Haberler

MHP'li Varlı: "Siyasi Gaspı Sandıkta Tekrar Aldık"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, 2009 yerel seçimlerini MHP'nin kazanmasına rağmen 11 ay sonra Aytaç Durak'ın siyasi gasp yapılarak görevden alındığını ifade ederek, “Biz yeniden halkımızın desteğiyle bu siyasi gaspı demokratik yollarla sandıkta tekrar aldık.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, 2009 yerel seçimlerini MHP'nin kazanmasına rağmen 11 ay sonra Aytaç Durak'ın siyasi gasp yapılarak görevden alındığını ifade ederek, "Biz yeniden halkımızın desteğiyle bu siyasi gaspı demokratik yollarla sandıkta tekrar aldık. Tekrar birilerinin bu gaspı yapmasına da müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kazanmasının ardından, MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı, partilerinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, "2009 yerel seçimlerinde seçimi kazanmamıza rağmen biliyorsunuz 11 ay sonra Sayın Aytaç Durak'ı görevden aldılar. Bir siyasi gasp yaptılar Adana'da. Biz yeniden halkımızın desteğiyle bu siyasi gaspı demokratik yollarla sandıkta tekrar aldık. Tekrar birilerinin bu siyasi gaspı yapmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bütün Adanalı hemşerilerimizin ve seçmenlerimizin bunu duymasını ve bilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Seçim sonuçlarının kesinleşmediğini ancak AK Parti ile aralarında 21 bin oy farkı olduğundan, açılacak sandıkların da sonucu değiştirmeyeceğini belirten Varlı, seçim kurulu üzerinde bir baskı kurulmaya çalışıldığının tereddütü içerisinde olduklarını dile getirdi. Bu işin takipçisi olacaklarını vurgulayan Varlı, "Dün gece uyumadık, gerekirse yarın da uyumayacağız ama Allah'ın izniyle mazbatayı alana kadar bu görevi devam edeceğiz. Biz, seçim kurulunda görev yapan değerli hakimlere de güveniyoruz, onların vicdanına da güveniyoruz. İnşallah, o manada herhangi bir olumsuzluk yaşamayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Kültür Bakanı Ömer Çelik'in gece geç saatlere kadar seçim kurullarını ziyaret etmesini eleştirdi. Yılmaz, "Biz, ne yaparlarsa yapsınlar, devletin hangi gücünü kullanırlarsa kullansınlar, Adanalı'nın iradesini hiçbir şekilde hiçbir kimsenin gasp etmesine MHP teşkilatı olarak, Adana halkı adına bu gaspa engel olacağımızı ve buna hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Seyfettin Yılmaz Muharrem Varlı Aytaç Durak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title