Haberler

MHP'li Uzunırmak'tan Başkan Çerçioğlu'na Açık Oturum Daveti

MHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ihalelerde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu açık oturuma davet etti.

MHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalelerde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu açık oturuma davet etti.

MHP Aydın Büyükşehir Başkan Aday Ali Uzunırmak, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında Aydın Belediyesi'nin son dönemde gerçekleştirdiği ihaleleri eleştirdi. Uzunırmak'a toplantı sırasında MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, İl Başkanı Fevzi Köse, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul ve partililer eşlik etti.

Toplantı öncesinde Atatürk Kent Meydanı'nda yapılan müzik yayınının Uzunırmak'ın sesinin duyulmasını engellediği iddiası kısa süreli gerilime neden oldu. Partililer, kumanda odasına giderek sesin kapatılmasını talep etti. Her hangi bir hadisenin yaşanmaması için Çevik Kuvvet ekipleri, kumanda odasının çevresinde önlem aldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yanına gelen Uzunırmak, polislere Niğde'de yaşanan terör saldırısındaki şehitler için başsağlığı diledi.

Daha sonra kent meydanında basın açıklaması yapan Ali Uzunırmak; Aydın Belediyesi Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapılması Yapım İşi İhalesi, Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephe Kaplama ve Çevre Düzenlemesi Uygulama Projeleri ile Dokümanlarının Hazırlanması İşi, Aydın Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephelerinin Kaplanması ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi İhalesi, Polar Bere ve Atkı Takımı İhalesi ile Fular Satın Alınması İhalesinde yapıldığını iddia ettiğini usulsüzlükler hakkında bilgiler verdi.

Ali Uzunırmak, yaptığı açıklamada, "Atatürk Kent Meydanı iş listesinin 368'inci sırasında bin 885,04 metrekare hazır rulo çim temini ve montajı işi vardır. Bu yaklaşık iki dönümlük bir alandır.Ben kent meydanı diye adlandırılan yerde hiç çim görmedim. Seyir tepesi dedikleri bir yer var. Orayı yeşil renkli naylon kaplamışlar. Çim yerine naylon ile bizi kandırmaya çalışıyorlar. Paramızı yiyorlar. Henüz çevre binaların giydirilmesiyle alakalı bir çalışma bile başlamamıştır. Özlem Çerçioğlu bu durumu nasıl açıklayacaktır? Aydın kamuoyu hayretle bekliyoruz. İhaleyi alan firma yandaş olmayınca yıldırma politikalarıyla ihaleyi alan firmanın ihaleyi bırakması sağlanmaya çalışılıyor. Özlem Çerçioğlu ihaleyi alan bu firmanın neden sözleşmeye davet edilmediğini, neden sözleşme imzalanmadığını kamuoyuna açıklamak zorundadır. İhaleyle alınan bere ve atkıların üzerlerinde Aydın Belediyesi yazmaktadır. Bu ürünlerin sadece rengi farklı olup marka ve model olarak birebir aynısının üzerlerinde Özlem Çerçioğlu ismi yazmaktadır. Bu da akla şu soruları getirmektedir. Üzerinde Özlem Çerçioğlu yazan atkı ve bere nerede yaptırılmıştır. Ödemesi kim tarafından ve hangi yolla yapılmıştır. Ürünlerin birebir aynı olması manidardır. Ayrıca bu atkı ve berelerin kabul ve muayenesi kim tarafından yapılmıştır. Nerede ve kimler tarafından kimlere dağıtılmıştır. Aydın belediyesi yazan atkı ve bereler eksik yapılıp yerine Özlem Çerçioğlu yazan atkı ve berelerin yaptırıldığı yolunda derin şüphelerimiz vardır. Bu nedenle Özlem Çerçioğlu, sorularımıza cevap vermek zorundadır. İhaleyle alınan fularların üzerinde de Aydın belediyesi yazmaktadır. Yukarıda atkı ve bereler için anlattıklarımız ve yaptığımız tespitler ile sorduğumuz sorular burada da geçerlidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından gazetecilerle birlikte Atatürk Kent Meydanı'nı dolaşan Ali Uzunırmak, ihaleye uygun olarak yapılmadığını ileri sürdürdüğü bölümleri gösterdi. Aydınlıların bu ihalelerle ilgili olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan cevap beklediğini kaydeden Uzunırmak, Çerçioğlu'nu iddialarıyla ilgili olarak görüşmek üzere yerel veya ulusal kanallarda açık oturuma davet etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Özlem Çerçioğlu Ali Uzunırmak Aydın Yerel Haberler

title