Haberler

MHP'li Vural'dan, 'Trt Belgeseli, Terörle Mücadele Edenler Kötülüyor, PKK'yı Aklıyor' İddiası

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, TRT’de yayınlanan ‘fetret’ isimli belgeselde, terörle mücadele eden asker ve polisin karanlık örgüt olarak, ülkücülerin ise ‘katil’, ‘cani’ olarak gösterilirken, PKK’nın aklandığını ileri sürdü.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, TRT'de yayınlanan 'fetret' isimli belgeselde, terörle mücadele eden asker ve polisin karanlık örgüt olarak, ülkücülerin ise 'katil', 'cani' olarak gösterilirken, PKK'nın aklandığını ileri sürdü.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, Alsancak Kahramanlar semtinde bulunan TRT binası önünde TRT'de yayınlanan 'Fetret' isimli belgesel ile ilgili açılama yaptı. Belgeselin yanlı olduğunu belirten Vural, "Fetret adlı bir belgeseli TRT'ye koydular. Bu belgeselde, AKP'ye oy verilmesi için milletimiz tehdit ediliyor. Bu belgeselde karanlık dönemlerin baş aktörü olarak ülkücüler olduğu söylenmektedir. Daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi dönemin Başbakanı Erdoğan bizler için 'Kandan beslenenler', 'Kafatasçılar', 'Fatiha bile bilmezler' diyerek ülkücülere hakaret ederken iktidarın borazanı olan TRT, sarayın yayın organı, 'Fetret'te bu belgeselle ülkücülere; 'Katil', 'Cani' yaftası yakıştırmaktadırlar. Meydanlarda, Adalet ve Kalkınma Partisi, ülkücü kardeşlerim derken AKP'nin propagandasını yapan TRT ülkücüleri aşağılamaktadır. TRT'de yayınlanan 'Fetret' adlı belgeselde, PKK aklanmaktadır, terörle mücadele eden insanlar karalanmakta, ülkücüler bir cinayet şebekesi gibi gösterilmektedir. Bu programda devletin güvenlik güçleri, masumları öldürüp kuyulara atan beyaz torosla binenin geri gelmediği bir karanlık örgüt olarak ifade edilmektedir. Ne utanmazsınız be. Terörle mücadele eden insanları utanmadan sıkılmadan böyle göstermekten utanmıyor musunuz?" dedi.

OKTAY VURAL: "PKK MASUM GÖSTERİLİYOR"

Belgeselde terörle mücadelede en ön safta olan kahraman jandarmalar, uyuşturucu taşıyanlar olarak gösterildiğini ileri süren Oktay Vural ; "Devletin güvenlik güçlerini; gaddar, cani ülkücü çeteler olarak gösteriyorsunuz. Bu ifadeler Ermeni diasporasundan değil, Türkiye düşmanlığı üzerine kurgulanmış bir filmden değil, gece yarısı ekspreslerinden değil, milletin vergileriyle yayıncılık yapması gereken TRT'de yayınlanmaktadır. Kendi milletine, kendi devletine düşmanca yaklaşan TRT, artık bu milletin radyo ve televizyonu değildir. Türkiye ismini de silmelidir. TRT saraydan beslenen, beleme bir kanal haline gelmiştir. Bu rezil programda TRT, Bingöl'de 33 erin şehadetiyle ilgili PKK masum ilan ediliyor. Programda TRT, terörist başı Cemil Bayık ile Abdullah Öcalan bizim haberimiz yok sözleriyle aklıyorlar. Bugün TRT, PKK terör örgütünü aklayacak konuma düşmüştür. Terörle mücadele eden askerimize, polisimize, ülkücülere bu kadar ağır saldıran bir program daha bugüne kadar yayınlanmadı. Bu rezil programda, Kandil seyahatinden gelen tanınan gazeteciler konuşturulmuş, ülkücülere iftira edilmiştir. Meydanlarda sıkışınca benim ülkücü kardeşim diyenler belgesellerde ülkücü düşmanlığı, terörle mücadeleden asker ve polis düşmanlığı yapıyorsunuz PKK'yı aklıyorsunuz?" dedi.

GENEL BAŞKANIMIN İSTEMEDİĞİNİ BEN DE İSTEMEM

Açıklama sırasında TRT muhabir ve kamerası Oktay Vural'ı çekmek için gelince Oktay Vural tepki gösterdi. Vural; "Buraya ne geliyorsunuz canım, ne geliyorsunuz? Böyle bir rezalet olmaz, istemiyorum TRT'yi. Genel Başkanımızın istemediğini ben napayım? Yeter artık be yeter. Başbakan'a 30 saat, Recep Tayyip Erdoğan'a 29 saat, MHP'ye 1 saat 10 dakika, 37 tane AKP'li vekili çağır, sonra televizyonda askeri polisi suçlu göster. PKK'yı akla, terörsit başını akla, ülkücülere saldır utanmazlar! Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu dönemi bitireceğiz . Eğer TRT belgesel yapmak istiyorsa, çıksın Oslo'daki belgeleri açıklayın. Açıklayın bakalım Oslo'da, Dolmabahçe'de neler görüşüldü? Kirli pazarlıklar nelerdi? Siz bunları açıklamıyorsunuz, siz hangi hakla terörle mücadele eden insanları kötülüyorsunuz? PKK'yı aklıyorsunuz. Vicdan yok mu sizde? " dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

İbrahim GENÇ:

İktidara geçemeyeceklerini bildikleri için habire hükümeti ve devleti kötüleyerek iktidarsızlığa sürükleyici konuşmalar yapıyorlar. . Ama Türkiye için ne yaptılar? Elle tutulur birşey yok, ben de eskiden ülkücüydüm, ha şunu da söylüyeyim ki ben hala daha Milliyetçiyim, milletimi sever sayarım ama Alparslan Türkeşten sona Bu konuşma özürlü Sözde (Devlet) Bahçeli başa geldikten sonra, konuşmalarındaki geri kalmışlığı ve başarısız politakısından sonra malesef MHP''de aradığımı bulamaz oldum.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title