Haberler

MHP'li Özdağ Genel Başkan Adaylığını Rize'de Açıkladı

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığı için adaylığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de açıkladı.

Öğle saatlerinde Trabzon-Rize il sınırında çok sayıda partili tarafından karşılanan Özdağ, uzun bir araç konvoyu ile Rize'ye giriş yaptı. Özdağ ilk olarak esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla görüştü. Bir bakır işlemecisi Özdağ için haftalar öncesinden hazırladığı üzerinde bozkurt, üç hilal ve Türk Bayrağı işlemeli bakır levhayı Özdağ'a hediye etti. Bir demir dükkanına giren Özdağ burada örs üzerinde demir dövdü. Öğle namazını Orta Camii'de kılan Özdağ ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partililer ile bir araya geldi. Özdağ'ın Rize programına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da eşlik etti.

Özdağ salona "Başbakan Özdağ" sloganları ile girdi. Özdağ, partilileri bozkurt selamı ile selamlarken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında okunan Kuran-ı Kerim ve dua ile devam etti. Yapılan duanın ardından

Ümit Özdağ salondakilere hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye'nin dört büyük tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Özdağ, "Türkiye ağır bir krizden geçiyor. Dört büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Bunlardan ilki jeopolitik parçalanma tehdididir. İkincisi milli kimliğin dağılmasıdır. Üçüncüsü politik sistemin diktatörleşmesidir. Dördüncüsü ise ekonomik yıkımdır. Bu dört tehdidi bertaraf edebiliriz. Bu dört tehdidi bertaraf edebilmek için önce MHP'de bir değişim yapmamız gerekiyor. Şimdi zaman değişim zamanı, yenilenme zamanıdır. MHP'nin iktidar olabilmesi için önce tüm organları ile iktidara hazır olması gerekir. Türk milletin önüne bir iktidar projesi ile çıkmamız gerekiyor. İktidar projemiz; ekonomik, kültürel ve sosyal bir proje olmalıdır. Bireysel arzular ile inşaat edilemez. Önce iktidar projemizi inşa edip Türk milletinin önüne koyarak beğenisini kazanacağız. Biz ülkücüler MHP iktidarı için heyecan duymamız lazım. MHP'de değişim genel başkanlık anlayışı ile başlayacak. Başbuğumuz artık aramızda değil. Rabbim rahmet eylesin. O Türkiye'de 20. Yüzyıl'da Türklüğü yeniden kurdu. Bundan böyle MHP'de genel başkanlık ölene kadar devam etmeyecek. Başaramayan genel başkan görevini devredecek. Başarının kriteri ise MHP'yi iktidara taşımaktır. Partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan başarısızdır" dedi.

RAKİPLERİNE BİRLİK ÇAĞRISI

Özdağ, konuşmasında Kurultay'a doğru kendisi gibi MHP genel başkanlığı için adaylığını açıklayan diğer arkadaşlarına birlik çağrısında bulunarak "Eğer kurultayda ben seçilirsem diğer genel başkan adayı arkadaşların hepsini divanda görmek isterim. Hepsi partisine ve ülkesine hizmeti olmuş, müstesna insanlar. Milletine büyük faydası olmuş insanlar. MHP'nin ve Türkiye'nin gelecekte onlara ihtiyacı var. Birlikte olmalıyız. Hiçbir arkadaşımıza küsmeyeceğiz. Hep birlikte çalışacağız. MHP Genel Başkanı seçilirsem söz veriyorum. Benim yol arkadaşlarım olmayacak. Sadece ülküdaşlarım olacak. Ülküdaşlarımdan çok çalışmalarını isteyeceğim. İktidarı ancak çok çalışarak elde edebiliriz. MHP'de fikirlerinden dolayı kimse uzaklaştırılmayacak. Hain suçlamasını ebediyete kadar partimizden çıkartacağız" diye konuştu.

MHP'DE KADINLARIN AĞIRLIĞI ARTACAK

Seçilmesi halinde MHP'de kadınların etkinliğinin arttırılacağına da vurgu yapan Özdağ "MHP olarak uzun yıllar bir erkek partisi görüntüsü verdik. Bu nedenle tüm bayanlardan özür diliyorum. Artık şunu anlamalıyız. Kadına ulaşamayan bir parti Türkiye'de yönetimi hak etmiyor. Türkiye'nin yüzde 50'si erkek yüzde 50'si kadın. Yüzde 50'ye hitap etmeyen bir partinin iktidar olması mümkün değildir. Artık erkekler kadar kadınlarda partimizde etkili olacak. Birkaç milletvekili ile olmaz. hanım il ve ilçe başkanlarımız da olacak" mesajı verdi. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ümit Özdağ Gaziantep Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title