Haberler

MHP'li Vural 'Akp Günlükleri'ni Açıkladı

Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, mahkeme kararıyla yayınlanması durdurulan Nokta Dergisi'nin 'AKP Günlükleri'ni açıklayarak, savcılara çağrıda bulundu.

Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, mahkeme kararıyla yayınlanması durdurulan Nokta Dergisi'nin 'AKP Günlükleri'ni açıklayarak, savcılara çağrıda bulundu. Vural, "Ey değerli savcılar, gücü eline geçirenlerin millete karşı nasıl darbe hazırladıklarının itirafları burada" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Nokta Dergisi'nin 21. sayısında yayınlanan ve 7 Haziran seçimleri sonrası Ak Parti'nin 15 üst düzey yöneticisinin yaptığı değerlendirme toplantısının tutanakları olduğu iddia edilen 'AKP Günlükleri'ne ilişkin Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce ihtiyati tedbir yoluyla yayının durdurulmasına karar verildiğini hatırlattı. Ak Parti yöneticilerinin toplantısının 31 Ağustos 2015 tarihinde yapıldığını hatırlatan Oktay Vural, "Bu toplantıda devlet sırrı mı var? Hakim toplatma kararı alıyor. Darbe günlüklerinin yayınlanmasına izin verdiniz. AKP başvuruyor. 'Yayınlamayın' diye toplatılmasına karar veriliyor. AKP'nin hazırladığı bir belge bu demek ki. Demek ki mevcudiyetini kabul ediyorlar" dedi.

İşi gücü fitne ve yalan olan zihniyetin millete kumpaslar hazırladığını söyleyen Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millete darbe yapmak için kırk takla atacak bir zihniyet olduğu açık ve net. AKP içinde yaşananlar hizipleşme millete hazırlanan kumpaslar gazetelerde MHP'nin içini karıştırmak için bir çok şey yayınlanıyor. Bunları milletin öğrenmesinden niye korkuyorsunuz? Masada neler konuşulmuş? 'Görüşmelerden koalisyon çıkmaması büyük başarı' deniyor. Kim istememiş koalisyonu? 'Toplumu kutuplaşmaya devam edelim mi' deniyor. Kutuplaşmayı yapan kimmiş? 'Erdoğan ölümcül yük haline geldi' diyen kim acaba? 'Erdoğan, Davutoğlu aynı şiddetle devam ederse yüzde 35'in altına ineriz.' 'Bu seçim son şansımız olduğunu biliyor Erdoğan, Davutoğlu.' '7 Haziran'da vatandaşın kestiği cezayı hazmedemeyenler Babil kulesinin yıkılmasından korkuyorlar.' Niye son şansınız millet gerçekleri öğrenirse Türkiye'de sokağa bile çıkamazsınız o imkan gelecek. 'Yargıyla çok oynadık.' Yargıya siyasileştiren kimmiş? 'Gerçek oyumuz yüzde 25.' Tüm tehditler, manipülasyonlar bu gerçek oyun üstüne çıkmak için tezgah. Bize vampir diyenler kendilerinin vampir olduğunu itiraf ediyorlar. 'Bizim terörle mücadeleyi afişe etmemiz gerekir' diyorlar. Toros meselesi var ya aslında 31 Ağustos 2015 tarihinde yapılan şey bu. Türkiye'nin terörle mücadelesini sorgulayacaklar. Bir yalanı pazarlayacaklar. Diyorlar ki, '17 Aralık'ta ayakkabı kutusu ve para sayma makinesi olmasaydı bu kadar akıllarda kalmazdı. Sosyetik lafları bırakın. Bizim sözümüzün hükmü kalmadı. Derin bir iktidarı kaybetme duygusu yaşıyoruz.' Daha neler neler var. Ey değerli savcılar, gücü elini geçirenlerin millete karşı nasıl darbe hazırladıklarının itirafları burada."

"BU PKK AĞZIDIR"

Oktay Vural, Van mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sarf ettiği "Ak parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi Beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerini hatırlatarak, tepki gösterdi.

Vural, "Başbakan'ın Van'da yaptığı 'beyaz Toros' muhabbeti vahim bir noktayı ortaya koymaktadır. Gerçekten 'Ankara Garı'ndaki terör saldırısını devlet yaptı' diyen Demirtaş'la, ' Ak Parti iktidarından indirilirse biz gidersek buralarda beyaz Toros dolaşacak' diyen Davutoğlu'yla aynı eksendedir. Bu doğrudan bir PKK ağzıdır. Başbakan Davutloğlu, PKK'nın ağzını bugünlere getirerek milleti tehdit etmek istemekte PKK ve HDP'nin devleti suçlayan söylemi de Başbakan'ın ağzına sakız olmuştur" dedi.

"DAVUTOĞLU YAZIKLAR OLSUN"

Başbakan Davutoğlu'nun bu sözleriyle 'Ankara katliamını devlet yaptı' diyen  PKK iddialarını el altından kabul etitğini ileri süren Oktay Vural, "Yazıklar olsun sana.  Davutoğlu yazıklar olsun. Davutloğlu, PKK'nın söylemine ve iddialarına tutunmuş oldu. İkisi de devleti suçlayan bir dil kullanıyor. Türkiye'nin terörle mücadelesini sorguluyor. Davutoğlu ne yapacaksın HDP'nin PKK'nın istediği hakikatleri araştırma komisyonu için zemin mi hazırlıyorsun?" diye sordu.

Oktay Vural,  Byşbakan Davutoğlu'nun terörle mücadele edenlerin terörle birlikte hareket ettiğini söyleyerek şehitlerin ruhunu incittiğini belirterek, "Şimdi ey Davutoğlu, terör var, terör baronları var. Silahı stoklatan sensin. Mayının döşetilmesine göz yuman sensin. Müzakere eden sensin. Senin varlığın PKK'ya zemin hazırladı. PKK'yı güçlendirdi. Sen terör baronları ile birlikte hareket ediyorsun demek ki. Tek başına iktidar gidince de PKK teröre başladı. Sen de terörle mücadele ahkamı kesmeye başladın. PKK sana zemin mi hazırladı bunu mu söylüyorsun sen? Terör baronları ile beraber aynı amaç için mi çalışıyorsun şimdi sen? Biri diğerini tetikliyor diyorsan al gülüm ver gülüm diyen AKP. Habur'da, Dolmabahçe'de, Oslo'da al gülüm ver gülüm diyen sen değil misin?"  dedi.

Ak Parti ve HDP'nin şantaj ve tehditle milletin iradesini esir almak istediğini öne süren Vural, "Son derece ilginç Ergenekon ve Balyoz döneminde bunlar aynı söylemleri kullanmışlardı. Şimdi devlete yeni bir kumpas peşindesiniz. Beyaz Toroslar diye bahsediyorsun ama PKK'yı beyaz güvercin olarak gösterdin millete be. 'Beyaz güvercinler özgür olsun' diyerek askerin ve polisin elini kolunu bağladın. Teröristlere gözyaşı döktün, barış elçisi gibi Habur'da devlet töreni ile karşıladın" diye konuştu.

"AKP VE PKK, MHP'YE SALDIRIYOR"

Oktay Vural,  Ak Parti ve HDP'nin, MHP'ye saldırarak oylarını artırmaya hedeflediğini öne sürdü.  Vural şöyle dedi:

"AKP ve HDP'nin kılavuzları da üst akıl tarafından yönetiliyor. Dertleri millet değil, Cumhuriyet değil. Dertleri MHP. MHP'ye kumpas kurarsak bu meseleleri rahatça çözeriz diyorlar. AKP ve PKK'nın zihniyet açısından bu eksende buluştuğu açık ve nettir. İkisi birlikte MHP'ye saldırmaktadırlar. MHP zayıflarsa AKP ve HDP arasında 'al özerkliği, al başkanlığı' olacak. Türk adı anayasadan çıkarılacak. Çözüm süreci ihaneti gerçekleştirilecek. MHP zayıflarsa AKP ve HDP'nin uzlaşıya vardığı terörist başının yol haritası yeni anayasa diye millete dayatılacak. AKP giderse terör örgütünü meşrulaştıran muhatap alanlar 'Sayın' diyenler gider. AKP giderse Türk bayrağına alerji duyanlar da gider. Havuz problemi çözen adaylar, bakanlar gider. Makamlarına milyonluk çerezleri alıp taşeron işçisine 150 liralık telefonu çok görenler de gider."

Oktay Vural, vatandaşı kaosla tehdit etmenin milli iradeye saygısızlık olduğunu kaydettiği konuşmasında, "Milletin oyunu adeta darbeci olarak nitelendirenler, PKK'nın silahını millete karşı kullanmaktan çekinmemektedir. Sandıkta siz iktidardan düşerseniz ne yapacaksınız? Tek tek oy vermeyenleri tutuklayacak mısınız? Ülkede insanları birbirine kışkırtacak mısınız? AKP tek başına gidince Türkiye'de bunlar oluyor diyerek, kendinizi aklamaya mı çalışacaksınız" dedi

"BİNALİ YILDIRIM, HAVUZCU BAŞI"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Ak Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın  "Ülkücüler, Bahçeli'ye sandıkta hayır diyecek" sözlerini hatırlatarak, "Binali Yıldırım, yani havuzcu başı. Sen kim ülkücüler kim? Sen kim milliyetçilik kim? Sen git havuzcularla beraber 630 milyon doları nasıl topladığını açıkla. O toplantıda kimden ne istediğini açıkla. Kayınbirader- enişte ortaklığını bir açıkla. Cumhuriyet Başsavcısı'nı nasıl gönderdiğini açıkla. Sen kim ülkücülük kim. Senin davan yok, bedavan var. Sen ülkücüleri ne sanıyorsun? Senin gibi mücahit sonra müteahhit sonra müşahit haline gelenlerden mi sanıyorsun? Siz bölücülerle yaptığınız çözüm ortaklığı için ülkücüleri kullanamazsınız. Başınıza geçirirler. O havuzu da havuzu yönetenlerin başına geçirmesini gayet iyi bilirler" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title