Haberler

MHP'li Parsak: "Başkanlık Sistemi Getirmiyoruz"

MHP'li Parsak: "Başkanlık sistemi getirmiyoruz" "Partili cumhurbaşkanı sistemi getirmiyoruz.

MHP'li Parsak: "Başkanlık sistemi getirmiyoruz"

"Partili cumhurbaşkanı sistemi getirmiyoruz. başkanlık sistemi de getirmiyoruz"

"Bu sistem başkanlık sistemi de değildir. Adlı adınca bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir"

"Türklük için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', devlet için 'evet', millet için 'evet' bu ülke için yeminimiz var"

"Başbuğumuzun izinde, Liderimizin emrinde bu süreçte: 'Evet, evet, evet"

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 16 Nisan referandum sürecine ilişkin, "Tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de seyirci kalmayıp, inisiyatif alan bir yaklaşımla hakkın yolunda, milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Başbuğumuzun izinde, Liderimizin emrinde bu süreçte 'evet, evet, evet' diyeceğiz" dedi.

MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörlüğü tarafından, MHP Kadın Kolları İl Başkanları için 16 Nisan referandum süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Partinin genel merkezinde düzenlenen toplantıya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda 16 Nisan'da yapılması planlanan Anayasa değişikliği referandumu ve 'Cumhurbaşkanlığı Sitemi' hakkında MHP Kadın Kolları İl Başkanlarını bilgilendiren Mehmet Parsak, "Bu sistem ne başkanlık sistemidir ne de partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. Partili başkanlık sistemi 1960'a kadar uygulanmış; cumhurbaşkanı ile birlikte başbakan ve Bakanlar Kurulunun da olduğu sistemdir. cumhurbaşkanının partili olması ayrı bir şey, partili cumhurbaşkanı ayrı bir şeydir. Dolayısıyla partili cumhurbaşkanı sistemi getirmiyoruz. başkanlık sistemi de getirmiyoruz" diye konuştu.

"Adlı adınca bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir"

Başkanlık sisteminde yasama ile yürütmenin birbirini fesih etme, seçimleri yenileme imkanı olmadığını anlatan Parsak, "Amerikan Başkanı, Amerikan Kongresini; Amerikan Kongresi de Amerikan Başbakanı'nın seçimlerini yenileyemez. Ama burada var; 116'ncı maddede. Birbirlerinin seçimlerini yenileme ihtiyacından dolayı var. Dolaysıyla bu sistem Başkanlık sistemi de değildir. Adlı adınca bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir. Dolayısıyla Türk Devleti'nin bekasının tehdit altında olduğu bir dönemde Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü muhafaza etmek amaçlarına yönelik olarak tamamen bizim seyirci mi kalalım, inisiyatif mi alalım? İkileminde inisiyatif almayı tercih ederek elimizi değil, gövdemizi ortaya koyarak sürecin içinde bulunduğumuz, bundan da şimdiye kadar her meselede olduğu gibi yarın da haklı çıkacağımız kati bir denklem içerisinde bu günlere gelmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

"Türklük için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', devlet için 'evet', millet için 'evet"

Parsak, referandum sürecinde iki temel slogan belirlediklerini açıklayarak, konuşmasında şunları kaydetti:

"İki temel slogan belirledik; birinde niye 'evet' dediğimizin cevap veriyoruz. Diğerinde de kararlılığımızı vurguluyoruz. Birincisi, Devlet için 'evet', millet için 'evet', Cumhuriyet için, Türklüğün bekası için 'evet' işte bütün bu anlattıklarımızın özeti budur. Sloganın yerli yerine oturması için yine söylüyorum Türklük için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', devlet için 'evet', millet için 'evet.' bu ülke için yeminimiz var. Vazgeçmeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızsın ifade ettiği gibi; bu kadar haklı olan, bu kadar haklı çıkan, bu kadar çok haksızlığa uğrayan, bu kadar da çok hak mücadelesi veren başka bir dava yoktur. Ama biz haklı olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hakkın peşinde olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ülkenin, milletin, devletin teminatı olarak; önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı içerisine tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de seyirci kalmayıp, inisiyatif alan bir yaklaşımla hakkın yolunda, milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Başbuğumuzun izinde, Liderimizin emrinde bu süreçte 'evet, evet, evet"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Parsak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title