Haberler

MHP'li Mevlüt Karakaya: Akp, Türkmenler Konusundaki Hassasiyetini Artırmalı

MHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) Üyesi Mevlüt Karakaya, AK Parti genel merkezinde yaptığı bayramlaşmada Müslüman coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekti.

MHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) Üyesi Mevlüt Karakaya, AK Parti genel merkezinde yaptığı bayramlaşmada Müslüman coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekti. Karakaya, AK Partili Sahih Kapusuz'a, "Türkmenlerin Irak’ta yaşadığı insanlık dışı muameleler konusunda hassasiyetinizi biliyoruz ama kurumsal olarak bu hassasiyetin biraz daha artırılması konusunda talebimiz olmuştur." dedi.

AK Parti’ye gelen muhalefet partisi temsilcilerini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Tunç, Dış Kolları Dış ilişkilerden Başkan Yardımcısı Meryem Göka ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı. İktidar partisini, ziyaret eden ikinci parti MHP oldu. MHP’yi temsilen MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Halil Öztürk AK Parti genel merkezine geldi.

AK Parti heyeti ile bayramlaşmanın ardından Mevlüt Karakaya yaptığı açıklamada, bayramların, daha iyi anlaşmada, küskünlüklerin giderilmesinde, daha huzurlu yaşanmasında önemli günler olduğunu söyledi. Bu noktada, bu bayramda özellikle Müslüman coğrafyasında yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü ifade eden Karakaya, "İnşallah bir başka bayrama, bu acıların yaraların sarılacağın, insanların huzurlu bir dünya ortamına kavuşacağı günlere geliriz." diye konuştu.

Kapusuz ise konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Türkmenlerin yaşadıkları, özellikle Doğu Türkistan’da yaşananların özellikle Gazze’de yaşananların herkesi yakından üzdüğünü dile getiren Kapusuz, "Hak diyen, özgürlük ve demokrasi diyen BM, ABD Avrupa, kaybedenler sınıfında yer aldılar. Bu üzülecek bir şey. Ama belki de ülkemizdeki huzurun kadronun kıymetini bilmek lazım. Milletin gücüne güç katmanın önemini kavramak bunun adına yapılanacak her türlü güzelliğe katkı vermek önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Karaya da Türkmenlerin Irak’ta yaşanan insanlık dışı muameleler konusundaki farkındalığın kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini söyledi. Bu konuda AK Parti’yi yakından tanıdıklarını bildiren Karakaya, "Bu konudaki hassasiyetinizi biliyoruz ama kurumsal olarak bu hassasiyetin biraz daha artırılması konusunda talebimiz olmuştur." dedi.

Kapusuz, Karakaya’nın ifadelerine muhalefetin hükümetin yardımcı olması konusunda ikaz edici olması gerektiğini vurgulayarak, "Sadece bu hükümet döneminde değil, bundan önceki hükümetler döneminde de Kıbrıs konusunda, Türkmenler konusunda ülkenin birliği beraberliği konusundaki duyarlılık var olmuştur, bundan sonra da var olmaya devam edecektir." şeklinde karşılık verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mevlüt Karakaya Mehmet Tunç Ak Parti Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title