Haberler

MHP'li Türkkan'dan, Bakan Ala'ya Dubai Port Limanı Sorusu

Mhp Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit Körfezi'nin Yarımca sahilinde yapılan ve çevrecilerin yaptıkları protesto gösterileriyle karşı çıktığı Dubai Port Limanı ile ilgili TBMM'ye İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Mhp Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit Körfezi'nin Yarımca sahilinde yapılan ve çevrecilerin yaptıkları protesto gösterileriyle karşı çıktığı Dubai Port Limanı ile ilgili TBMM'ye İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, Dubai Port'u inşa eden şirketin, Danıştay 14. Daire Başkanlığı'nın yürütmeyi durdurma kararına uymadığını belirterek, "Yabancı bir şirketin Türk yargısının almış olduğu bir kararı çiğnemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

Lütfü Türkkan, medya ile de paylaştığı soru önergesinde, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde verdiği destekle Dubai Şeyhi Haşim El Maktum'a ait 'DP World Properties' firmasının inşa ettiği Dubai Port Limanı inşaasının 2009 yılında yargıya taşındığını belirtti.  Danıştay 14. Daire Başkanlığı'nın, liman inşası ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten Türkkan, "Ancak bu karara uyulmamış ve inşaata devam edilmiştir. Dubai Port ile ilgili yürütmeyi durdurmaya hükmeden yargı görevlilerinin başka yerlere sürüldüğü, konuyu yargıya taşıyanların ise tehdit edildiği iddia edilmektedir" diyerek şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

"Dubai Port'u inşa eden şirket, Danıştay 14. Daire Başkanlığı'nın verdiği yürütmeyi durdurma kararına neden uymamaktadır? Size göre Türkiye Cumhuriyeti'nde iş yapan Dubai şirketi yargı kararını çiğneme cesaretini nereden bulmaktadır? Dubaili şirkete herhangi bir güvence verilmiş midir? Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı olarak yabancı bir şirketin Türk yargısının almış olduğu bir kararı çiğnemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yürütmeyi durdurma kararı alan yargı görevlilerinin başka yerlere sürüldüğü iddiası doğru mudur? Dubai Port limanını yargıya taşıyanların tehdit edildiği iddiasının aslı var mıdır? Varsa bu kişilerin güvenliğini sağlamak için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?" - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Lütfü Türkkan Efkan Ala Dubai Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title