Haberler

MHP'li Vural: Başbakan'ın Bu Sıfırladığı Milyar Dolarların Hangi Malın Beyanına Girdiğini Merak...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin, "Başbakan'ın bu sıfırladığı milyar dolarların hangi malın beyanına girdiğini, hangi beyan içerisine girdiğini merak ediyorum.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal beyanına ilişkin, "Başbakan'ın bu sıfırladığı milyar dolarların hangi malın beyanına girdiğini, hangi beyan içerisine girdiğini merak ediyorum. Vallahi yedieminler vardır diye düşünüyorum" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerine yanıt verdi.

Çelik'i sert sözlerle eleştiren Vural, "Hüseyin Çelik'in önceki gün televizyon programında kullandığı çirkin ve çirkefleşen üslubu Erdoğan ve sözcülerinin paçalarının tutuşmuş olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Güç zehirlenmesi böyle bir şey" dedi.

Vural şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı adaylığı açıklamak için terörist başından gelecek haberleri dört gözle beklerken Öcalan'ın ipine sarılırken millet sizin kimle ittifak sağladığınızı gayet iyi biliyor."

-ÇELİK'E FIKRALI YANIT-

Çelik'in Temel fıkrası anlattığını ifade eden Vural, şöyle dedi:

"Ben de ona bir Nasreddin Hoca fıkrası anlatmak istiyorum. Hocanın oğullarından biri yakın köylerin birinde çömlekçilik yapıyormuş. Hoca yanına gidince, bütün paramı yatırdım demiş, hava güneşli olur da zamanında hepsi kurursa zengin olacağım ama yağışlı olursa anam ağlayacak demiş. Hoca oradan ayrılıp başka bir köyde oturan büyük oğluna uğramış. Oğlu, baba varım yoğum şu tarlada, zamanında rahmet yağarsa zengin oldum, kuraklık olursa anam ağlayacak demiş. Hoca eve canı sıkkın gelmiş. Karısı yüzün neden asık demiş. Benim ki bir şey değil demiş hoca, asıl sen kendi halini düşün, yağmur yağsa da yağmasa da bizim oğlanlardan birinin anası ağlayacak. Tıpkı hocanın fıkrasında gibi eninde sonunda bunlar makamlarını, mevkilerini kaybedecekler, bunun için ağlıyorlar. 2015 bunların sonu, rahatsızlıkları da bundan MHP hep var olacak ama siz olmayacaksınız."

-"AHLAKSIZ TEKLİF"-

Çözüm Paketine değinen Vural, şöyle devam etti:

"Terör örgütü tarafından dayatılan ve emir telakki edilen ihanet sürecinin son halkası PKK'nın altın vuruş yapmasına nasıl müsaade ettiğinizi mi gizleyeceksiniz. İşte seçim işbirliği PKK ile AKP'nin Öcalan ile Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçim işbirliği ahlaksız teklifi İçişleri Komisyonunda görüşülmektedir. Hüseyin Çelik'in MHP'ye saldırmasının arkasında PKK ile yaşadıkları yasak aşkın ayan beyan ortaya çıkmış olması vardır."

-"CUMHURBAŞKANI SEÇİM SÜRECİNDE TEŞVİK PAKETİNDEN BİRİ"-

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "eve dönüş' ile ilgili açıklamalarına ilişkin soruya Vural, "Seçim şeyleri bunlarCumhurbaşkanı seçim sürecinde teşvik paketinden biri" yanıtını verdi.

- "BU PAKET PKK İLE AKP'NİN VARDIĞI BİR GARANTÖRLÜK ANLAŞMASIDIR"-

Çözüm Paketi'ni sert sözlerle eleştiren Vural, "Beşir Atalay yaptığı konuşmalarda bu paketin PKK terör örgütüne yönelik bir teminat olduğunu ifade etmiştir ve bu paket ile birlikte dağdaki teröriste, silah tutmuş teröriste siyaset yolu açmak istemektedir. AKP, silahlı terör örgütü PKK'yı politik terörist olarak Doğu ve Güneydoğu'da meşrulaştırmak istemektedir. Bu paket PKK ile AKP'nin vardığı bir garantörlük anlaşmasıdır" dedi.

Seçimlerin 5 yıla çıkarılacağı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Vural, "Birisi kuyuya atıyor sizin gibi kırk akıllı çıkartmaya çalışıyor. Boş verin. Bu ne yaptığı ne edeceği belli olmayan, daha önce de bu konularda birçok spekülasyon oldu, dolayısıyla şu anda gündemimiz değil" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN'IN BU SIFIRLADIĞI MİLYAR DOLARLARIN HANGİ MALIN BEYANINA GİRDİĞİNİ MERAK EDİYORUM"-

Cumhurbaşkanı adayların malvarlığına ilişkin soruya Vural, "Ekmeleddin Bey'in evi var biliyorsunuz ama Başbakan Erdoğan'ın yok" derken, "Ben sadece Başbakan'ın bu sıfırladığı milyar dolarların hangi malın beyanına girdiğini, hangi beyan içerisine girdiğini merak ediyorum" dedi.

-"YEDİEMİNLER VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"-

Bir basın mensubunun, "Birinin derken akrabalarına mı aktardığını düşünüyorsunuz?" sorusuna Vural, "Vallahi yedieminler vardır diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

"Başbakan'ın bir süredir alamadığı 500 bin lira için ne diyeceksiniz?" sorusuna Vural, "Kime acaba, tahsil edemiyor yani, keşke faktoring şirketine verse, borçların yeniden yapılandırmasında Başbakan keşke yeniden yapılandırma formülü verse de, alacağını alamadığına göre, arzu ediyorsa milletvekillerine söylesin bir kanun teklifi, Başbakan'ın bu malvarlığındaki bu alacağı da yeniden yapılandırılmıştır, acilen arıyoruz, bu borçlu kimdir acaba bunu herkes öğrenmek istiyor" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Çelik Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title