Haberler

MHP'li Vural: "Başbakan Erdoğan'ın Sergilediği Şey, Tuz Ruhudur"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da ve Erzurum'da sergilediği şeyin "milli mücadele ruhu" olmadığını belirterek, "Yolsuzluk ve rüşvetten kokuşan bir siyasettir, tuz ruhudur" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, hafta sonu Başbakan Erdoğan'ın mitinglerini değerlendirdi. "Bu milleti birbirine düşman kılmaktan başka bir politikası olmayan, malına mal, mülkünü mülk katmayı görev edinmiş, aile boyu kalkınmayı, yandaşları beslemeyi görev edinmiş bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklandıktan sonra yaptığı mitingleri izledik" diyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın milletin parası ile mitingler düzenlediğini, bu süreç içerisinde Başbakanlık örtülü ödeneğini acımasızca kullandığını iddia ederek şöyle devam etti:

"Bunlar aslında, Cumhurbaşkanlığı makamına gidecek kişinin, milletin tamamına bir hayrının dokunmayacağını, köşklerinde haram paracı Rıza ve bölücülerle birlikte olacağını ortaya koymaktadır. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı profili, hak ve hukuk tanımayan, siyasi etik ve ahlaktan nasibini almayan Cumhurbaşkanlığı profilidir. Ey Başbakan, senin yandaş tv'lerin olabilir, bu milletin parasıyla TRT'yi ak TRT olarak değiştirmiş olabilirsin, senin televizyonların olsa ne yazar. Bu milletin vicdanı vardır ve sen o milletin vicdanını temsil etmiyorsun. Seni finanse etmek için havuzcular devreye girmiş olabilir ama zulümle payidar olmayacaktır, zalimin sonu gelecektir. Milletin parasıyla yayın yapan TRT, 'hükümetle uyumlu bir Cumhurbaşkanı olmalı' diye yayın yapıyorsun. Böyle bir rezalet olmaz. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Bu milletin vergileri ile yayın yapanlara haram zıkkım olsun. Burası parti devleti olmaktan çıkacak, bütün bunlar not olarak alınmıştır, kimsenin yanına kar kalmayacaktır.

İstiklalden, haktan, hukuktan millet iradesinden bahsediyor. Bundan bahseden birisi, tüyü bitmemiş insanların parası ile mitingler düzenleyemez. Memleket sevdasından bahseden birisi, Ramazan günü milleti kin ve nefrete sevketmez, düşmanlık üretmez, yalan söylemez. Hukuksuzluğun padişahı, yüzüklerin efendisi olan Erdoğan'ın hak, hukuk, adalet gibi kavramlara uymasını beklemek, deveye hendek atlatmaktan daha zordur. 95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'dan Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını attığını ve bu yüzden mitinglerine Samsun'dan başladığını" söylediğini ifade ederek, "Sen kim Samsun kim? Siyasi ömrümü Cumhuriyetin değerlerini aşındırmakla, Cumhuriyetle hesaplaşmakla geçiren, Türkiye Devleti'ni sonlandırıp yeni Türkiye'yi inşa edeceğini ilan eden Erdoğan'ın Samsun ve Erzurum'da mitinglerini başlatarak, milli mücadeleye atıfta bulunması herşeyden önce arsızlıktır, yüzsüzlüktür. Erdoğan istiklal değil, istikbal mücadelesinin peşindedir. Samsun'da, Erzurum'da Başbakan Erdoğan'ın sergilediği şey, milli mücadele ruhu değil, yolsuzluk ve rüşvetten kokuşan bir siyasettir, tuz ruhudur.

Biz Sevr'i yırtıp atmak için 1919'da Samsun'da milli mücadeleyi başlattık. Sen 2014'te Sevri ihya etmek, milli mücadele yerine teslimiyeti sağlamak için yola çıkmış bir bedbahtsın" ifadesini kullanan Vural, "2014 Erdoğan, 1919 ruhunu ortadan kaldırmakla görevli siyasi Lawrence'tir. Sen bu vatanda Kürdistan inşa ediyorsun, yabancı müdahaleleri meşrulaştıran Lawrence'lik yapıyorsun. Mustafa Kemal milli mücadeleyi Samsun'da başlatırken, sen millete karşı mücadeleyi İmralı ve Kandil hattından başlattın. Mustafa Kemal milli mücadeleyi Bandırma Vapuru'nda başlatırken, sen millete karşı mücadeleyi İmralı vapurunda, Öcalan'a serenatlarla başlattın.

Mitinglerde yollardan bahsediyor. Maksadın yol yapmaksa, seni karayolları genel müdürü atayalım. Sen yol yapmak değil, o yolun ihaleleri ile ilgilenmek istiyorsun. Elbette Cumhurbaşkanı yolla ilgilenir ama en fazla yolsuzlukla ilgilenir. Erdoğan'ın amacı, Cumhurbaşkanlığı makamına çıkarak, boğazına kadar battığı yolsuzlukların üstünü örtmek, ondan sonra da yeni yollarla yolunu bulmaktır. Zaten Cumhurbaşkanlığı logosunda da yolunu bulmaya çalışan bir zikzak var. Sayın İhsanoğlu'na 'monşer' diyor. Erdoğan monşer değil, tek şerdir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Erzurum Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title