"-

Bir basın mensubunun, "Birilerine haksızlık yapılmışsa giderilir dediniz, bağımsız adaylar ile ilgili karar da eksiklik ya da yanlışlık olabileceğini düşünüyor musunuz?"sorusuna Vural, "Maddi olarak bir şey varsa YSK değerlendirir. Ama ben siyasal tartışmalar ekseninde bakıyorum meseleye" dedi.

Anayasa'ya ve kanunlara aykırı bir şekilde milletvekili seçilemeyeceğine ilişkin kararın olduğuna dikkat çeken Vural, "O zaman İmralı canisi de olabilir. Ne var canım demokrasinin önünü açalım. Karnınızdan konuşmayın. Ne yapmak istiyorsunuz" diye sordu.

-"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Mİ YAPMAK İSTİYORSUNUZ?"-

Terör eylemlerine bulaşmış olanların siyaset yapamayacağına ilişkin karar konusunda Anayasa değişikliği mi yapılmak istendiğini soran Vural, "PKK'nın, terörün siyasallaştırarak adeta onların temsilcilerine meşruiyet kazandırmak isteyen AKP ve CHP siyaset anlayışını ben eleştiriyorum" dedi.

-CUMHURBAŞKANININ DEVREYE GİRMESİNİ ELEŞTİRDİ-

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanının da devreye girdiğini hatırlatması üzerine Vural, "Karınlarından konuşmasınlar" diyerek, şöyle devam etti:

"Karınlarından konuşmasınlar. Ne yapmak istiyorlar. Anayasa'nın 14. maddesi ve milletvekili seçilemeyeceğine ilişkin yeterlilikle ilgili terör eylemlerine bulaşmış olma, rüşvet, irtikap, yolsuzluğa bulaşmış olmak isteyenleri milletvekili mi yapmak istiyorsunuz? İstemiyor musunuz? Bunu açıklasınlar. O çağırıyor. Ne yapacaksınız. MHP olarak devletin varlığına kasteden, terör eylemlerine bulaşmış bu nitelikteki kişilerin parlamentoda seçilmesiyle ilgili o maddenin durması gerektiğini düşünüyoruz. "

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticilerini yargıya müdahale etmekle suçlayan Vural, YSK'nın vereceği kararlara herkesin saygı göstermesini istedi. (ANKA/DEVAM)

(MG/ÖMR) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title